Ντακότα Φάνινγκ - «Όλοι χρειαζόμαστε έναν ήρωα που θα μας σώσει»
Dakota-art

Ντακότα Φάνινγκ - «Όλοι χρειαζόμαστε έναν ήρωα που θα μας σώσει»

Το αθώο κοριτσάκι με το αγγελικό πρόσωπο έχει μεταμορφωθεί σε μια 29χρονη γυναίκα που ενσαρκώνει τον έναν πρωταγωνιστικό ρόλο μετά τον άλλο - Αυτές τις μέρες επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με έναν παλιό της γνώριμο

Την εποχή που έκανε θεατές και κριτικούς να υποκλίνονται στο κουκλίστικο κοριτσάκι ως η μικρή Λούσι στο πλάι του διανοητικά καθυστερημένου πατέρα της -τον οποίο υποδύθηκε αριστουργηματικά ο Σον Πεν- στην ταινία «Το όνομά μου είναι Σαμ» (2001) η 7χρονη Ντακότα Φάνινγκ είχε ήδη πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις στο τζούνιορ βιογραφικό της. Για την ιστορία, το τηλεοπτικό βάπτισμα του πυρός το πήρε από την πασίγνωστη σειρά «Στην Εντατική» στα 6 της χρόνια.

Γεννημένη το 1994 στο Κόνιερς της Τζόρτζια, ήταν ένα παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ και είναι μέχρι σήμερα η νεαρότερη ηθοποιός που προτάθηκε ποτέ στα Screen Actors Guild (SAG), όπου και κατέκτησε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στον «Σαμ», σε ηλικία μόλις 8 χρόνων. Για αρκετά χρόνια έπαιρνε τον έναν ρόλο μετά τον άλλον, συμπρωταγωνιστώντας με τοτέμ της σόουμπιζ, όπως οι Μισέλ Φάιφερ, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τομ Κρουζ αλλά και Ντένζελ Ουάσινγκτον, με τον οποίο το 2004 γύρισαν το περίφημο «Διά πυρός και σιδήρου». Οι δυο τους συναντιούνται ξανά τώρα στο τρίτο και τελευταίο σίκουελ του «The Equalizer».

«Ημουν 9 χρόνων όταν γυρίσαμε το “Διά πυρός και σιδήρου” με τον Ντένζελ και τα παιδιά του είναι πολύ καλοί φίλοι μου. Ημασταν συμμαθήτριες με τη μία του κόρη και γενικότερα είμαι πολύ δεμένη με όλη την οικογένειά του. Είμαι τεράστια θαυμάστριά του. Μου αρέσουν επίσης οι δουλειές του Αντουάν Φουκουά (σ.σ.: ο σκηνοθέτης) και ταινίες όπως το "The Equalizer". Λατρεύω τον Ρόμπερτ Μακόλ, τον κεντρικό ήρωα που ενσαρκώνει ο Ουάσινγκτον, έναν μυστηριώδη άντρα που σώζει ανθρώπινες ζωές. Νιώθεις ασφαλής και προστατευμένος και μόνο που τον παρακολουθείς - αυτό οφείλεται σίγουρα και στη μαγεία του Ντένζελ.

Εκπέμπει τόσο δυναμισμό στην οθόνη, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας βαθιά συναισθηματικός ηθοποιός», λέει για τον βραβευμένο δύο φορές με Οσκαρ Αμερικανό ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγό. «Πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος όταν δουλεύεις μαζί του. Σε αιφνιδιάζει συνέχεια αλλάζοντας τους διαλόγους και πρέπει να μπορείς να αντεπεξέλθεις. Με τον Ντένζελ δεν μπορείς να πας αδιάβαστος στα γυρίσματα. Εχει τον τρόπο του να το κάνει συναρπαστικό όλο αυτό, φοβερά ενδιαφέρον. Μαζί του περνάς καλά και βελτιώνεσαι διαρκώς».

Πίσω στη δική της καριέρα, η Φάνινγκ έκανε μεγάλη αίσθηση το 2002 πρωταγωνιστώντας, μικρούλα ακόμα, στη σειρά του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Taken», ήταν ένα έφηβο κορίτσι όταν εμφανίστηκε ως απειλητική Βολτούρι στο «Λυκόφως: Νέα Σελήνη» (2009) και μόλις 18 ετών όταν έπαιξε στο τελευταίο μέρος του έπους, το 2012, έχοντας παράλληλα ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Γκάλατιν στη Νέα Υόρκη. «Effie Grey» (2014), «Η συμμορία των 8» (2014) και «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» (2019) είναι μερικές μόνο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη.

Εχοντας μεταμορφωθεί θεαματικά από ένα μελαγχολικό καρτουνίστικο κοριτσάκι σε μια επιτυχημένη 29χρονη ηθοποιό, οι επαγγελματικές προτάσεις δεν της έλειψαν ποτέ. Οσο όμως πιο πλούσια γινόταν η φιλμογραφία της τόσο αραιότερες έγιναν οι δημόσιες εμφανίσεις της. Τον περασμένο Φεβρουάριο οι γνωστοί άγνωστοι του Διαδικτύου διέσπειραν μέχρι και την ψευδή είδηση του θανάτου της. Φυσικά, η Ντακότα Φάνινγκ ζει, έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα της σειράς «Ρίπλεϊ» (σ.σ.: βασισμένη στο μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάισμιθ «O Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» που αναμένεται να προβληθεί στο Netflix) και ανυπομονεί για την ανταπόκριση του κοινού στο «The Equalizer 3» - στην Ελλάδα έκανε πρεμιέρα στις 31/8. Πιστεύει μάλιστα ότι σε τέτοιους ταραχώδεις καιρούς ο Μακόλ είναι αυτός που χρειάζεται ο κόσμος.

«Νομίζω πως έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να νιώσουμε ότι εκεί έξω υπάρχει ένας ήρωας που θα τα φροντίσει όλα και θα μας προστατέψει. Αυτός ο ήρωας είναι σαν την απάντηση στις προσευχές μας», σχολιάζει για τον θνητό φύλακα-άγγελο που υποδύεται ο αγαπημένος της Ουάσινγκτον. Οσο για τον δικό της ρόλο στην ταινία: «Παίζω την Εμα Κόλινς, μια νεαρή πράκτορα της CIA στο ξεκίνημά της, η οποία δέχεται ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα από έναν άντρα που αποδεικνύεται ότι είναι ο Ρόμπερτ Μακόλ. Οπότε η Κόλινς καλείται να ανακαλύψει γιατί τηλεφώνησε σε εκείνη συγκεκριμένα και να διαλευκάνει το μυστήριο πίσω απ’ όσα συμβαίνουν. Είναι η πρόκληση που χρειάζεται για να αποδείξει τις ικανότητές της».

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, μάλιστα, η Αμερικανίδα Ντακότα βρέθηκε σε μερικές από τις πιο καρτποσταλικές τοποθεσίες της Ιταλίας, στο Αμάλφι. «Ηταν σαν να επιστρέφω στο σπίτι μου», λέει αναφερόμενη στα υπέροχα μέρη και τους ανθρώπους που γνώρισε εκεί. «Με πολλά από τα μέλη του συνεργείου του “The Equalizer 3” είχαμε ξαναδουλέψει μαζί πριν από μερικούς μήνες για τον “Ρίπλεϊ”. Ηταν μια υπέροχη σύμπτωση που ξαναβρέθηκα εκεί, και σίγουρα υπάρχουν πολύ χειρότερα μέρη από την ακτή του Αμάλφι για να δουλέψεις», λέει αστειευόμενη και τονίζοντας την ομορφιά της κοσμοπολίτικης ακτογραμμής.

Στην αληθινή της ζωή, η Φάνινγκ έχει κάνει και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο: το 2018 γύρισε την ταινία μικρού μήκους «Hello Apartment» στο πλαίσιο της ανθολογίας «Women’s Tales» που εμπνεύστηκε ο οίκος μόδας Miu Miu. «Δεν νιώθω ακόμα 100% έτοιμη για μια ολόκληρη ταινία», έχει δηλώσει σχετικά, συμπληρώνοντας ότι «κάνεις μόνο μια φορά την πρώτη σου ταινία», και υπονοώντας προφανώς πως θέλει να παρουσιάσει κάτι αντάξιο της μέχρι τώρα φήμης της ως ηθοποιού από την κούνια της.

Οσο για την προσωπική της ζωή, αυτή φροντίζει να την καλύπτει με ένα πέπλο μυστηρίου αντάξιο της πλοκής που χαρακτηρίζει τις ταινίες της. Ο τελευταίος γνωστός σύντροφός της είναι ένας τύπος ονόματι Χένρι Φράι, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ενώ κάθε ίχνος εξέλιξης στη σχέση τους αγνοείται από το 2019. Ναι, είχε πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει από το να δείχνει πιο ερωτευμένη από ποτέ στο Instagram.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης