Μαρία Σολωμού - Ζέτα Μακρυπούλια: Τα social ενίοτε σου πέφτουν στο κεφάλι

Μαρία Σολωμού - Ζέτα Μακρυπούλια: Τα social ενίοτε σου πέφτουν στο κεφάλι

Οι προτροπές των διασήμων προς τους χιλιάδες followers να τιμωρήσουν την αεροπορική εταιρεία για τη... συνέπειά της γύρισαν μπούμερανγκ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
solomoy_makrypoylia_arthro
Τον παλιό -καλό ή κακό είναι ζήτημα οπτικής και αξιολογικής κρίσης- καιρό οι γονείς ονειρεύονταν να καμαρώσουν τα παιδιά τους γιατρούς, δικηγόρους, επιστήμονες, έστω δημόσιους υπάλληλους. Πλέον οι προσδοκίες έχουν μετατοπιστεί δραματικά. Ποιος γονιός δεν θέλει να δει το παιδί του influencer, youtuber, tiktoker, χωρίς χειροπιαστό ή, τέλος πάντων, για κάποιον επουσιώδη λόγο «επιδραστικό», να ζει ζωή χαρισάμενη και, κυρίως, να διατηρεί την ακλόνητη πεποίθηση πως ο κόσμος όχι μόνο του ανήκει, αλλά οφείλει να περιστρέφεται με άξονα τον ίδιο.

Ο μύχιος πόθος για τα -χιλιοτραγουδισμένα και τελικά εκφυλισμένα- 15 λεπτά δημοσιότητας που προέβλεψε το πάλαι ποτέ ο Αντι Γουόρχολ δεν είναι μόνο θεμιτός ή αναμενόμενος αλλά δικαιολογημένος. Συμπεριφορές όπως αυτή της Ζέτας Μακρυπούλια, η οποία θεώρησε ούτε λίγο ούτε πολύ πως μια αεροπορική εταιρεία οφείλει να αναθεωρήσει και να προσαρμόσει τη λειτουργία της στο πολύ προσωπικό ωρολόγιο πρόγραμμά της, εξηγούν γιατί η αναγνωρισιμότητα έχει φτάσει να θεωρείται το ιερό δισκοπότηρο των καιρών μας, από το οποίο όλοι θέλουν να κοινωνήσουν μια γουλιά. Μια ματιά στο Instagram, στο TikTok και το Twitter θα σας πείσει για τον τρόπο που οι άνθρωποι προσπαθούν να κερδίσουν, να προκαλέσουν ή ακόμα και να εκβιάσουν το ενδιαφέρον και τον χρόνο των άλλων. Εκτός από χρήματα, τα κοινωνικά δίκτυα προσφέρουν κάτι ακόμα πιο θελκτικό, σχεδόν μεθυστικό: εξουσία.

Ζέτα Μακρυπούλια: «Κανονικά θα έπρεπε να είμαι στη Σάμο αυτή τη στιγμή»:

Έξαλλη η Ζέτα Μακρυπούλια με αεροπορική εταιρεία - «Κανονικά θα έπρεπε να είμαι στη Σάμο»

Κλείσιμο
solomoy_makrypoylia__2_
Η Ζέτα Μακρυπούλια


Στη σέντρα του Instagram

Η αλήθεια είναι πως η Ζέτα Μακρυπούλια μέχρι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έμοιαζε να έχει διαχωρίσει τη θέση της από το παιχνίδι της πολλής συνάφειας του κόσμου. Συνεντεύξεις έδινε με το σταγονόμετρο, δηλώσεις δεξιά κι αριστερά δεν έκανε, οι δημοσιεύσεις της στα κοινωνικά δίκτυα ήταν πιο στρογγυλές και από μπαλάκι του γκολφ - και αφορούσαν κατά κύριο λόγο τις τοποθετήσεις προϊόντων εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται. Μεροδούλι, μεροφάι. Γι’ αυτό και μάλλον πολλοί ξαφνιάστηκαν από την οργισμένη αλληλουχία των δημοσιεύσεών της στο Instagram το περασμένο Σάββατο, όταν η τηλεπαρουσιάστρια και ηθοποιός μέσα από μια σειρά βίντεο αποφάσισε να κάνει #Cancel την αεροπορική εταιρεία Sky Express. Τα πράγματα έπρεπε να είναι πολύ σοβαρά ώστε η Μακρυπούλια να κηλιδώσει την κατά τα άλλα ήρεμη, αμόλυντη, άμωμη, σχεδόν τέλεια έξωθεν καλή μαρτυρία της και να χρησιμοποιήσει τη δια σημότητά της για να ορμήσει σαν ατάιστο ροτβάιλερ επάνω σε ένα brand. Ή μπορεί και όχι.

Αν ζούσαμε πίσω στα βαθιά 90s η ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια θα αφηγούνταν την ανήκουστη, σύμφωνα με την ίδια, περιπέτειά της σε κάποιο τηλεπαράθυρο lifestyle δελτίου ή έστω θα ενσάρκωνε την τέλεια, αδικημένη από τη ζωή, προσκεκλημένη στο «Επιτέλους μαζί» του Ανδρέα Μικρούτσικου. Ωστόσο, είμαστε αισίως στο 2023 και η αλήστου μνήμης απειλητική φράση «θα σε βγάλω στα κανάλια» έχει πλέον αντικατασταθεί από το «θα ανεβάσω στόρι στο Instagram». Το Μέσο αλλάζει, το κουτοπόνηρο φόβητρο της δημόσιας διαπόμπευσης παραμένει, όμως, ίδιο και απαράλλαχτο.

Αφορμή για το δημόσιο κατηγορώ της Μακρυπούλια ήταν το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία τής αρνήθηκε την επιβίβαση στην πτήση του προηγούμενου Σαββάτου από την Αθήνα για τη Σάμο με την αιτιολογία ότι η τηλεπαρουσιάστρια εμφανίστηκε στην πύλη αναχώρησης του αεροδρομίου λίγα λεπτά μετά το κλείσιμό της. Επειδή ο Θεός o ίδιος μάλλον δεν ήταν εύκαιρος και διαθέσιμος για να τον κατεβάσει στην πύλη μήπως και άλλαζε γνώμη στους υπαλλήλους του αεροδρομίου, η Μακρυπούλια αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την αδιαμφισβήτητη διασημότητά της. Μάταια. Πώς το λέγανε στην αρχαία Ρώμη; Dura lex, sed lex.

solomoy_makrypoylia__3_
Πλάνο από το βίντεο που ανέβασε η Ζέτα Μακρυπούλια σε social media για να διαμαρτυρηθεί για την περιπέτειά της


Πόλεμος στο πληκτρολόγιο

Με τις αποσκευές της -εύλογα- παραφουσκωμένες από θυμό, η Μακρυπούλια επέστρεψε στην κατοικία της απ’ όπου αποφάσισε να ξεκινήσει τον κλεφτοπόλεμο με τη Sky Express. Υποστήριξε πως βρισκόταν στην πύλη αναχώρησης στην ώρα της και πως έλειψε μόνο για λίγα λεπτά προκειμένου να επισκεφτεί την τουαλέτα για τη φυσική ανάγκη της. Ισως βέβαια είχε μια διαφορετική αίσθηση του χρόνου από τους υπόλοιπους επιβάτες της πτήσης, αφού όταν επέστρεψε στην πύλη η επιβίβαση στο αεροσκάφος είχε, όπως η ίδια περιέγραψε, ολοκληρωθεί. Επισήμανε μάλιστα ότι δεν έγινε καμία ανακοίνωση για την αναχώρηση της πτήσης, πράγμα που χρέωσε ως faux pas στην αεροπορική.

352244010_239541898704262_4036090396822484013_n
Η Μακρυπούλια το έριξε τώρα στην πλάκα για την χαμένη πτήση της


Παρότι κατά δήλωσή της πολυταξιδεμένη -και πάντα αρκετά τυχερή ή μήπως καπάτσα για να μπαίνει στο αεροπλάνο ακόμα και τις φορές που η ίδια καθυστερεί;-, η Ζέτα Μακρυπούλια δεν είχε ιδέα πως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει υιοθετήσει την πολιτική του «silent airport». Αυτό σημαίνει πως δεν πραγματοποιούνται αναγγελίες παρά μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης, ώστε να μειώνονται τα επίπεδα στρες και ο περισπασμός των ταξιδιωτών από την ηχορρύπανση.

Η κοινή λογική

Μπορεί το σελεμπριτιλίκι να ανοίγει πόρτες και παράθυρα, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν αρκετό για να ανοίξει το σουσάμι, ήτοι η πύλη αναχώρησης της πτήσης προς Σάμο. Αφού δεν πήγε στο νησί, όπου ταξίδευε για να δώσει το «παρών» στον γάμο συνεργάτη της από την εκπομπή «Ρουκ Ζουκ», η Μακρυπούλια αποφάσισε να βάλει ρότα για ένα viral. Πώς τα φέρνει όμως η ζωή; Η εκστρατεία δυσφήμισης της εταιρείας και η έμμεση προτροπή προς τους followers της τηλεπαρουσιάστριας να μην την επιλέγουν άλλαξε διεύθυνση ώσπου να πεις «doors armed and cross checked». Και το #Cancel_SkyExpress έγινε #Cancel_Zeta.

solomoy_makrypoylia__4_
Πλάνο από το βίντεο που ανέβασε η Ζέτα Μακρυπούλια σε social media για να διαμαρτυρηθεί για την περιπέτειά της


Αντί τα social media να ταχθούν αναφανδόν υπέρ της αδικημένης διασημότητας που αναγκάστηκε να περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο κλεινόν άστυ, εξήραν τη στάση της αεροπορικής εταιρείας που επέλεξε να τηρήσει τους κανόνες και να μη νερώσει το κρασί της χάριν της αναγνωρισιμότητας της Ζέτας Μακρυπούλια. «Kαθημερινά οι άνθρωποi μας εφαρμόζουν με συνέπεια και υπευθυνότητα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και φροντίδας των επιβατών μας, τόσο στο έδαφος όσο και στην πτήση», ήταν η λακωνική αλλά περιεκτική απάντηση της Sky Express στο Ζέτα-gate.

Τι δηλαδή; Ακρωτηριάζεται έτσι ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση το ελέω διασημότητας δικαίωμα κάποιων ανθρώπων να απαιτούν προνομιακή μεταχείριση και οι νόμοι και οι κανόνες να τηρούνται για όλους εκτός από τους ίδιους; Τι πράγματα είναι αυτά; Τι θα απογίνουν οι celebrities χωρίς την εκπλήρωση και την ικανοποίηση της κακομαθημενιάς τους; Τα πράγματα σοβάρεψαν επικίνδυνα.

solomoy_makrypoylia__1_
Η Μαρία Σολωμού


«Η Ζέτα έχει χίλια δίκια»

Ως από μηχανής θεός εμφανίστηκε η συνάδελφος της Ζέτας Μακρυπούλια, η ηθοποιός Μαρία Σολωμού. Για να αφηγηθεί το δικό της προσωπικό αεροπορικό δράμα και να πείσει ακόμα και τον πιο καχύποπτο πως τω όντι η Sky Express επιμένει να τηρεί και να εφαρμόζει τους κανόνες χωρίς να ξεχωρίζει το επιβατικό κοινό σε άσημο και διάσημο. «Η Ζέτα έχει χίλια δίκια. Δεν είμαστε τρελές», κατέθεσε, χωρίς να ερωτηθεί σχετικά, η Μαρία Σολωμού, δραττόμενη της ευκαιρίας να αφηγηθεί τη δική της μικρή Οδύσσεια.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct69kl0kyq4p)


Εκείνη από την πλευρά της δεν έφτασε αργοπορημένη και αξίωσε την επιβίβασή της, αλλά λησμόνησε να έχει μαζί της το ταξιδιωτικό έγγραφο του σκύλου της με τον οποίο συνταξίδευε. Για την παράλειψη έψεξε την εταιρεία, η οποία, σύμφωνα με όσα η ίδια κατήγγειλε, δεν είχε περιλάβει κάποια σχετική σημείωση στην επιβεβαίωση της κράτησης των εισιτηρίων. Και μπορεί σε αυτό το σημείο η Σολωμού να είχε όλο το δίκιο με το μέρος της, ωστόσο το έχασε μεμιάς όταν αποκάλυψε πως στη διάρκεια του check-in κι ενώ ενημερώθηκε πως το σκυλί δεν μπορεί τα ταξιδέψει χωρίς το βιβλιάριό του απείλησε τους υπαλλήλους του αεροδρομίου ότι θα «σηκώσει» story.

Τα βαριά το δίχως άλλο λόγια της -ευτυχώς- δεν έπιασαν τόπο. Για μία ακόμα φορά οι κανόνες έμειναν στη θέση τους, αποδεικνύοντας ότι το Instagram μπορεί να σε πάει παντού εκτός από τον προορισμό σου αν ταξιδεύεις με διαβατήριο τη -μικρή ή μεγάλη, με λόγο ή χωρίς- διασημότητά σου. Είναι πάντως τουλάχιστον εντυπωσιακό το γεγονός πως οι αυτόχθονες celebrities που κατά τα άλλα καταδικάζουν τη λογική του #Cancel, του τσουβαλιάσματος και του δημόσιου εξευτελισμού είναι ετοιμόπολεμοι να πατήσουν οι ίδιοι το κουμπί για να διαπομπεύσουν εταιρείες, δηλαδή ανθρώπους που εργάζονται γι’ αυτές τις εταιρείες και δεν κάνουν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τη δουλειά τους.
Σε κάθε περίπτωση, το πάθημα ενδεχομένως να γίνει μάθημα για τις δύο ηθοποιούς, οι οποίες στο εξής μπορούν να μην εμπιστεύονται τις μεταφορές τους σε αεροπλάνα της γραμμής αλλά να επιλέγουν ιδιωτικά αεροσκάφη που πιθανότατα χωρούν το larger than life εκτόπισμά τους - συμφέρει αν το σκεφτείς, αφού δεν θα πληρώνουν και υπέρβαρο.

Σελεμπριτοσύνη

Μπορεί αυτή τη φορά η Ζέτα Μακρυπούλια και η Μαρία Σολωμού να μην πέταξαν στα σύννεφα και να αναγκάστηκαν να δώσουν ένα ρεσιτάλ ερμηνείας εδάφους ως ταπεινές και καταφρονεμένες, όμως από τα σύννεφα δεν έπεσαν όσοι πληροφορήθηκαν το οιονεί δράμα τους. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη και πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία φορά που ακούμε ότι ένας celebrity αξιώνει προνομιακή συμπεριφορά απλώς και μόνο επειδή είναι celebrity.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct5lohdu3qqp)


Για παράδειγμα, έχουν χυθεί καντάρια μελανιού για την τραχιά συμπεριφορά της Ναόμι Κάμπελ σε οποιονδήποτε θεωρεί κατώτερη μορφή ζωής από την ίδια, για την ακλόνητη πίστη της Αννα Γουίντουρ πως όλος ο κόσμος τής χρωστά, ακόμα και για τον τρόπο που ο κατά τα άλλα χαβαλετζής Τζέιμς Κόρντεν αντιμετωπίζει τους σερβιτόρους των εστιατορίων όπου συχνάζει, δηλαδή ως δουλοπάροικους.

Αλλά και στα καθ’ ημάς εννοείται ότι δεν υπάρχει δημοσιογράφος που δεν έχει μια ιστορία να αφηγηθεί για κάποιον διάσημο που άργησε χαρακτηριστικά στο ραντεβού του χωρίς να ζητήσει μια συγγνώμη, που δεν εμφανίστηκε ποτέ σε μια συνέντευξη ή που αντιμετώπισε τον συνεντευξιαστή του ως μπάτλερ. Τι δηλαδή; Είναι επάρατο και κακό χαρακτηριστικό η διασημότητα; Αλλοτριώνει τους ανθρώπους σε βαθμό αποκτήνωσης; Αλλάζει χαρακτήρες; Μάλλον τους αναδεικνύει σαν ένας πρώτης τάξεως μεγεθυντικός φακός.

Ειδήσεις σήμερα:

Ομόνοια: Φωτογραφίες με το μόριό του έστελνε ο 63χρονος παιδόφιλος - Είχε στείλει και σε άλλα ανήλικα κορίτσια

Ξάνθη: Νεκρά τέσσερα κουταβάκια... στη σειρά - Ένα ακόμη τραυματισμένο (φωτογραφίες)

Τζορτζ Σόρος: Παραχωρεί τα ηνία στον γιο του, Αλεξάντερ - Το «who is who» του διαδόχου του

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης