Ο πεζοναύτης, τα ριάλιτι και η τηλεοπτική τοξικότητα

Ο πεζοναύτης, τα ριάλιτι και η τηλεοπτική τοξικότητα

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής νέο πρόγραμμα, αλλά επανεκκίνηση του προηγούμενου

stilio-pezonaftis
Η εικόνα του πεζοναύτη που γίνεται… χαλί να τον πατήσεις, γέφυρα για να διευκολυνθούν ηλικιωμένοι στον πλημμυρισμένο Κάμπο, καθαρίζει το θολό τοπίο της ζωής μας. Είναι η εικόνα που κρατάς όταν κλείνεις τα μάτια και επιθυμείς να σκεφτείς κάτι όμορφο που θα πάρει το μυαλό σου από το έρεβος. Είναι αυτός ο υπαξιωματικός στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, ο Στάθης Κοτρέτσος, που επιτέλους έφερε μία ισορροπία σε έναν κόσμο τηλεοπτικών ψευδαισθήσεων που θεωρεί πρότυπα τους παίκτες ριάλιτι και τους νικητές τους. Σε έναν κόσμο που έχει βυθιστεί σε imitation κατακτητές κατορθωμάτων και σε πρωταγωνιστές που στερούνται βασικών προσόντων και ταλέντων, να θες να μοιάσεις στον πεζοναύτη. Και στον διασώστη που κρατά το νεογέννητο στα χέρια του σαν πορσελάνη και το πηγαίνει στην μάνα του που περιμένει στην είσοδο του σπιτιού της μέσα σε φουσκωτή βάρκα. Αλλιώς, κάτσε κι εσύ στην σειρά να παρουσιάσεις τηλεπαιχνίδι, να μπεις σε πάνελ ή να πας σε ριάλιτι….

pezonaytis_2
Πέρα από τις εικόνες απόλυτης καταστροφής σε έναν τόπο, που βυθίστηκε από την μανία της φύσης και τις ελλείψεις υποδομών, υπήρχε κι ένα φως στα τηλεοπτικά πλάνα. Αυτό που έπεσε πάνω σε ανθρώπινα πρόσωπα που βάζουν πλάτη στα δύσκολα, που είναι ήρωες οι οποίοι ζουν ανάμεσά μας, που δεν βγάζουν πολλά λεφτά και δεν τους αναγνωρίζουν στον δρόμο αλλά είναι οι αληθινοί influencers. Αυτοί δεν πουλάνε κρέμες σαλιγκαριού, δεν σου κουνάνε χαρτονομίσματα στη μούρη από τα stories, δεν σου χαρίζουν κινητά. Κάνουν τον κόσμο σου καλύτερο και σώζουν ζωές. Προσπαθούν σκληρά και εκπαιδεύονται. Εχουν στοχοπροσήλωση και ταπεινότητα και δεν χρειάζονται φίλτρα. Και μέσα από την τηλεοπτική κάμερα τους μάθαμε.

Συγχαρητήρια στον συνάδελφο Μιχάλη Τεζάρη για τα εξαιρετικά ρεπορτάζ του και τα οδοιπορικά στην Θεσσαλία.

Κλείσιμο
Γιατί μετά από όλα αυτά να ασχοληθείς με την «πρωινάδικη» τοξικότητα; Με την απουσία ευγενούς άμιλλας, που έσκασε μύτη από τις πρεμιέρες κιόλας; Βαρεθήκαμε κι εμείς, βαρεθήκατε κι εσείς. Και με το δίκιο σας.

Εκπομπές είναι, θα γίνουν, θα ξαναγίνουν και τα θέματα θα κάνουν κύκλους, και τα πρόσωπα θα αντιμετωπίζονται ως «ιερές αγελάδες» και στο τέλος, όλοι, πάνω από τα νούμερα, θα μετράνε. Τα λεπτά, την τηλεθέαση, τις μέρες μέχρι την ανανέωση των συμβολαίων. Με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Αντί για κουίζ μία απαραίτητη απάντηση, η οποία έρχεται μετά από τοποθετήσεις και ρεπορτάζ που αφορούν την πολύπαθη εκπομπή «Πρωινό μας» και κυρίως τους συνεργάτες της. Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει το πλήρες και αληθινό ρεπορτάζ για το τι συνέβη. Και, πιστέψτε με, έχω διαβάσει και ακούσει όλα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν.

Κι αυτό γιατί κάποιοι εξ ημών δεν μιλήσαμε ποτέ. Μην επιμένετε στο να ανακυκλώνετε «βολικές» διαρροές. Και πολλές φορές, όταν κάποιος δεν μιλάει γι αυτά τα θέματα έχει να κάνει με τον αυτοσεβασμό. Μπορεί και με την κατάλληλη στιγμή. Η οποία δεν έχει έρθει ακόμη… Καληνύχτα σας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης