Αθηναΐς Νέγκα για το σχόλιο που εισέπραξε: «Εγώ ανέβασα μια καλοκαιρινή φωτογραφία, τίποτα άλλο»

Αθηναΐς Νέγκα για το σχόλιο που εισέπραξε: «Εγώ ανέβασα μια καλοκαιρινή φωτογραφία, τίποτα άλλο»

«Φορούσα ένα σορτς και φαινόταν ότι έχω λευκή» τόνισε η δημοσιογράφος για τον ανώνυμο χρήστη που της έγραψε ότι έχει «λεπρό δέρμα»

athinais_negka38
Για το επιθετικό σχόλιο που εισέπραξε αναφορικά με τη λεύκη που έχει, μίλησε η Αθηναΐς Νέγκα το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Πρόκειται για σχόλιο κάτω από φωτογραφία της, όπου ανώνυμος χρήστης την αποκάλεσε, μεταξύ άλλων «ψευτοκουλτουριάρα, αριστερή γεροντοκόρη με τατουάζ και λεπρό δέρμα», αναφερόμενος στη λεύκη της.

Η δημοσιογράφος δεν στάθηκε τόσο στο περιεχόμενο του μηνύματος, όσο στο ζήτημα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, μιας και η ίδια έχει μιλήσει πολλές φορές για τη δερματική της πάθηση.

«Ιστορία είναι πολύ απλή και πολύ συνηθισμένη στα social media. Εγώ ανέβασα μια καλοκαιρινή φωτογραφία που κάθομαι στο αγαπημένο μου παγκάκι στην Αθήνα, δεν ανέφερα τίποτα άλλο» είπε αρχικά η δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cunu4gv59w4p)


«Ανάμεσα στα θετικά σχόλια, που έλαβα υπήρξε ένα από κάποιον ανώνυμο χρήστη, οποίος με έβριζε και μέσα στα υπόλοιπα έλεγε ότι έχω λέπρα επειδή φορούσα ένα σορτς και φαινόταν ότι έχω λεύκη. Είναι ένα θέμα για το οποίο έχω μιλήσει αρκετές φορές» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, λέγοντας: «Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην επικαιρότητα δεν είναι σοβαρό το ότι κάποιος ανώνυμα μου επιτέθηκε στο διαδίκτυο είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά σε πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι ανώνυμοι και επώνυμοι, γνωστοί και όχι τόσο γνωστοί. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτές οι πλατφόρμες υποτίθεται ότι λειτουργούν με κανόνες που αποτρέπει τη ρητορική μίσους. Η υπόσχεση του Ελόν Μασκ όταν αγόρασε το Twitter ήταν να αλλάξει αυτό με την αναιμία και να υπάρχει μια ελεγχόμενη κατάσταση».

«Αυτή η ανώνυμη βία, η βία του κουκουλοφόρου δεν μπορεί να επιτρέπεται. Ειδικά στο διαδίκτυο που έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε τέτοια πράγματα που δεν είναι έκφραση άποψης, αλλά επιθέσεις» είπε τέλος, η Αθηναΐς Νέγκα.

Το χυδαίο σχόλιο
Το σχόλιο που δέχτηκε για το στιγμιότυπο, έγραφε: «Η αποτύπωση της παρακμής σε μία φωτογραφία: μια ψευτοκουλτουριάρα, αριστερή γεροντοκόρη με τατουάζ και λεπρό δέρμα, καθήμενη σε ένα αηδιαστικό από τις κουτσουλιές παγκάκι επάνω σε έναν κρατήρα λάσπης».

athinaisnegka
Κλείσιμο
Η δημοσιογράφος προτίμησε να μην απαντήσει προσωπικά στο εν λόγω σχόλιο, όμως έκανε μια νέα ανάρτηση σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε.

Σε αυτή έγραψε: «Να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν. Ανέβασα μια φωτό και ανώνυμος έγραψε σοκαριστικές κακοήθειες για μένα και την πάθησή μου. Η πλατφόρμα παρά τα reports δεν έπαψε τον λογαριασμό του. Ντροπή του Χ! Πρόκειται ίσως για νέο ήθος, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες ευπρέπειας και ασφάλειας;».




Ειδήσεις σήμερα:

Όλοι ήξεραν, κανείς δεν απέτρεψε το ραντεβού θανάτου στη Νέα Φιλαδέλφεια - Τα τρία κενά στη στάση της ΕΛΑΣ

Στον Εισαγγελέα ο ντελιβεράς που έδειρε μέχρι θανάτου 50χρονο για μία παρατήρηση στη Θεσσαλονίκη

Γιατί ανεβαίνουν τα κρούσματα του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης