Αποχαιρετισμοί, αποχωρήσεις και γρίφοι

Η τηλεοπτική σεζόν οδεύει στο τέλος της και τα περισσότερα μέτωπα
παραμένουν ανοιχτά

TV_kokkidou
Κάποιοι αποφάσισαν να βγάλουν λόγους, κάποιοι άλλοι δεν πρόλαβαν να πουν ούτε γεια, άλλοι προτίμησαν τα ποστ στα κοινωνικά δίκτυα και ευτυχώς αρκετοί μπήκαν στα πλοία κι έφυγαν. Οι αποχαιρετισμοί στην τηλεόραση είναι πλέον καθιερωμένοι και αποτελούν ειδική ενότητα. Τα μηνύματα αναλύονται, τα βλέμματα εξετάζονται, οι αντιδράσεις καταγράφονται, τα υπονοούμενα δίνουν και παίρνουν.

Α! και οι κωλοτούμπες. Είναι κι αυτοί που ορκίζονται πίστη στα κανάλια και στους παρουσιαστές – ριες και πριν αλέκτωρ λαλήσει… Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, θα πω και κανένα νόημα δεν έχουν όλα αυτά. Οι εκπομπές κρίνονται από τις ομάδες, την σταθερότητα, την καλή σκαλέτα και τους παρουσιαστές, που καταλαβαίνουν τις ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού και βάζουν λίγο πίσω το «εγώ» τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τον κόσμο. Υπάρχουν και αυτοί που νιώθουν ότι κάνουν κάτι τόσο σπουδαίο για τους άλλους, αλλά φευ, μόνο αυτούς αφορά.

Υπάρχουν και αυτοί που διόλου ενδιαφέρονται για συνεργάτες αλλά για την δική τους διαδρομή. Και οι άλλοι που αγαπούν και σέβονται τους ανθρώπους που δουλεύουν, τους υποστηρίζουν και βγαίνουν κερδισμένοι. Υπάρχουν πολλά. Και ο καθένας χαράζει την πορεία του. Και φυσικά κρίνεται. Όχι για τα νούμερα. Αλλά για την στάση του και την ηθική του. Αυτό μένει. Να είμαστε όλοι καλά και να μαθαίνουμε, να σεβόμαστε και να θυμόμαστε ότι κάνουμε τηλεόραση για τον κόσμο και όχι για τους εαυτούς μας.

Η «Βούλα» αποχαιρέτισε. Ένα ψαροκόκαλο στάθηκε στον λαιμό και στάθηκε αρκετό για να την πάρει από κοντά μας και από το «Μην αρχίζεις την μουρμούρα». Συγκινητικές στιγμές για μία σπουδαία ηθοποιό, την Ελένη Κοκκίδου, η οποία έγραψε τηλεοπτική ιστορία. Το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν έκλεισε με 21,6% στο σύνολο κοινού και 18,2% στο δυναμικό κοινό 18-54. Οι γυναίκες, το πιο πιστό κοινό της «Μουρμούρας», χάρισαν στο φινάλε της σεζόν ποσοστό που έφτασε το 26,3% σε επιμέρους κοινό.
Κλείσιμο
Ο αποχαιρετισμός της Βούλας στον Μηνά | Μην αρχίζεις τη μουρμούρα | 9/7/2023

Από το πρώτο επεισόδιο επεσήμανα πως το «Αυτή η νύχτα μένει» είναι σίριαλ αξιώσεων. Εξελίχθηκε σε κάτι πολύ ιδιαίτερο για την μυθοπλασία και σε αυτό βοήθησαν οι ερμηνείες και τα μεγάλα ονόματα. Κορυφαίος για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Τσορτέκης. Ετούτος είναι ηθοποιός – διαμάντι, δεν είναι ρόλος. Κάθε φορά ραγίζει το γυαλί και τρυπάει τις καρδιές μας. Με βλέμμα διεισδυτικό και ερμηνεία που καταργεί κάθε συναισθηματική άμυνα. Αξιος.
ayti_i_nixta_menei_teleytaio

Οι αξέχαστες σειρές του MEGA ζουν τις δικές τους επανασυνδέσεις μέσα από τη νέα σειρά podcast παραγωγής Alter Ego Media που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μυρτώ Λοβέρδου. Κάθε επεισόδιο τού «MEGA Reunion» θα φιλοξενεί πρωταγωνιστές και συντελεστές μίας επιτυχημένης σειράς του MEGA, που έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην τηλεοπτική μας μνήμη. Ηθοποιοί που υποδύθηκαν χαρακτήρες που άφησαν εποχή, αλλά και δημιουργοί και άνθρωποι-κλειδιά πίσω από τις κάμερες, συναντιούνται ξανά, - συχνά μετά από δεκαετίες - και έχουν πολλά να πουν, να θυμηθούν και να αναπολήσουν. Τα τρία πρώτα επεισόδια του «MEGA Reunion» θα είναι διαθέσιμα από την Τρίτη 18 Ιουλίου σε Spotify, Apple Podcasts και Google Podcasts και φιλοξενούν σειρές που έγραψαν ιστορία. Ωραία ιδέα, ωραία πρωτοβουλία.

Πρεμιέρα για τις καλοκαιρινές εκπομπές των καναλιών σήμερα αλλά νωρίς για συμπεράσματα. Όχι αργά για διορθώσεις πάντως…

Και κλείνουμε με κουίζ: ποια πανελίστρια αν και έφευγε… έμεινε;

Ειδήσεις σήμερα:

Ακτοπλοΐα: Έρχεται κυβερνητική παρέμβαση για τα εισιτήρια - «φωτιά»

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιους στηρίζει η Ν.Δ. σε Περιφέρειες και Δήμους

Καιρός - Καύσωνας Κλέων: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Έως και 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης