Ο Γούντι Άλεν υπέρ του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας γυναικείου ποδοσφαίρου για το επίμαχο φιλί

Αναφερόμενος στο φιλί του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Luis Rubiales στην παίκτρια της Ισπανικής ομάδας ποδοσφαίρου Jenni Hermoso, o θρυλικός σκηνοθέτης, που αποτελεί και ο ίδιος αντικείμενο κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση, είπε ότι δύσκολα θα φανταζόμασταν ότι ένα άτομο θα έχανε τη δουλειά του για ένα φιλί δημοσίως.

Το περιστατικό συνέβη καθώς ο επικεφαλής της ομοσπονδίας Luis Rubiales παρέδιδε στην ισπανική ομάδα τα χρυσά μετάλλια, αφού κέρδισαν την Αγγλία με 1-0 στον τελικό της Κυριακής 20 Αυγούστου. «Σίγουρα έκανα λάθος, πρέπει να το παραδεχτώ», είπε ο Rubiales σε δήλωση σε βίντεο που διένειμε η ομοσπονδία. «Ήταν χωρίς κακή πίστη, σε μια στιγμή μέγιστης διαχυτικότητας» συμπλήρωσε.

Η Hermoso είπε στις συμπαίκτριές της αργότερα στα αποδυτήρια, ότι αυτό που συνέβη «δεν της άρεσε», σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Instagram και στο YouTube από την εφημερίδα El Mundo και άλλα μέσα ενημέρωσης. Αργότερα υποβάθμισε το περιστατικό, σε μια δήλωση που εστάλη στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE από την ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino είπε ότι ο Luis Rubiales κατέστρεψε τους πανηγυρισμούς της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών με τη συμπεριφορά του κατά τους πανηγυρισμούς και η FIFA κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας και τον απέκλεισε από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες. Η 33χρονη Hermoso είπε ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό.

O Woody Allen

Ο Woody Allen δεν βλέπει το "κακό" σε αυτό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στην ισπανική εφημερίδα El Mundo με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας του “Coup De Chance", ο σκηνοθέτης Woody Allen μίλησε για την υπόθεση του εξαναγκαστικού φιλιού με πρωταγωνιστή τον Louis Rubiales και έδειξε την υποστήριξή του στον επικεφαλής της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά το φιλί που επέβαλε στην παίκτρια Jenni Hermoso.

Με το χαρακτηριστικό αγέραστο πνεύμα ο μεγάλος σκηνοθέτης δήλωσε:"Είναι δύσκολο να φανταστώ κάποιον να χάνει τη δουλειά του και να τιμωρείται έτσι επειδή φιλιέται δημόσια” και προσέθεσε "Το να φιλήσει εκείνη την ποδοσφαιρίστρια ήταν λάθος, αλλά δεν έκαψε ένα σχολείο. Δεν κρύφτηκε και δεν τη φίλησε σε ένα σκοτεινό σοκάκι. Δεν τη βίασε, ήταν απλώς ένα φιλί και ήταν φίλη. Τι κακό έχει αυτό;”

Tι κατηγορίες κουβαλά ο Woody Allen

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης ήρθε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για να παρουσιάσει την τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του, την 50ή της καριέρας του, "Coup de Chance", γυρισμένη στα γαλλικά - ο Γούντι Άλεν δεν γυρίζει σχεδόν ποτέ πια ταινίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το επάγγελμα του έχει γυρίσει την πλάτη μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση της Dylan Farrow, την οποία υιοθέτησε όταν ήταν παιδί, με την πρώην σύζυγό του Mia Farrow.
Ο σκηνοθέτης, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και εναντίον του οποίου δεν έχει κινηθεί καμία έρευνα για σεξουαλική επίθεση, έχει ωστόσο γίνει για κάποιους ένα από τα σύμβολα της σεξουαλικής βίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr