Μπορεί το
φαγητό να είναι καταρχήν ανάγκη -και μάλιστα βιολογική-, και δευτερευόντως απόλαυση, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει πως είναι και μια πρώτης τάξεως αφορμή για
ανταλλαγή απόψεων, συζήτηση και κοινωνική συναναστροφή.
Τα supper clubs με συνδαιτυμόνες φιλοπερίεργους millennials και αεικίνητους zennials, άγνωστους προηγουμένως μεταξύ τους, που κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι και αναζητούν εκτός από τη
θρέψη του σώματος κι εκείνη του πνεύματος και της ψυχής είναι μια παγιωμένη πια διεθνής τάση.
Με αυτήν αποφάσισαν να μπολιάσουν το αθηναϊκό ευ ζην οι δημιουργοί του
«House of Shila», δηλαδή των ξενοδοχείων
«Mona» και «Shila» που λειτουργούν στην περιοχή του
Ψυρρή και στο Κολωνάκι αντίστοιχα, επανακαθορίζοντας την ταξιδιωτική εμπειρία αλλά και εμπλουτίζοντας την γκάμα των εμπειριών που μπορεί να απολαύσει κανείς στην πόλη.
Ήδη από την προηγούμενη Τετάρτη, 7 Ιουνίου, στο
pop up εστιατόριο του ξενοδοχείου Mona ξεκίνησε τις εργασίες της η πιο ενδιαφέρουσα – και όπως έδειξε η εμπειρία η πλέον κοσμοπλημμυρισμένη και ινσταγκραμική- αθηναϊκή γαστρονομική λέσχη με προσκελημένο τον
σεφ Daniele D' Alberto, επικεφαλής του φημισμένου εστιατορίου Nole στην Πεσκάρα της Ιταλίας και του μπαρ Gambero Rosso.
Αυτή την Τετάρτη, 14 Ιουνίου, στην ήδη sold out γαστρονομική σύναξη, τη σκυτάλη θα πάρει η
Demi Yeh για να σερβίρει το δικό της υβρίδιο γαλλο-ταϊλανδέζικης κουζίνας, ενώ την τελευταία Τετάρτη του Ιουνίου την κουζίνα του pop up εστιατορίου θα αναλάβει ο
Emil Pekarsky.
Ο δημιουργός του διάσημου εστιατορίου «ΟCD» του Τελ Αβίβ θεωρείται ο καλύτερος πρέσβης της νέας κουζίνας της Μέσης Ανατολής.