Ντάνι Έλφμαν: Ο σύζυγος της Μπρίτζετ Φόντα κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Ντάνι Έλφμαν: Ο σύζυγος της Μπρίτζετ Φόντα κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Τι απαντά ο υποψήφιος για τέσσερα Όσκαρ συνθέτης

Danny_Elfman
Ο Ντάνι Έλφμαν, ο υποψήφιος για τέσσερα Όσκαρ συνθέτης και σύζυγος της ηθοποιού Μπρίτζετ Φόντα, διαψεύδει τους ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση που διατύπωσε μια γυναίκα, που υποστήριξε ότι η κακοποίηση συνέβη μεταξύ 1997 και 2002.

Ο
Έλφμαν ισχυρίζεται ότι η μήνυση κατατέθηκε με κακόβουλη πρόθεση, με στόχο να τον φέρει σε δύσκολη θέση και να του αποσπάσει χρήματα για διακανονισμό.


Τον Οκτώβριο, μια 47χρονη γυναίκα κατηγόρησε τον μουσικό ότι της επιτέθηκε όταν ήταν φοιτήτρια στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ντάνι Έλφμαν και της εταιρείας του, Musica de la Muerta, στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, αναφέροντας κατηγορίες όπως σεξουαλική επίθεση, έμφυλη βία, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, σεξουαλική παρενόχληση και αμέλεια. Η υπόθεση έχει αρκετές ομοιότητες με εκείνη της συνθέτριας Νόμι Αμπάντι.

Ο 70χρονος αρνείται οποιαδήποτε σεξουαλική κακοποίηση, ανάρμοστη προσέγγιση ή ακατάλληλη σωματική επαφή με την κατήγορό του. Η δικηγόρος του, Καμίλ Βάσκεζ, γνωστή από τη δίκη Ντεπ-Χερντ δηλώνει ότι οι ισχυρισμοί ήταν μέρος μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης, υπονοώντας ότι δόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης πριν κατατεθούν επίσημα στο δικαστήριο.
shutterstock_2015889245
Η διάσημη ηθοποιός Μπρίτζετ Φόντα είναι παντρεμένη με τον Έλφμαν από το 2003 κι έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο
Κλείσιμο

Kι άλλη καταγγελία για τον συνθέτη
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλφμαν κατηγορείται από γυναίκα. Ο συνθέτης διευθέτησε τον περασμένο Ιούλιο έναν ισχυρισμό σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε υποβάλει το 2018 μία πρώην φίλη και συνάδελφός του. Ο Έλφμαν και η Νόμι Αμπάντι, όπως είναι το όνομά της, συμφώνησαν σε διακανονισμό 830.000 δολαρίων που καταβλήθηκε σε δόσεις σε διάστημα πέντε ετών.

Λεπτομέρειες του διακανονισμού έχουν αποκαλυφθεί σε άρθρο του Rolling Stone. Στα έγγραφα που κατατέθηκαν τότε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Αμπάντι ισχυρίστηκε ότι ο Έλφμαν δεν είχε πληρώσει όλο τον διακανονισμό και έκανε μήνυση για 85.000 δολάρια. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, τα 85.000 δολάρια ήταν μέρος φιλανθρωπικών πληρωμών που έπρεπε να γίνουν, αντί για προσωπικές πληρωμές στην Αμπάντι.
SPL5490104_023
Ο Ντάνι Έλφμαν αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, τις οποίες διαψεύδει και θεωρεί πως έγιναν με κακόβουλη πρόθεση για να δώσει χρήματα στην καταγγέλουσα - Ωστόσο στην περίπτωση της Νόμι Αμπάντι, είχε συμφωνήσει σε διακανονισμό

Η Νόμι Αμπάντι, η οποία βρίσκεται σε συμφωνία μη αποκάλυψης, δεν μίλησε στο Rolling Stone, αλλά η εφημερίδα δημοσίευσε τότε μια αναφορά της αστυνομίας του 2017 στην οποία ισχυρίστηκε ότι ο Ντάνι Έλφμαν αυνανίστηκε μπροστά της πολλές φορές, όταν τη συνάντησε το 2015.

Ο Έλφμαν αρνήθηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την Αμπάντι.

Φωτογραφίες: Shutterstock, Splashnews.com / IDEAL IMAGE

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών που καταγγέλλουν παρενόχληση από τον γυμναστή: «Μου 'λεγε να κάτσω στα πόδια του»

Στουρνάρας: Να επανεξεταστούν όλες οι φοροαπαλλαγές - Η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα


Φωτογραφίες: Σε σακούλα δώρου με ουίσκι ήταν η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 39χρονο Ουκρανό ταγματάρχη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης