Κάνιε Γουέστ: Πρώην συνεργάτης του ράπερ τον κατηγορεί για νέα αντισημιτικά σχόλια

Στο ντοκιμαντέρ «The Trouble With KanYe» ο διάσημος μουσικός βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο για τη ρατσιστική του συμπεριφορά

Ο Κάνιε Γουέστ κατηγορείται για νέα αντισημιτικά σχόλια σε ένα καινούργιο ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «The Trouble With KanYe».

Ο Κάνιε «Ye» Γουέστ έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές έντονες αντιδράσεις για αντισημιτικά σχόλια που έχει κάνει. Στο «The Trouble With KanYe», ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC που προβλήθηκε για πρώτη φορά, χθες, στις 27 Ιουνίου, ο πρώην συνεργάτης του ράπερ, Άλεξ Κλάιν, περιγράφει με λεπτομέρεια συγκλονιστικά περιστατικά που είχε με τον Γουέστ, που δεν είχαν αποκαλυφθεί ποτέ πριν.

«Ο Κάνιε ήταν πολύ θυμωμένος ξέρεις, έλεγε "Νιώθω σαν να θέλω να σε χαστουκίσω" και "Είσαι ακριβώς σαν τους άλλους Εβραίους" - σχεδόν απολάμβανε και απολάμβανε το πόσο προσβλητικός μπορούσε να είναι, χρησιμοποιώντας αυτές τις φράσεις ελπίζοντας να με πληγώσει», αποκάλυψε ο Κλάινστο ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με το Deadline.
«Τον ρώτησα και του είπα "Πιστεύεις πραγματικά ότι οι Εβραίοι συνεργάζονται για να σε κρατήσουν πίσω;" και μου απάντησε "Ναι, ναι, το πιστεύω, αλλά δεν είναι καν μια δήλωση που πρέπει να πάρω πίσω, γιατί κοίτα όλη την ενέργεια γύρω μου αυτή τη στιγμή. Χωρίς αυτή τη δήλωση, δεν θα γινόμουν πρόεδρος"», πρόσθεσε ο Κλάιν.

Ο πρώην συνεργάτης του Γουέστ υποστήριξε ότι το παραλήρημα του διάσημου ράπερ έγινε με αφορμή την απόφασή του να κόψει τις σχέσεις του με τον Γουέστ, λόγω των προηγούμενων αντισημιτικών δηλώσεων και των ξεσπασμάτων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτά τα σχόλια δεν αποτελούν έκπληξη, καθώς ο Γουέστ είχε μια δύσκολη χρονιά γεμάτη επεισόδια και διαμάχες. Εν μέσω του διαζυγίου του από την πρώην σύζυγό του Κιμ Καρντάσιαν, επιτέθηκε δημοσίως στον πρώην σύντροφό της Πιτ Ντέιβιντσον κάνοντας απειλητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Επιτέθηκε επίσης δημοσίως στην πρώην γυναίκα του και στα διάσημα μέλη της οικογένειάς της για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης της Καρντάσιαν να μην στείλει τα τέσσερα παιδιά τους στην «Ακαδημία Donda».

Επίσης, είπε ότι δεν μετάνιωσε για τα αντισημιτικά tweets που μοιράστηκε τον Οκτώβριο του 2022. Διακόπηκε η συνεργασία με την Adidas, ενώ ακολούθησαν οι εταιρείες Foot Locker, Balenciaga και CAA που διέκοψαν και αυτές τις σχέσεις τους με τον ράπερ, όπως επίσης και η GAP. Μια σειρά από διασημότητες αντέδρασαν επίσης στη μισαλλαδοξία του διάσημου μουσικού. Τέλος, η οργή του κόσμου εντάθηκε αφού ο Γουέστ φωτογραφήθηκε να φοράει μια μπλούζα που έγραφε «White Lives Matter» κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Τον Μάρτιο του 2023, έκανε μια σοκαριστική επιστροφή στο Instagram με περίεργα σχόλια για τον ηθοποιό Τζόνα Χιλ.

«Βλέποντας τον Τζόνα Χιλ στο "21 Jump Street" με έκανε να συμπαθήσω ξανά τους Εβραίους», έγραψε ο Γουέστ στη λεζάντα μιας διαφημιστικής φωτογραφίας από την ταινία στην ανάρτηση που έπειτα διέγραψε.

«Κανείς δεν πρέπει να παίρνει τον θυμό εναντίον ενός ή δύο ατόμων και να τον μετατρέπει σε μίσος εναντίον εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων», δήλωσε.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πέντε που συνόδευσαν τον Τσίπρα στο «αντίο» - Δείτε βίντεο

Παραίτηση Τσίπρα - Μητσοτάκης: Κλείνει ένας κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ - Αναμενόμενο μετά από τρεις συντριπτικές ήττες

Μαντόνα: Συναντήθηκαν οι μάνατζέρ της για το ενδεχόμενο θανάτου της σταρ από τη βακτηριακή λοίμωξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr