Έφη Αχτσιόγλου στο Συνέδριο Marie Claire: «Η πατριαρχία βασίζεται στην αντίληψη της γυναίκας σαν αντικείμενο»

«Απέχουμε 60 χρόνια από την ισότητα των φύλων στο 100%», τόνισε από πλευράς της η Ελίζα Βόζεμπεργκ

Στις αληθινές προοπτικές της ισότητας ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες αναφέρθηκε, στο Συνέδριο Marie Claire, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων της Ε.Ε.

Χαρακτηριστικά, η κα Βόζεμπεργκ ανέφερε ότι «σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουμε κατακτήσει το 68% σε ό,τι αφορά στην έμφυλη ισότητα. Αλλά, για να φτάσουμε στο 100%, χρειαζόμαστε ακόμη 60 χρόνια».



Επίσης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι «για όλα όσα έχουμε κατακτήσει, υπεύθυνες είμαστε εμείς οι ίδιες, οι γυναίκες. Εμείς έχουμε το κίνητρο, εμείς έχουμε και τη δύναμη να επιτύχουμε τις απαιτούμενες αλλαγές υπέρ της ισότητας».



Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, τέως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έδωσε έμφαση στο ζήτημα της πατριαρχίας, λέγοντας ότι «από εκεί ξεκινά το πρόβλημα και ο σεξισμός απορρέει, ως φυσικό επακόλουθο. Διότι η πατριαρχία βασίζεται στην αντίληψη της γυναίκας σαν αντικείμενο. Η πατριαρχία εκδηλώνεται, σε ακραία έκφανση, με την κακοποίηση ή και τη γυναικοκτονία, αλλά και σε απλές, καθημερινές συμπεριφορές, όπως πχ τα σχόλια για την εμφάνιση, τα οποία είναι πάντα μονόπλευρα και πάντα αφορά σε γυναίκες. Άρα, είναι σημαντικό να λεχθεί -και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να συστήνει στην κυβέρνηση να κατοχυρώσει τυπικά τον όρο της πατριαρχίας. Όσο για τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων γυναικοκτονίας, απλώς αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα απέχουμε πολύ από την εξάλειψη της πατριαρχίας».



Ειδήσεις σήμερα: 

Βιασμός 12χρονης: Το δικαίωμα της... σιωπής άσκησαν οι βιαστές της 12χρονης- Σε 500 σελίδες οι νοσηροί διάλογοι

Κυβέλη Χατζηευστρατίου: Αφέθηκε ελεύθερη - Διατάχθηκε έρευνα για το τροχαίο με έναν νεκρό

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Να βάλουν «πλάτη» δεσμεύτηκαν οι βιομήχανοι τροφίμων - ποτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr