Σκάρλετ Γιόχανσον: Αποκάλυψε τη στιγμή που σκέφτηκε να παρατήσει την υποκριτική

«Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» δήλωσε η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της

Η Σκάρλετ Γιόχανσον μίλησε για τους κινηματογραφικούς ρόλους που έχασε και πώς αυτό επηρέασε τον τρόπο που έβλεπε την πορεία της καριέρας της στο Χόλιγουντ.
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στο «Variety», η Γιόχανσον αναφέρθηκε στις αβεβαιότητες που συνεπάγεται το επάγγελμα του ηθοποιού και στις ταινίες από τις οποίες απορρίφθηκε και που παραλίγο να την κάνουν να επιλέξει άλλο μονοπάτι καριέρας.
Η Σάντρα Μπούλοκ στο «Gravity»

Αφού πρωταγωνίστησε το 2003 στην επιτυχία της Σοφία Κόππολα «Lost in Translation», η Γιόχανσον προωθήθηκε στο προσκήνιο ως το «It girl» του Χόλιγουντ. Δυστυχώς, η ηθοποιός σύντομα τυποποιήθηκε και της προσφέρονταν συνεχώς ρόλοι της «σεξοβόμβας».

«Ήταν δύσκολο να βγω από αυτό το κουτάκι», δήλωσε η Γιόχανσον στο Variety. «Και έκανα ταινίες όπως το "He's Just Not That Into You" και ταινίες που συνέχιζαν κατά κάποιο τρόπο αυτή την αφήγηση. Δεν μπορούσα να προχωρήσω καθόλου».

«Με απέρριψαν για δύο ρόλους - ο πρώτος ήταν το "Iron Man 2" και ο άλλος ήταν το "Gravity" του Αλφόνσο Κουαρόν», συνέχισε. «Ήθελα τόσο πολύ αυτόν τον ρόλο».
Η Γιόχανσον στο «Iron Man 2» ως «Black Widow»

«Έκανα ένα δοκιμαστικό για την ταινία "Gravity", στην οποία η Σάντρα Μπούλοκ είναι φανταστική, αλλά έπρεπε να φορέσω ολόκληρη τη διαστημική στολή και να προσποιηθώ ότι αιωρούμαι στο διάστημα», θυμήθηκε. «Παρόλο που καθόμουν απλώς σε μια καρέκλα με ένα κράνος».

Αλλά όταν δεν πήρε τους ρόλους, η Γιόχανσον παραδέχτηκε ότι ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Τότε άρχισε να σκέφτεται αν ήταν στη σωστή δουλειά.

«Ένιωσα πραγματικά απογοητευμένη και απελπισμένη. Σκέφτηκα "Κάνω τη σωστή δουλειά;". Η δουλειά που μου προσφερόταν μου φαινόταν βαθιά ανικανοποίητη. Νομίζω ότι μου προσφέρθηκαν όλα τα σενάρια τύπου Μέριλιν Μονρόε. Είχα την αίσθηση, "Είναι αυτό το τέλος του δρόμου δημιουργικά;"», είπε χαρακτηριστικά η πρωταγωνίστρια του «Match Point».
Αλλά για καλή της τύχη, η Έμιλι Μπλαντ, η οποία αρχικά είχε επιλεγεί για τον ρόλο της Νατάσα Ρόμανοφ ή αλλιώς Black Widow στο «Iron Man 2», αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πρότζεκτ λόγω προβλήματος προγραμματισμού. Η Γιόχανσον ήταν και πάλι μέσα! Και παρόλο που η εμφάνισή της στην ταινία ήταν περιορισμένη, πίστευε ότι θα βοηθούσε την καριέρα της να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.
Η Σκάρλετ Γιόχανσον με τον άντρα της, Κόλιν Τζοστ

«Εκείνη η ταινία δεν επρόκειτο να προχωρήσει τα πράγματα προς τα εμπρός όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ήταν γραμμένος ο χαρακτήρας μου, αλλά υπήρχε η δυνατότητα για το τι θα μπορούσε να γίνει - μια δυνατότητα για ανάπτυξη στις επόμενες ταινίες», τόνισε η σταρ.

Μετά τα γυρίσματα, συνέχισε πρωταγωνιστώντας στο βραβευμένο με Tony Award θεατρικό έργο «A View from the Bridge», το οποίο υποστηρίζει ότι της έδωσε μια «αναπτυξιακή ώθηση», τόσο δημιουργικά όσο και καλλιτεχνικά.
Σύντομα άρχισε να προσκολλάται σε περισσότερα έργα που ευθυγραμμίζονταν με το όραμά της, όπως το «Her» και το «Under Her Skin».

«Ξαφνικά ένιωσα ότι "εξακολουθώ να αγαπώ αυτή τη δουλειά"», δήλωσε η Γιόχανσον. «Και αυτό αναζωπύρωσε το πάθος μου για τη δουλειά. Ένιωσα λιγότερο αγχωμένη».
Το «Marriage Story»

Η διάσημη ηθοποιός κατέληξε να πρωταγωνιστήσει σε οκτώ επιπλέον ταινίες της Marvel και σε περισσότερους ρόλους που την προκάλεσαν δημιουργικά, λαμβάνοντας μάλιστα υποψηφιότητες για Όσκαρ με τις επιτυχημένες ταινίες της «Marriage Story» και «Jojo Rabbit» την ίδια μάλιστα χρονιά! Οι ταινίες της έχουν αποφέρει πάνω από 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, καθιστώντας την Γιόχανσον την πιο κερδοφόρα σταρ όλων των εποχών. Αυτή την περίοδο, πρωταγωνιστεί στη νέα ιδιόρρυθμη κωμωδία του Γουές Άντερσον, «Asteroid City».

Δείτε το τρέιλερ

Φωτογραφίες: Shutterstock
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr