Μισέλ Γιο: Η πρώτη Ασιάτισσα που είναι υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου

Μισέλ Γιο: Η πρώτη Ασιάτισσα που είναι υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου

Η 60χρονη ηθοποιός προτάθηκε από την Ακαδημία για την ερμηνεία της στην ταινία «Everything Everywhere All At Once»

misel-gio
Η Μισέλ Γιο είναι η πρώτη Ασιάτισσα που κέρδισε υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Η 60χρονη ηθοποιός προτάθηκε από την Ακαδημία για την ερμηνεία της στην ταινία «Everything Everywhere All At Once». Η ταινία κέρδισε συνολικά 11 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία.

Στην πλοκή, η Έβελιν, μια ασιάτισσα που μετανάστευσε στην Αμερική για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, καλείται να αντιμετωπίσει ένα καθαριστήριο με κακή οικονομική διαχείριση, έναν άβουλο σύζυγος, έναν αυστηρό πατέρα και μια ατίθαση κόρη.

μισελ_γιο_2
Κλείσιμο


Η ηθοποιός υποδύεται την Έβελιν Ουάνγκ, την Κινεζοαμερικανίδα ιδιοκτήτρια του πληντυρίου, που δυσκολεύεται όχι μόνο να συνεννοηθεί με τα κοντινά της πρόσωπα, κυρίως με την κόρη της, αλλά και να είναι συνεπής στις πληρωμές της.

Everything Everywhere All At Once | Official Trailer HD | A24

Γεννημένη στη Μαλαισία, η Μισέλ Γιο στο παρελθόν είχε βραβρευτεί με τον τίτλο ομορφιάς «Miss Malaysia» το 1983.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες δράσεις, όμως οι ρόλοι που την έκαναν γνωστή στο ευρύ κοινό ήταν αυτοί στις ταινίες «Αναμνήσεις μιας γκέισας», «Τίγρης και δράκος» και «Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει».

Είναι αρραβωνιασμένη με τον επιχειρηματία Ζαν Τοντ, από το 2005. Το ζευγάρι γνωρίστηκε τον Ιούνιο του 2004 σε ένα τουρνού στη Σαγκάη και όπως είχε δηλώσει και η ίδια, ερωτεύτηκε αμέσως το χιούμορ του και τα γαλάζια του μάτια. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμα πλάνα για γάμο, καθώς το πρόγραμμα και των δύο είναι πολύ φορτωμένο.

jean_todt
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

Αμέσως αφού έγιναν γνωστά τα ονόματα των ηθοποιών που είναι υποψήφιοι για τα Όσκαρ, η Μισέλ Γιο έδωσε μια συνέντευξη στο Deadline, αναφέροντας πως αυτή η διάκριση δεν είναι σημαντική μόνο για την ίδια, αλλά για όλους τους Ασιάτες.

Άλλωστε, για πολλά χρόνια η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου δεν συμπεριελάμβανε ηθοποιούς μειονοτήτων στις υποψηφιότητες, γεγονός, για το οποίο έχει δεχτεί σκληρή κριτική από το κοινό.

«Αυτό που έχει σημασία για εμένα είναι ότι τώρα όλοι οι Ασιάτες εκεί έξω θα πουν: "Δες, είναι πιθανό. Αν το έκανε εκείνη, τότε μπορώ να το κάνω κι εγώ". Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Είμαι πολύ συνηθισμένη στη δουλειά, το κάνω σωστά, δουλεύω σκληρά και ξέρω πως υπάρχουν τόσες εκπληκτικές ηθοποιοί που έχουν μια θέση στο τραπέζι. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βρουν την ευκαιρία να αρπάξουν αυτή τη θέση», είπε χαρακτηριστικά.

Έναν μήνα πριν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ, η Μισέλ Γιο θεωρούνταν το απόλυτο φαβορί. Σε συνέντευξή της τότε, είχε δηλώσει: «Νιώθω πως όλη η Ασιατική κοινότητα έχει σκεφτεί ό,τι κι εγώ. Ήρθαν όλοι και μου είπαν ¨το κάνεις όλο αυτό για εμάς"».


Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας, μήνες τον προκαλούσα να το κάνει

Καιρός: Έκτακτο δελτίο με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα - 112 σε Πάτρα, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Γνωστός στις Αρχές ο Ρώσος φαρσέρ με την ισλαμική απειλή - Δεν εργάζεται, ζει από τα χρήματα των γονιών του


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης