Κορίνα Τσοπέη: Όταν την υποδέχτηκε το πλήθος μετά την κατάκτηση του τίτλου «Μις Υφήλιος»

Κορίνα Τσοπέη: Όταν την υποδέχτηκε το πλήθος μετά την κατάκτηση του τίτλου «Μις Υφήλιος»

Η αδημοσίευτη φωτωγραφία του μοντέλου από το 1964, όταν στέφθηκε ως η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου

korina_tsopei938
Η Κορίνα Τσοπέη επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια απουσίας, για να π0οζάριε ξανά στον φακό.

Λίγο πριν κλείσει τα 80 της χρόνια, η μοναδική Ελληνίδα που κέρδισε τον τίτλο «Μις Υφήλιος» το 1964, γίνεται η «μούσα» του ημερολογίου που κυκλοφορεί κάθε χρόνο ο Τρύφωνας Σαμαράς.

Με αφορμή την επάνοδό της, ο λογαριασμός στο Instagram που συχνά δημοσιεύει σπάνιο υλικό από τους Έλληνες της παλιάς σόου μπιζ και φέρει το όνομα του Κλεισθένη Δασκαλάκου, δημοσίευσε για πρώτη φορά, στιγμιότυπο από τη μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της Κορίνας Τσοπέη, ως μοντέλο.

Δείτε τη φωτογραφία
385922299_650674450202078_965171349465582384_n

Σύμφωνα με όσα γράφει η λεζάντα, είναι «μια αδημοσίευτη φωτογραφία με την Ελληνίδα καλλονή Κορίνα Τσοπέη στην ένθερμη υποδοχή που της επιφυλάσσει ο κόσμος κατά την επιστροφή της στην Αθήνα μετά την κατάκτηση του τίτλου της ωραιότερης γυναίκας στον κόσμο. Στις 20 Ιουνίου του 1964 ανακηρύσσεται "Σταρ Ελλάς" στον διαγωνισμό που διεξάγεται στα κοσμικά "Αστέρια" της Γλυφάδας και ενάμιση μήνα αργότερα ταξιδεύει στο Μαϊάμι όπου ολόκληρος ο πλανήτης υποκλίνεται στην σπάνια ομορφιά και ακτινοβολία της και καταφέρνει να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της παγκόσμιας ομορφιάς. Μετά την στέψη διαμένει μόνιμα στην Αμερική συμμετέχοντας σε κιν/φικές και τηλεοπτικές παραγωγές, δύο γάμοι στην συνέχεια και τρία παιδιά καθώς και έντονη φιλανθρωπική δράση για παιδιά με προβλήματα υγείας».

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ο Τρύφωνας Σαμαράς έκανε γνωστό μέσω Instagram, ότι η 79χρονη θα είναι η μούσα του στο ημερολόγιό του για το 2024. Ο hair stylist ανάρτησε μια σειρά από παλιές φωτογραφίες της, εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία τους.

Δείτε τα στιγμιότυπα
tsopei1
tsopei39
tsopei
tsopei38
tsopei39-
tsopei3909
Κλείσιμο

Το 1964, η Κορίνα Τσοπέη εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος, που διεξήχθη στο Μαϊάμι της Φλόριντας. Κέρδισε τον τίτλο και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που στέφθηκε Μις Υφήλιος. Είχε προηγηθεί η στέψη της ως Σταρ Ελλάς, με την Τζένη Καρέζη να της δίνει τη νικητήρια κορδέλα και το κοινό να τη χειροκροτεί με ενθουσιασμό. Αργότερα, ακολούθησε καριέρα ηθοποιού και έλαβε μέρος σε μερικές ταινίες, όπως τα «A Man Called Horse» και «Daniel Boone».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο People, η Κορίνα Τσοπέη είχε δηλώσει πως δεν ήθελε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς: «Με το ζόρι μού έδωσαν τον τίτλο, γιατί από πριν είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν με ενδιέφερε να κάνω καριέρα ούτε στη μόδα ούτε στο σινεμά. Ακόμη και στον Φίνο, που τόσο σεβόμουν, είπα πολλά “όχι”. Δεν είχα την υποκριτική μέσα μου. Κι ένα πράγμα επιθυμούσα περισσότερο: να φύγω μακριά».
Miss Greece Is Miss Universe 1964 (1964)

Αναφορικά με την εμπειρία της στην Αμερική, είχε πει: «Η πρώτη εικόνα που είχα ερχόμενη στην Αμερική ήταν τα κτίρια: πελώρια και πανύψηλα, λες και έφταναν στον ουρανό! Κι έπειτα… οι άνθρωποι. Γυναίκες καλοντυμένες όλων των ηλικιών, που χόρευαν ανέμελα και γελούσαν εγκάρδια, χωρίς να νοιάζονται για τα σχόλια. Ζευγάρια που απολάμβαναν τον ήλιο στα πάρκα, παιδιά χαρούμενα. Ένας κόσμος ζωντανός, όπως τον είχα δει στο σινεμά όταν ήμουν 8 χρόνων και από τότε προσευχόμουν να γνωρίσω. Ένα βράδυ έκανα το τάμα μου: “Ας πάω στην Αμερική”».
Δείτε βίντεο: Κορίνα Τσοπέη: Η μοναδική Ελληνίδα Μις Υφήλιος γίνεται «μούσα» σε φωτογράφιση, λίγο πριν κλείσει τα 80
Κορίνα Τσοπέη:Η μοναδική Ελληνίδα ΜιςΥφήλιος γίνεται «μούσα» σε φωτογράφιση, λίγο πριν κλείσει τα 80



Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ


Ειδήσεις σήμερα:

Νάξος: «Θα το μεγαλώσουμε σαν δικό μας» λέει ο πατέρας της 13χρονης που γέννησε σε τουαλέτα χωρίς να ξέρει ότι είναι έγκυος

Coldplay: Τι θα γίνει με τη συναυλία στο ΟΑΚΑ - Το σενάριο να μεταφερθεί στο Καλλιμάρμαρο

Τραγωδία στη Βενετία: Στο μαύρο κουτί του μοιραίου λεωφορείου οι απαντήσεις - «Το κιγκλίδωμα ήταν παλιό»

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης