Πιρς Μπρόσναν: Έκλεισε τα 70 - Η εγκατάλειψη που σημάδεψε την παιδική του ηλικία, το Χόλιγουντ και η γυναίκα της ζωής του

Η δραματική ιστορία της ζωής του Χολιγουντιανού ηθοποιού που αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από τον ρόλο του πράκτορα 007

Ο Πιρς Μπρόσναν έκλεισε τα 70 του χρόνια. Ο διάσημος ηθοποιός που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό, μέσα από τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ μπορεί πλέον, να ζει μια ευτυχισμένη ζωή, όμως έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια. 

O πατέρας του

Στη ζωή του Πιρς Μπρόσναν, υπάρχει μια προσωπικότητα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του και δεν είναι άλλος από τον πατέρα του, Τόμας Μπρόσναν.

Ο Τόμας Μπρόσναν γεννήθηκε στην κομητεία Meath της Ιρλανδίας και έζησε μια ταπεινή ζωή ως ξυλουργός. Παντρεύτηκε τη Μέι Σμιθ, μια Αγγλίδα νοσοκόμα. Στις 16 Μαΐου 1953, υποδέχτηκαν στον κόσμο τον γιο τους, Πιρς. 

Όταν ο Πιρς ήταν μόλις τεσσάρων ετών, ο πατέρας του εγκατέλειψε αυτόν και την οικογένειά του, αφήνοντας τους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Η φυγή του πατέρα του είχε βαθύ αντίκτυπο στον νεαρό Πιρς, καθώς αντιμετώπιζε τις προκλήσεις του να μεγαλώνει χωρίς μια πατρική φιγούρα. Μπροστά στις αντιξοότητες, εκείνος και η μητέρα του μετακόμισαν στην Αγγλία για να ζήσουν με τους παππούδες του, οι οποίοι φρόντισαν να του παρέχουν ένα σταθερό περιβάλλον, γεμάτο αγάπη.


Παρά την απουσία του πατέρα του από τη ζωή του ηθοποιού από τόσο νεαρή ηλικία, η επιρροή του Τόμας Μπρόσναν στον γιο του ήταν βαθιά. Ο Πιρς συχνά μιλούσε με αγάπη για τον πατέρα του και τις αξίες που του εμφύσησε. Τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο με ισχυρή εργασιακή ηθική, βαθιά αγάπη για την οικογένεια και ακλόνητη πίστη στην επιδίωξη των στόχων του. Αυτές οι αρχές διαμόρφωσαν αναμφίβολα την ορμή και την αποφασιστικότητα του ίδιου του Πιρς Μπρόσναν να πετύχει στον κόσμο της υποκριτικής.

Το ενδιαφέρον του για τις τέχνες καλλιεργήθηκε από τη μητέρα του, η οποία ενθάρρυνε τις δημιουργικές του αναζητήσεις. Ωστόσο, ήταν η απουσία του Τόμας που ίσως πυροδότησε μια βαθύτερη αίσθηση του σκοπού μέσα στον Πιρς, οδηγώντας τον να διαπρέψει στο επάγγελμα του ηθοποιού και να κάνει τον πατέρα του περήφανο.

To ξεκίνημα στο Χόλιγουντ

Ο Πιρς Μπρόσναν έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη καριέρα στη βιομηχανία του θεάματος που εκτείνεται σε δεκαετίες. Από το πρώιμο ξεκίνημά του μέχρι την επανάστασή του ως ο εμβληματικός «Τζέιμς Μποντ», η πορεία του Μπρόσναν αποτελεί απόδειξη του ταλέντου του και της εργατικότητάς του.

Η καριέρα του απογειώθηκε τη δεκαετία του 1980 με την ενσάρκωση του ντετέκτιβ Remington Steele στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Η ερμηνεία, αλλά και η εμφάνισή του καθήλωσαν το κοινό, καθιστώντας τον οικείο όνομα. Αν και η αρχική του ευκαιρία να υποδυθεί τον Τζέιμς Μποντ διακόπηκε λόγω συμβατικών υποχρεώσεων, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον Μπρόσναν.

Το 1995, μπήκε τελικά στον πολυπόθητο ρόλο του 007, δίνοντας τη δική του μοναδική ερμηνεία στον χαρακτήρα. Η ενσάρκωση του διάσημου πράκτορα σε ταινίες όπως το «GoldenEye», το «Tomorrow Never Dies» και το «Die Another Day» εδραίωσε την ιδιότητά του ως ένας από τους πιο αγαπητούς και διαχρονικούς Μποντ στην ιστορία του franchise.

Πέρα από τον Μποντ, ο Μπρόσναν ανέδειξε την ευελιξία του σε διάφορους ρόλους. Απέδειξε τη δραματική του δεινότητα σε ταινίες όπως «The Matador» και «Τhe Ghost Writer», όπου εντρύφησε σε πολύπλοκους χαρακτήρες. Παρουσίασε επίσης την κωμική του πλευρά σε ταινίες όπως το «Mrs. Doubtfire» και το «The Love Punch», αποδεικνύοντας την ικανότητά του να διαπρέπει σε διάφορα είδη.

Εκτός από το υποκριτικό του ταλέντο επιχείρησε να ασχοληθεί με την παραγωγή μέσω της εταιρείας του, Irish DreamTime. Αυτό του επέτρεψε να έχει τον δημιουργικό έλεγχο σε έργα όπως τα «Τhe Thomas Crown Affair» και «The November Man».

H γυναίκα της ζωής του

Όπως λένε, «πίσω από κάθε σπουδαίο άνδρα κρύβεται μια εξίσου αξιόλογη γυναίκα» και στην περίπτωση του Πιρς Μπρόσναν, αυτή η γυναίκα είναι η σύζυγός του, Κίλι Σέι Σμιθ. Η ίδια γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1963 στο Vallejo της Καλιφόρνια κι είναι ένα πολυτάλαντο άτομο που έχει αφήσει το στίγμα της σε διάφορους τομείς. Ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος, εργαζόμενη ως ανταποκρίτρια και παραγωγός σε εκπομπές όπως το «Unsolved Mysteries» και το «Good Morning America». Το πάθος της Σμιθ για την αφήγηση ιστοριών και το ταλέντο της να επικοινωνεί με τους ανθρώπους άνοιξαν το δρόμο για την επιτυχία της στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1994 σε ένα πάρτι στην παραλία του Μεξικού. Ένιωσαν αμέσως μια έντονη έλξη ο ένας για τον άλλο και η σχέση τους γινόταν όλο και πιο δυνατή με τον καιρό. Το 2001, ο Μπρόσναν και η Σμιθ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε μια στενή τελετή στην Ιρλανδία.


Μια από τις πιο αξιοσημείωτες πτυχές της σχέσης τους είναι η σταθερή υποστήριξη που έχουν ο ένας στον άλλον. Καθ' όλη τη διάρκεια των κοινών τους χρόνων, η Σμιθ υπήρξε ο στυλοβάτης του Μπρόσναν, ενώ στέκεται δίπλα του, τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα. Όταν η πρώτη σύζυγος του Μπρόσναν, η Κασάντρα Χάρις, πέθανε με τραγικό τρόπο από καρκίνο των ωοθηκών το 1991, η Σμιθ του παρείχε την αγάπη και την υποστήριξη που χρειαζόταν για να αναρρώσει και να προχωρήσει μπροστά. Ο δεσμός τους παρέμεινε άρρηκτος και μαζί αντιμετώπισαν τις προκλήσεις που τους έφερε η ζωή.

Εκτός από τον ρόλο της ως υποστηρικτική σύζυγος, υπήρξε μια σημαίνουσα φιγούρα στη ζωή του όσον αφορά την προσωπική του ανάπτυξη και τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες. Μοιράζεται το πάθος του για την προστασία του περιβάλλοντος και έχει συμμετάσχει ενεργά σε διάφορες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες στο πλευρό του. Μαζί, έχουν υπερασπιστεί σκοπούς όπως η προστασία των ωκεανών και έχουν εργαστεί ακούραστα για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σχετικά με τη σημασία της προστασίας του πλανήτη μας.



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: «Δεν μπορώ να καταπιώ τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη γυναίκα μου – Με τον Ανδρουλάκη έχουμε μεγάλες διαφορές»

Μαλώσαμε, «η ατμόσφαιρα ήταν φρίκη» λέει ο Δένδιας για το επεισόδιο με τον Τσαβούσογλου

Φωτογράφοι από Γερμανία μέχρι Ιαπωνία έρχονται Ελλάδα για τα αεροσκάφη που... χορεύουν

----

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr