Morrissey για Σινέντ Ο'Κόνορ: «Δεν είχατε τα κότσια να την υποστηρίξετε όταν ήταν ζωντανή»

«Γιατί εκπλήσσεται κάποιος που η Σινέντ Ο'Κόνορ είναι νεκρή;» γράφει μεταξύ άλλων

O Morrissey στράφηκε εναντίον των δημοσιευμάτω, καθώς και των διασημοτήτων που αποτίουν φόρο τιμής στη Σινέντ Ο'Κόνορ στα social media.

Η τραγουδίστρια με καταγωγή από την Ιρλανδία έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 26 Ιουλίου, με την αιτία του θανάτου της να μην έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία είχαν επιδεινωθεί μετά την αυτοκτονία του 17χρονου γιου της, Σέιν πριν από ενάμιση χρόνο.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, πλήθος διάσημων και μη προσωπικοτήτων κάνουν αναρτήσεις στα social media, για να την αποχαιρετήσουν και να τιμήσουν τη μνήμη της.

Ωστόσο, αυτό βρίσκει αντίθετο τον Άγγλο τραγουδιστή, Morrissey, ο οποίος φρόντισε να επικρίνει όλες αυτές τις αντιδράσεις και να τονίσει πως η καλλιτέχνιδα δεν είχε όλη αυτή την υποστήριξη, όταν βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Με ένα μακροσκελές κείμενο στον προσωπικό του ιστότοπο, εξηγεί πως ήταν αναμενόμενο η τραγουδίστρια να φύγει από τη ζωή μετά από όσα έχει περάσει, ενώ αναφέρει επίσης πως όλοι αυτοί που τώρα την αποχαιρετούν, κάποτε αγνοούσαν την ύπαρξή της ή και την έκριναν.

«Είχε μόνο τόσο "εαυτό" να δώσει. Αποσύρθηκε από την εταιρεία της αφού πούλησε 7 εκατομμύρια άλμπουμ γι' αυτήν. Έγινε τρελή, ναι, αλλά αδιάφορη, ποτέ. Δεν είχε κάνει τίποτα κακό. Είχε περήφανη ευαλωτότητα ... και υπάρχει ένα συγκεκριμένο μίσος της μουσικής βιομηχανίας για τους τραγουδιστές που δεν "ταιριάζουν" (αυτό το γνωρίζω πολύ καλά), και ποτέ δεν επαινούνται μέχρι το θάνατο - όταν, τελικά, δεν μπορούν να απαντήσουν. Το σκληρό παχνί της φήμης ξεχειλίζει από επαίνους για τη Sinead σήμερα ... με τις συνήθεις ηλίθιες ετικέτες "είδωλο" και "θρύλος". Την επαινείτε τώρα ΜΟΝΟ επειδή είναι πολύ αργά. Δεν είχατε τα κότσια να την υποστηρίξετε όταν ήταν ζωντανή και σας έψαχνε. Ο Τύπος θα χαρακτηρίσει τους καλλιτέχνες ως παράσιτα εξαιτίας αυτών που αποκρύπτουν ... και θα αποκαλούσαν τη Sinead θλιβερή, χοντρή, σοκαριστική, τρελή ... αχ, αλλά όχι σήμερα! Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της μουσικής που είχαν βάλει το πιο γοητευτικό τους χαμόγελο καθώς την αρνούνταν για το ρόστερ τους, κάνουν ουρά για να την αποκαλέσουν "φεμινιστικό είδωλο", και 15λεπτες διασημότητες και καλικάντζαροι από την κόλαση και δισκογραφικές εταιρείες τεχνητά διεγερμένης ποικιλομορφίας στριμώχνονται στο Twitter για να τουιτάρουν τα φληναφήματά τους ... ενώ ήσουν ΕΣΥ που έπεισες τη Sinead να παραιτηθεί ... επειδή αρνήθηκε να της βάλουν ταμπέλα, και υποβαθμίστηκε, όπως υποβαθμίζονται πάντα οι λίγοι που κινούν τον κόσμο. Γιατί εκπλήσσεται κανένας που η Sinead O'Connor είναι νεκρή; Ποιος νοιάστηκε αρκετά για να σώσει τη Judy Garland, την Whitney Houston, την Amy Winehouse, τη Marilyn Monroe, τη Billie Holiday; Πού πας όταν ο θάνατος μπορεί να είναι το καλύτερο αποτέλεσμα; Άξιζε αυτή η μουσική τρέλα τη ζωή της Sinead; Όχι, δεν άξιζε. Ήταν μια πρόκληση, και δεν μπορούσε να εγκλωβιστεί, και είχε το θάρρος να μιλήσει όταν όλοι οι άλλοι παρέμεναν με ασφάλεια σιωπηλοί. Την παρενοχλούσαν απλά και μόνο επειδή ήταν ο εαυτός της. Τα μάτια της έκλεισαν τελικά αναζητώντας μια ψυχή που θα μπορούσε να αποκαλέσει δική της. Όπως πάντα, οι λαμόγια χάνουν το ηχηρό σημείο, και με κλειδωμένα σαγόνια επιστρέφουν στα προσβλητικά ηλίθια "είδωλο" και "θρύλος", όταν την περασμένη εβδομάδα θα αρκούσαν λέξεις πολύ πιο σκληρές και απαξιωτικές. Αύριο οι φαφλατάδες επιστρέφουν στα διαδικτυακά τους shitposts και στη φιλόξενη κουλτούρα του καρκίνου και στην ηθική τους ανωτερότητα και στους επικήδειους του παπαγαλισμένου εμετού τους ... όλα αυτά θα σας πιάσουν στα ψέματα σε μέρες σαν τη σημερινή ... όταν η Sinead δεν χρειάζεται τον αποστειρωμένο χυλό σας», έγραψε.

Δείτε το κείμενό του:

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

«Try that in a small town»: Χαμός στις ΗΠΑ με κάντρι τραγούδι - «Ρατσιστικό, προωθεί το... λιντσάρισμα»

Ο καθηγητής Γήτας εξηγεί: Γιατί οι φωτιές «προτιμούν» νησιά και νότια Ελλάδα - Πώς συνδέονται με τις βροχές

«Εμφύλιος»... Σπαρτιατών για την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr