Τζόναθαν Μέιτζορς: Ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι κατηγορήθηκε για βία εξαιτίας «φυλετικών προκαταλήψεων»

Ο ηθοποιός κινδυνεύει  με πιθανή ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος, αν κριθεί ένοχος

Ο Τζόναθαν Μέιτζορς κατηγορείται για επίθεση τρίτου βαθμού σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, με πιθανή ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος, αν κριθεί ένοχος.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς, συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης πριν από έξι εβδομάδες. Ο δικηγόρος του ηθοποιού υποστήριξε ότι η υπόθεση οφείλεται σε «φυλετικές προκαταλήψεις που διαπερνούν το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης».

Επιπλέον, έχει παράσχει στον εισαγγελέα βίντεο που φέρεται να αποδεικνύει ότι η κατήγορος λέει ψέματα, αλλά φοβάται ότι η κοινοποίηση του υλικού θα μπορούσε να την ωθήσει να αλλάξει ξανά την ιστορία της. Εν τω μεταξύ, ο Μέιτζορς έχει εγκαταλειφθεί από τον μάνατζερ και την ομάδα δημοσίων σχέσεων και έχει χάσει τουλάχιστον έναν κινηματογραφικό ρόλο και δύο διαφημιστικές καμπάνιες. Ωστόσο, παραμένει στο πλευρό του για την επερχόμενη σεζόν της σειράς «Loki» της Marvel και τις δύο ταινίες «Avengers».
Κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την κατάσταση στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν, ο δικαστής υπενθύμισε στον Μέιτζορς ότι πρέπει να τηρεί την εντολή προστασίας που του απαγορεύει οποιαδήποτε επαφή με την εν λόγω γυναίκα. Εάν δεν εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 13 Ιουνίου, μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του εντός 48 ωρών. Ο Μέιτζορς δεν υπέβαλε ομολογία για τη νέα κατηγορία κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η δικηγόρος του Μέιτζορς επέκρινε το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης και κατηγόρησε τον εισαγγελέα ότι προσάρμοσε τις κατηγορίες ώστε να ταιριάζουν με τα νέα ψέματα της κατήγορου, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν νέες κατηγορίες εναντίον του πελάτη της. Έχει επίσης ισχυριστεί ότι το σύστημα είναι κορεσμένο από ρητή και σιωπηρή προκατάληψη και επικαλέστηκε ένα περιστατικό κατά το οποίο ένας λευκός αστυνομικός χλεύασε τον Majors, ο οποίος είναι μαύρος, αφού έδειξε στον αστυνομικό τα τραύματα που του προκάλεσε η γυναίκα.

Η μέχρι πρότινος επιτυχημένη καριέρα του Μέιτζορς έχει δεχθεί πλήγμα μετά τους ισχυρισμούς. Τον εγκατέλειψε ο μάνατζερ και η ομάδα δημοσίων σχέσεων, ενώ έχουν εμφανιστεί φήμες για άλλα περιστατικά και ανάρμοστη συμπεριφορά, χωρίς ωστόσο να έχουν παρουσιαστεί απτές αποδείξεις.

Οι κατηγορίες εναντίον του Μέιτζορς προέρχονται από ένα περιστατικό κατά το οποίο φέρεται να χτύπησε μια γυναίκα στο πρόσωπο, προκαλώντας της σημαντικό πόνο και ένα σκίσιμο πίσω από το αυτί της. Φέρεται επίσης να έπιασε με τη βία το χέρι της γυναίκας, προκαλώντας πρήξιμο, μώλωπες και σημαντικό πόνο στο δάχτυλό της, και να έβαλε το χέρι του στον λαιμό της.

Ο δικηγόρος του διάσημου ηθοποιού έχει επανειλημμένα υποστηρίξει την αθωότητά του, επισημαίνοντας μηνύματα κειμένου και υλικό από κάμερες ασφαλείας από τα τέλη Μαρτίου. Η υπεράσπιση κατέθεσε αίτημα, το οποίο θα συζητηθεί στην ακροαματική διαδικασία του επόμενου μήνα, το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει ισχυρισμούς για κακή συμπεριφορά της αστυνομίας στον τόπο του περιστατικού.

Η επόμενη ακρόαση για την υπόθεση έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Για... παρεμπόδιση κυκλοφορίας συνελήφθη ο διάσημος νάνος του TikTok, Χαζμπουλά Μαγκομέντοφ

Tραγωδία στην Άρτα: Νεκρό κοριτσάκι 5,5 μηνών που ο πατέρας του το ξέχασε στο αυτοκίνητο

Eκλογές στην Τουρκία: Ήρθε η ώρα του Ερντογάν;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr