Eurovision 2023: Μέλος της επιτροπής για το 4άρι στην Κύπρο - «Δεν μας είπε κανένας να μην την ψηφίσουμε ή ότι πρέπει οπωσδήποτε να της δώσουμε 12»

Απάντηση και σε Κοτζιά: «Δηλαδή έπρεπε να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών την Eurovision και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;»

Ποικίλες αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά τη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο και τον Andrew Lambrou στη φετινή Eurovision

Τόσο οι παρουσιαστές του ΡΙΚ, όσο και το τηλεοπτικό κοινό εξεπλάγησαν, όταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος ανακοίνωσε ότι το 12άρι της Ελλάδας πάει στο Βέλγιο, ενώ στην Κύπρο θα δοθούν μόλις 4 βαθμοί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ελένη», ο Νίκος Νικολακόπουλος, μέλος της επιτροπής που έδωσε τις βαθμολογίες, εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και τόνισε πως ο καθένας ψήφισε αντικειμενικά.

«Όσοι ήταν στην επιτροπή, είναι σοβαροί άνθρωποι, χρόνια σε αυτή τη δουλειά και γενικότερα, στο ραδιόφωνο. Εστάλησαν τα βιογραφικά μας στην EBU, η οποία και τα ενέκρινε. Είδαμε 26 διαφορετικά νέα τραγούδια. Έπρεπε με βάση τους κανόνες να είμαστε αμερόληπτοι και αντικειμενικοί. Να είναι μια διαδικασία αδιαφανής», είπε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια, εξήγησε πώς πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας. «Βάζαμε έναν αριθμό από το 1 έως το 26, όσες ήταν και οι συμμετοχές. Ο καθένας ξεχωριστά. Υπήρχε συμβολαιογράφος από την EBU, που παρακολουθούσε ολόκληρη τη διαδικασία. Στο τέλος, όταν μπήκαμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας, ο καθένας μόνος του και χωρίς να συζητήσουμε όλοι μαζί, δώσαμε τη βαθμολογία. Αυτή η βαθμολογία δεν είχε 12άρια, αλλά αριθμούς από το 1 έως το 26. Και όταν τελειώσαμε, τα πήρε η συμβολαιογράφος και τα έστειλε στην EBU», ανέφερε.

«Πήγαμε εκεί, ο καθένας με την εμπειρία του και με τον τρόπο που ακούει να βαθμολογήσει την κάθε χώρα. Δεν μας είπε κανένας να μην ψηφίσουμε την Κύπρο και δεν μας είπε κανείς ότι πρέπει οπωσδήποτε να της δώσουμε 12. Δεν έχω να πω κάτι για να υπερασπιστώ τη βαθμολογία μας. Το κάναμε, γιατί έτσι πιστεύαμε», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα tweet του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. «Διάβασα από τον Νίκο Κοτζιά, που ήταν πρώην υπουργός Εξωτερικών, που γράφει ότι χρησιμοποιείται αυτό που έγινε για την προσπάθεια του συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα σχέδια της. Ποια είναι αυτά; Δηλαδή έπρεπε να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών τη Eurovision και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;», σημείωσε κλείνοντας.


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Αλβανία - Η πρώτη δήλωση Μπελέρη μετά την εκλογή του στη Χειμάρρα: «Νίκησε η Δημοκρατία»

Κρήτη: Θρήνος για τον 25χρονο Νίκο στα Σφακιά - Κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο που κόπηκε από μπαλοθιές

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο του 52χρονου που ξυλοκοπήθηκε από τα δύο αδέλφια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr