ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ρίκι Μάρτιν: Το sex symbol των '00s που αποκάλυψε ότι είναι γκέι - Ο γάμος, τα παιδιά και το διαζύγιο

Ρίκι Μάρτιν: Το sex symbol των '00s που αποκάλυψε ότι είναι γκέι - Ο γάμος, τα παιδιά και το διαζύγιο

Από το 1980 που «κρυβόταν» μέχρι σήμερα που είναι πρεσβευτής των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - Ο γάμος με τον Χουάν Γιόζεφ και το «βελούδινο» διαζύγιο

rikimartin_diazygio
Το 2010 δεν είχε καλλιεργηθεί ακόμη ένα υγιές έδαφος για τους ομοφυλόφιλους καλλιτέχνες να μιλούν ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους.

Για ένα sex symbol με την πλειοψηφία των φαν του ανά τον κόσμο να είναι γυναίκες όπως ο Ρίκι Μάρτιν, μια τέτοια αποκάλυψη θα «έριχνε» τα κέρδη όσων επένδυαν στην τεράστια επιτυχία του. Αυτή ήταν τουλάχιστον, η άποψη που κυριαρχούσε στη μουσική βιομηχανία τις προηγούμενες δεκαετίες. Περισσότερο από 20 χρόνια πριν, ο Ρίκι Μάρτιν έκανε την ηχηρή είσοδό του στην αμερικανική ποπ κουλτούρα. Σχεδόν αμέσως άγγιξε την κορυφή, ενώ έγινε και ένας από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές της γενιάς του, με το γυναικείο κοινό να αυξάνεται όλο και πιο πολύ.
shutterstock_96222917
Ο Ρίκι Μάρτιν το 2005 στο Λος Άντζελες

Κλείσιμο
Ωστόσο, οι φήμες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του Πορτορικανού σταρ είχαν αρχίσει να διαρρέουν από δημοσίευμα σε δημοσίευμα. Ο ίδιος όμως, προσπαθούσε για χρόνια να αποφεύγει αυτό το θέμα συζήτησης και να προσποιείται ότι ακολουθεί το lifestyle ενός γοητευτικού εργένη, που βγαίνει με εντυπωσιακές γυναίκες. Το 2010 το ανακοίνωσε δημόσια και η σχέση του με τον Χουάν Γιόζεφ το 2015 μονοπώλησε το ενδιαφέρον των media.

Ο γάμος του όμως, δεν κράτησε πάνω από 6 χρόνια. Πριν από λίγες μέρες, ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν, διατηρώντας καλές σχέσεις. Η ιστορία του διάσημου τραγουδιστή του «Livin' La Vida Loca», από τη στιγμή του δημόσιου come out, μέχρι και το διαζύγιό του, βοήθησε σημαντικά στην προβολή των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
rikimartin_sizigos
Με τον πρώην πλέον σύζυγό του, Χουάν Γιόζεφ

Το come out που έγινε πρωτοσέλιδο
Μπορεί να γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αλλά ο Μάρτιν ζούσε για χρόνια καταπιεσμένος. Όσο οι φήμες διασπείρονταν, τόσο πιο συχνά τον ρωτούσαν στις συνεντεύξεις του για το αν είναι ή όχι γκέι. Για χρόνια, δεν παραδεχόταν τίποτα.

Στα 1990 και 2000, έβγαινε με γυναίκες δημοσίως και ενίοτε άντρες ιδιωτικά.

«Πολλοί έλεγαν, "Ρικ, προσπαθούσες να αποδείξεις τον εαυτό σου, λόγω της φήμης και επειδή ήσουν sex symbol". Ναι, θα μπορούσε. Δεν ξέρω. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται να είσαι γκέι για να ξέρεις πως η αγάπη και η έλξη είναι περίπλοκες» ανέφερε σε συνέντευξή του, αρκετά χρόνια αργότερα. «Πριν το come out, ένιωθα μπερδεμένος Είμαι γκέι; Είμαι bisexual; Τι είμαι;» πρόσθεσε. Ζούσε με αυτό, μέχρι τα 29 του.
shutterstock_166151105

Η συνέντευξη με τη Γουόλτερς που τον στοιχειώνει ακόμη
Μία από τις στιγμές που ήρθε σε δύσκολη θέση ήταν το 2000, όταν έδινε συνέντευξη στη Μπάρμπαρα Γουόλτερς για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης. «Μπορείς να σταματήσεις τι φήμες. Μπορείς να πεις, "Ναι, είμαι γκέι ή όχι, δεν είμαι"» του είπε η δημοσιογράφος. Η κάμερα γύρισε στον τραγουδιστή, ο οποίος έδειχνε να μην περίμενε να του γίνει αυτή η ερώτηση. Ωστόσο, της απάντησε: «Απλώς δεν θέλω να το κάνω».

Όπως ανέφερε μετά από πολύ καιρό, εκείνη η στιγμή τον στοιχειώνει ακόμη. «Όταν έκανε την ερώτηση, ένιωσα παραβίαση επειδή απλώς δεν ήμουν έτοιμος για come out. Φοβόμουν πολύ. Υπάρχει λίγο PTSD σε όλο αυτό», αναφέρει.
Ricky Martin asked if he is gay in interview

Το come out που έγινε πρωτοσέλιδο
Τον Μάρτιο του 2010 όμως, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο όταν μίλησε δημοσίως για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, επιβεβαιώνοντας αυτό που πολλοί υποπτεύονταν εδώ και καιρό. Η γενναία απόφαση του Μάρτιν να αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή στην ιστορία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και άτυπα ανέλαβε τον ρόλο ενός σημαντικού υποστηρικτή των ίσων δικαιωμάτων και της ορατότητας.

Ο γάμος με τον Χουάν Γιόζεφ
Ο Ρίκι Μάρτιν και ο Χουάν Γιόζεφ αποκάλυψαν τη σχέση τους το 2015 μέσω Instagram και έκαναν την πρώτη επίσημη κοινή τους εμφάνιση ως ζευγάρι στο κόκκινο χαλί στο AmFAR Inspiration Gala του 2016. Την ίδια χρονιά ανακοίνωσαν τον αρραβώνα και το 2018 παντρεύτηκαν.

Τον Ιανουάριο του 2018 αποκαλύπτει σε συνέντευξη στο E! News: «Είμαι παντρεμένος πλέον και θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι σε μερικούς μήνες. Ανταλλάξαμε όρκους και ορκιστήκαμε και υπογράψαμε όλα τα τα χαρτιά που έπρεπε να υπογράψουμε, προγαμιαία συμβόλαια και τα πάντα».

Περήφανος πατέρας 4 παιδιών
Ο Ρίκι Μάρτιν έγινε πατέρας για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2008, όταν οι δίδυμοι γιοι του Ματέο και Βαλεντίνο γεννήθηκαν με παρένθετη μητέρα.

Τον Δεκέμβριο του 2018 με τον σύζυγό του υποδέχτηκαν την κόρη τους, Λουσία και τον
τον Οκτώβριο της επόμενης χρονιάς, ο Ρίκι Μάρτιν ανακοίνωσε στην εκπομπή «The Ellen DeGeneres Show» ότι περιμένουν άλλο ένα παιδί. Τον Φεβρουάριο του 2020, καλωσόρισαν τον γιο τους, Ρεν. Μέχρι και σήμερα, μιλά ανοιχτά για την οικογένειά του, προσπαθώντας να δείξει ότι οι οικογένειες με δύο πατέρες δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως «κόκκινο πανί», όπως συμβαίνει ακόμη σε διάφορα κράτη.

Το διαζύγιο
Το ζευγάρι αποφάσισε να βάλει τέλος στον γάμο του μετά από έξι χρόνια σχέσης κι έκανε γνωστή την είδηση με μία δήλωση, μέσα από την οποία φαίνεται ότι χωρίζουν μέσα σε ένα θετικό κλίμα.

«Αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος στον γάμο μας με αγάπη, σεβασμό και αξιοπρέπεια για τα παιδιά μας, τιμώντας όσα ζήσαμε ως ζευγάρι όλα αυτά τα χρόνια. Η μεγαλύτερη επιθυμία μας τώρα είναι να συνεχίσουμε να έχουμε μια υγιή, οικογενειακή δυναμική και μια σχέση με επίκεντρο την ειρήνη και τη φιλία για να συνεχίσουμε την κοινή ανατροφή των παιδιών μας, διατηρώντας τον σεβασμό και την αγάπη που τρέφουμε ο ένας για τον άλλο» ανέφεραν σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η Σάλμα Χάγιεκ χορεύει στο νερό για να γιορτάσει τους 25 εκατ. ακολούθους της στο Instagram

Νέο Ηράκλειο: Αυτοκίνητο «βούτηξε» στο κενό στο σταθμό του ΗΣΑΠ - Νεκρός ο οδηγός

Προς νέα «Βαβέλ» ο ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές τον Νοέμβριο θέλουν οι «Προεδρικοί» - Αριστερό το στίγμα Αχτσιόγλου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης