Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Γέλιο που κρατάει για 10+1 χρόνια

Η πιο αγαπημένη κωμική σειρά επέστρεψε για 11η χρονιά με νέα επεισόδια και υπόσχεται διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Εκτάκτως απόψε το πρώτο επεισόδιο της 11ης σεζόν, στις 21.00!

Στις αποσκευές της όλα αυτά τα χρόνια κουβαλάει εκατομμύρια τηλεθεατές και αξιοσημείωτα ποσοστά τηλεθέασης που φτάνουν ακόμα και στο 26,4% (Μ.Ο. 10 ετών) στο γυναικείο, δυναμικό κοινό. Στα δέκα αυτά χρόνια ο μέσος όρος των τηλεθεατών που έχουν παρακολουθήσει έστω και για ένα λεπτό από όλα τα επεισόδια της σειράς είναι 1.766.000, σημειώνοντας 21,2% στο σύνολο κοινού και 23,1% στο δυναμικό κοινό 18-54. (Μ.Ο. 10ετων). 

Φέτος, οι ήρωές μας θα ζήσουν μοναδικές στιγμές γεμάτες νέα πρόσωπα, γέλιο, αγάπη, συγκίνηση, ανατροπές και όλα βεβαίως μπολιασμένα με… «μουρμούρα»!

Πάμε να δούμε πού έχουμε μείνει και τί νέο έρχεται στη σειρά:
Ο Άγγελος και η Βέλη έφυγαν από την Αθήνα, αφήνοντας στο σπίτι τον Κανάτη πίσω φανερά συγκινημένο…
Η Βούλα εμφανίστηκε στον Μηνά ως φάντασμα…
Ο Ηλίας μετά από πολλή σκέψη αποφάσισε να χωρίσει με την Καίτη.
Η Ξένια αποφάσισε να βάψει το σαλόνι, για να ξεσπάσει την ταραχή της…

Απόψε: Ο Κανάτης υποδέχεται τους καινούριους του ενοικιαστές, τον Φάνη (Στάθης Κόικας) και τη Ζωή (Εριέτα Μανούρη). Όμως εκείνοι αγνοούν εντελώς την ύπαρξη ο ένας του άλλου. Ο Ηλίας, μετά τον χωρισμό του με την Καίτη, επιστρέφει στο πατρικό του στην Άρτα και γνωρίζει τη Δημητρούλα, γνωστή κι ως Τούλα (Παρθένα Χοροζίδου). Ο Βύρωνας (Κώστας Φραγκολιάς), φίλος του Μηνά και της Βούλας μόλις έμαθε για το χαμό της και ήρθε να συμπαρασταθεί στον Μηνά που, το μόνο που θέλει, είναι να μείνει μόνος του. Και σαν να μην του φτάνει αυτός, σκάει μύτη και η Ζουζού (Μαρία Κατσανδρή)! Η Ξένια θέλει να αγοράσουν καινούρια τραπεζαρία και καναπέ, γιατί βάφτηκε το σαλόνι και τα παλιά έπιπλα δεν ταιριάζουν. Ο Μπάμπης όμως ούτε να το ακούσει. Ποιανού θα περάσει τελικά;

Λίγα λόγια για τα νέα πρόσωπα που θα φέρουν τη δική τους… «Μουρμούρα». Ο Στάθης Κόικας είναι ο Φάνης Εξαρχόπουλος. Είναι 28 ετών και έχει μεγαλώσει στην Ικαρία. Είναι φυσιοθεραπευτής αλλά δουλεύει και ως barista σ’ ένα καφέ στο κέντρο. Είναι αυθόρμητος και παρορμητικός. Ενώ φυσιογνωμικά δείχνει γλυκός, μπορεί να γίνει πολύ μεγάλος κάφρος. Όταν όμως του αρέσει μια κοπέλα, είναι αρκετά εσωστρεφής. Χώρισε πριν έξι μήνες από μια σχέση πέντε ετών. Δεν έχει ξεπεράσει εντελώς την πρώην του, αν και δεν το παραδέχεται. Το να τον έχεις συγκάτοικο είναι μια πρόκληση, καθώς είναι πολύ ακατάστατος, δεν ξέρει και πολλά από δουλειές του σπιτιού και σίγουρα δε σέβεται τις ώρες κοινής ησυχίας.

Η Εριέττα Μανούρη είναι η Ζώη Λιόλιου. Είναι 27 ετών, μεγαλωμένη στο Ναύπλιο. Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο και μόλις ξεκίνησε να δουλεύει σε μια κατασκευαστική εταιρεία. Είναι όμορφη, αλλά δεν το ξέρει. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι το δυνατό της σημείο. Είναι μεθοδική, της αρέσει να βάζει όρια, νιώθει άβολα με τις εκπλήξεις. Προσπαθεί να έχει τον έλεγχο στα πράγματα για να νιώθει ασφαλής. Ενώ θέλει να δείχνει πιο κουλτουριάρα και ψαγμένη, μπορεί να βλέπει όλη μέρα trash προγράμματα και να τραγουδάει pop τραγούδια με την -όχι και τόσο- ωραία φωνή της. Γενικά δεν τολμάει πράγματα και προτιμάει να τα αφήνει για αργότερα με τη δικαιολογία ότι τώρα δεν προλαβαίνει.

Η Μαρία Κατσανδρή είναι η Ζουζού Αγγέλου. Δραστήρια, έξυπνη, αυτό που λέμε λαϊκά «διαόλου κάλτσα» με ό,τι κι αν καταπιαστεί θα το φέρει εις πέρας. Έξω καρδιά, γενναιόδωρη, δοτική, φιλόζωη, αλλά και «κέρατο βερνικωμένο» αν μυριστεί αδικία ή καταπίεση. Ιδιοκτήτρια ενός γραφείου τελετών που το «τρέχει» εδώ και είκοσι χρόνια, καθώς το κληρονόμησε από τον αείμνηστο αλλά και άκρως ενοχλητικό, τσιφούτη και πολύ μεγαλύτερο της σύζυγο, Κλεάνθη Αγγέλου. Του άλλαξε όνομα και από «τελετές Αγγέλου» το ονόμασε «Game over», το αναβάθμισε και άρχισε να κατατροπώνει τον ανταγωνισμό. Η Ζουζού, μπαίνει στη ζωή του Μηνά ως μια «ενοχλητική» καλή Σαμαρείτισσα, που προσπαθεί να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τη θλίψη του. Αλλά όσο προσπαθεί να τον προσεγγίσει, τόσο εκείνος τσινάει! Ο χρόνος θα δείξει αν η επιμονή της θα ανταμειφθεί και η μουρμούρα θα πιάσει τόπο. Το μόνο σίγουρο είναι πως, όσο εκείνη θα προσπαθεί, τόσο εμείς θα γελάμε…

Η Παρθένα Χοροζίδου είναι η Τούλα Βήχα. Προέρχεται από μια μεγάλη και ξακουστή οικογένεια της Άρτας. Είναι μεγαλοκτηματίας, ασχολείται με τα χωράφια της οικογένειας. Η Τούλα αγαπάει πολύ τη γη γιατί πιστεύει πως ό,τι κάνεις στο ανταποδίδει. Είναι δίκαιη, αληθινή και ευαίσθητη. Η Τούλα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, είναι αυτόνομη, τσαμπουκαλού, με αυτοπεποίθηση αλλά και πολύ ευαίσθητη. Είναι και καλοφαγού και εξαιρετική μαγείρισσα. Είναι γελαστή, βροντόφωνη, αυθόρμητη, τίμια, ντόμπρα και δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Είχε αρκετές σχέσεις στη ζωή της, αλλά κανείς δεν ήταν ο «εκλεκτός» γι’ αυτήν. Ερωτεύτηκε μια φορά στη ζωή της και η μοίρα της επιφύλαξε ο έρωτας της ζωής της να επιστέψει σε αυτήν. Ο μεγάλος της έρωτας, είναι ο Ηλίας.

Οι παλιοί και οι νέοι, το χθες με το σήμερα θα συναντηθούν απόψε στις 21:00 συνεχίζοντας την πιο γλυκιά μουρμούρα των 10+1 ετών.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Απόψε, θα μεταδοθεί εκτάκτως στις 21:00 νέο επεισόδιο της σειράς με την είσοδο των καινούργιων ηρώων μας, λόγω της ενημερωτικής εκπομπής για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr