Όταν διάφορα είδη τέχνης τέμνονται, κάτι ενδιαφέρον πηγάζει από αυτό. Πόσω μάλλον, όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον και τα πινέλα μεγάλων ζωγράφων των προηγούμενων αιώνων αντικαθίστανται από την ψηφιακή «πένα». Η φαντασία είναι ο μόνος τρόπος, με τον οποίο θα μπορούσε η σύγχρονη ποπ κουλτούρα, να συναντήσει την Αναγέννηση.
Πώς θα μπορούσε άραγε η σέξι ποπ σταρ Ριάνα να θυμίζει πίνακα του Μποτιτσέλι; Αυτό διερωτήθη και ο Γάλλος καλλιτέχνης (digital illustration), Kyès και το έκανε πράξη.
Ριάνα, Μάικ Τάισον, Κάνιε Γουέστ, Μπιγιονσέ και Σκάρλετ Γιόχανσον, είναι μερικοί από τους διασημότερους ανθρώπους του θεάματος, «ταξίδεψαν» στην εποχή της Αναγέννησης, μέσα από τα ψηφιακά πορτρέτα του Γάλλου καλλιτέχνη.
Ο Kyès, έχει καταφέρει να γίνει viral με τις δημιουργίες του, οι οποίες αφορούν, τόσο ζωντανούς όσο και πεθαμένους σελέμπριτι, μιας και «ανέστησε» μερικές σπουδαίες προσωπικότητες, που έχουν φύγει από τη ζωή, όπως ο Τζέιμς Γκαντολφίνι.
Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, ο Kyès κατάφερε να δημιουργήσει πίνακες που παραπέμπουν σε ελαιογραφίες και να συγκεντρώσει χιλιάδες likes.
Μάλιστα, ο ίδιος έχει δημοσιεύσει τα πορτέτα στο Instagram, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου Τύπου, συνεργάζεται με μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες, προκειμένου να εικονογραφήσει τα εξώφυλλα των άλμπουμ τους.
Ο δημιουργός χάρισε στους διαδικτυακούς του φίλους ένα ενδιαφέρον ταξίδι στον χρόνο, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, την αναγεννησιακή εκδοχή των: Μάιλι Σάιρους, Τζόνι Ντεπ, Αλ Πατσίνο και μερικών ακόμη από τους διασημότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Ακολουθούν μερικά από τα αναγεννησιακά πορτρέτα σύγχρονων καλλιτεχνών
Aπόλαυσε chatting, streaming και scrolling χωρίς δεύτερες σκέψεις! Με το Data Jump της Nova, έχεις περισσότερα data στα προγράμματα κινητής από μόνο 14€/μήνα (συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων κλήσεων και SMS). Για σένα που ξέρεις τι αξίζεις!
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!