Grammy Awards 2023: Stars, icons & fails

Η φετινή μεγάλη γιορτή της μουσικής είχε όση λάμψη και σασπένς χρειαζόταν για να γίνει το μεγάλο θέμα στα social media. Από την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Χάρι Στάιλς μέχρι την Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα, ήταν όλοι εκεί

Η εκδήλωση για τα φετινά μουσικά βραβεία Grammy πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου στο Crypto.com Arena στο Λος Αντζελες, με όλη την απαιτούμενη λάμψη και τις απαραίτητες παρασπονδίες για να απασχολήσουν τα social media.

Αντέλ, Μπιγιονσέ, Jay-Z και Ριτς Πολ


Το κόκκινο χαλί είχε στρωθεί από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής για να υποδεχτεί τους αστέρες της μουσικής που παραδοσιακά κάνουν τις πιο εξωφρενικές εμφανίσεις. Ανάμεσα σε εκείνους που ξεχώρισαν ήταν και ο Χάρι Στάιλς με ολόσωμη φόρμα αρλεκίνου από τον οίκο Egonlab, ο οποίος κέρδισε το Grammy για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς και ένα ζεστό φιλί από την Τζένιφερ Λόπεζ.

Τζένιφερ Λόπεζ, με τουαλέτα Gucci και κοσμήματα Bvlgari, και Μπεν Αφλεκ


Η Λατινοαμερικάνα σταρ έλαμπε μέσα στην μπλε Gucci τουαλέτα της με τη θεαματικά μακριά ουρά και τα υπέροχα κοσμήματα Bvglari. Το μόνο που τελικά φάνηκε να χαλάει την καλοχτισμένη εικόνα της ήταν ο σύζυγός της Μπεν Αφλεκ που δεν κατάφερε να κρύψει ούτε στιγμή την πλήξη του. Το video που τη δείχνει να τον μαλώνει για την απαξιωτική στάση του έγινε viral και συγκαταλέγεται στα παρατράγουδα της τελετής.

Τέσα Μπρουκς
Και οι τέσσερις Måneskin ήταν εκεί


Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς αναδείχτηκε η Μπιγιονσέ, που μετά τα τέσσερα φετινά Grammys που κέρδισε (καλύτερου R&B τραγουδιού, καλύτερης dance-electronic ηχογράφησης, καλύτερου dance electronic άλμπουμ και καλύτερης R&B ερμηνείας), κατέχει πλέον το ρεκόρ των 32 βραβείων. Προς απογοήτευση των θαυμαστών της, όμως, αργοπόρησε λόγω κίνησης και δεν πρόλαβε να παραλάβει κάποια από τα βραβεία που της απονεμήθηκαν. «Μένω άναυδος που η κίνηση στάθηκε εχθρός σου», σχολίασε με χιούμορ ο Τρέβορ Νόα, παρουσιαστής της βραδιάς.

Η απαστράπτουσα Dencia
Τζέισον Λι και Αμπερ Ρόουζ


Ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές παρουσίες ήταν η Εμα Μπρους με κατακόκκινη τουαλέτα Valentino, η Doja Cat με εντυπωσιακό φόρεμα Versace, η Lizzo με εκκεντρική δημιουργία Dolce & Gabbana και η Τέιλορ Σουίφτ με μπλε ελεκτρίκ τουαλέτα Cavalli και σκουλαρίκια της Αμερικανίδας σχεδιάστριας κοσμημάτων Λορέιν Σβαρτς.

Η Τέιλορ Σουίφτ, εντυπωσιακή με δημιουργία Cavalli και σκουλαρίκια Loraine Schwartz


Τις πιο ανατρεπτικές εμφανίσεις έκαναν ο Σαμ Σμιθ με μαντό, καπέλο και γάντια Valentino, η Καμίλα Καμπέγιο, που εμφανίστηκε με κεντημένο σουτιέν, και η Χάιντι Κλουμ που άφησε το καλογυμνασμένο σώμα της ημίγυμνο για ακόμη μία φορά.

Με σχετική καθυστέρηση -αλλά όχι όσο η Μπιγιονσέ- κατέφτασε και η Πάρις Χίλτον συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Κάρτερ Ρέουμ και την επιστήθια φίλη της, ηθοποιό και τραγουδίστρια Ολίβια Ροντρίγκο. Φυσικά, έκανε μεγάλη είσοδο με την αστραφτερή και σέξι Céline τουαλέτα της και τα πανάκριβα διαμάντια που κοσμούσαν τον λαιμό της.

Η Αντέλ με τους Ριτς Πολ και Ντουέιν Τζόνσον


Στις συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν ο ευχαριστήριος λόγος της Αντέλ, με φόρεμα Louis Vuitton και κοσμήματα Tiffany & Co., η οποία αφιέρωσε στον γιο της το Grammy της καλύτερης pop ερμηνεύτριας. Η Γερμανίδα Κιμ Πέτρας, από την άλλη, θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη τρανς που κέρδισε Grammy, το οποίο μάλιστα αφιέρωσε στη μητέρα της που είναι πάντα στο πλευρό της, ενώ ευχαρίστηκε και τη Mαντόνα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η Κιμ Πέτρας (η πρώτη τρανς καλλιτέχνις που βραβεύτηκε με Grammy), ο Σαμ Σμιθ με total look Valentino, η drag queen Βάιολετ Τσάτσκι και η drag performer και make-up artist Gottmik
Η Lizzo επέλεξε Dolce & Gabbana για τη φετινή τελετή απονομής των μεγαλύτερων μουσικών βραβείων


Η Μαντόνα έγινε έτσι κι αλλιώς το μεγάλο θέμα συζήτησης της φετινής μουσικής εκδήλωσης. Οχι τόσο για τα εκκεντρικά ρούχα και αξεσουάρ που επέλεξε, όπως η διαμαντένια καρφίτσα σε σχήμα φαλλού της Vivienne Westwood, όσο για το πόσο αγνώριστη έχει γίνει από τις επεμβάσεις και τα ενθέματα που έχει βάλει στο πρόσωπό της. Το Τwitter πήρε φωτιά από τα αρνητικά σχόλια, αλλά εκείνη φρόντισε να απαντήσει με το γνώριμο προκλητικό στυλ της την επόμενη μέρα.

Η ολοένα και πιο αγνώριστη Μαντόνα
Τρίνιτι Βιγκόρσκι και Λούρδη Λεόν


Η αλλοτινή βασίλισσα της ποπ έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram ότι ακούει κακά σχόλια για την εμφάνισή της από την πρώτη στιγμή που βγήκε στο προσκήνιο, ότι οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι όλα αυτά δεν την αγγίζουν μια και είναι μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα που δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν.

Μέγκαν Φοξ και Machine Gun Kelly
Ο Χάρι Στάιλς με ολόσωμη φόρμα Egonlab
Αντζελα Μπένσον και Matt B
Κέλσι Μπαλερίνι


Παρούσες στην τελετή ήταν τόσο η κόρη της Μαντόνα, Λούρδη, που κάνει διεθνή καριέρα στον χώρο της μόδας, όσο και η πρώτη κυρία της Αμερικής Τζιλ Μπάιντεν, η οποία απένειμε βραβείο στον Ιρανό καλλιτέχνη Σερβίν Χατζιπούρ για το τραγούδι του «Baraye» - για το οποίο μάλιστα ο ίδιος είχε συλληφθεί, αλλά κατόπιν διαμαρτυριών αφέθηκε ελεύθερος.



Photo Credits: GETTY IMAGES / SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr