Ορσαλία Παρθένη στο Συνέδριο του Marie Claire: «Αγοράστε ελληνικά, χειροποίητα ρούχα»

«Η μόδα στην Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει βιώσιμες πρακτικές» είπε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών

Το ζήτημα της βιωσιμότητας στη βιομηχανία παραγωγής ενδυμάτων και το πώς οι φιλικές προς το περιβάλλον μέθοδοι παραγωγής υλικών και προϊόντων θα μπορούσαν να βελτιωθούν για έναν καθαρότερο πλανήτη τέθηκε σε σχετικό πάνελ, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Power Trip του Marie Claire.


Χαρακτηριστικά, η Oρσαλία Παρθένη, CEO Parthenis και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών, τόνισε πως «η μόδα στην Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει βιώσιμες πρακτικές. Κάθε αρχή είναι και δύσκολη, αν όμως κάνουμε ένα βήμα προς τα πίσω και δούμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν παράγουμε λιγότερα αλλά βιώσιμα ρούχα, ίσως στην αρχή να μας φανούν πιο ακριβά. Αν πχ φορούμε κάτι και το κρατήσουμε για περισσότερο καιρό, θα καταλάβουμε πως το κόστος αντισταθμίζεται και, εν τέλει, δεν είναι μεγάλο».

Όσο για το τι πρέπει να αλλάξει στη μόδα η κα. Παρθένη εστίασε στον καθένα μας ως καταναλωτή. «Αν αρχίσουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τον εαυτό μας, αν βρούμε τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους, ίσως αντιληφθούμε πως δεν τα χρειαζόμαστε όλα όσα αγοράζουμε. Κι έτσι, θα γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές», είπε.

Η κυρία Παρθένη υπογράμμισε επίσης ότι στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη παράδοση στα χειροποίητα προϊόντα.

«Πρέπει λοιπόν, να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα σε τοπικό επίπεδο, εδώ στην πατρίδα μας. Να πείσουμε τους καταναλωτές πως τα ελληνικά ενδύματα είναι ποιοτικά και πρέπει να τα αγοράζουν από εδώ, όχι από την άλλη άκρη της γης. Κι επιπλέον, να κάνουμε το κοινό, κάθε καταναλωτή, να αντιλαμβάνεται τη διαφορά ανάμεσα στη γρήγορη, την πρόχειρη μόδα και την ποιότητα, τη δημιουργία κ.λπ».




Ειδήσεις σήμερα:

Ρωτούσαν την 12χρονη «κάνεις καλό σεξ;» - Είχε επικοινωνήσει μαζί της και ζευγάρι


«Ανοησίες» χαρακτήρισε το Κίεβο την έρευνα της ρωσικής FSB για την γέφυρα της Κριμαίας


Ο Κάνιε Γουέστ ειρωνεύεται την Κιμ Καρντάσιαν: «Ο κόσμος θέλει μόνο να βλέπει τα οπίσθιά της»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr