O Τομ Φορντ στην πιο αποκαλυπτική του συνέντευξη: Το σεξ, τα ναρκωτικά και η συμβουλή που έδινε στα μοντέλα πριν την πασαρέλα
tomford-4342

O Τομ Φορντ στην πιο αποκαλυπτική του συνέντευξη: Το σεξ, τα ναρκωτικά και η συμβουλή που έδινε στα μοντέλα πριν την πασαρέλα

Ο διάσημος σχεδιαστής αναφέρθηκε και σε μια σεξουαλική εμπειρία με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ίαν Φάλκονερ

Στην τελευταία του συνέντευξη, ο Τομ Φορντ ήταν πιο αποκαλυπτικός από ποτέ, συζητώντας την έντονη ερωτική του ζωή, τα ναρκωτικά και την απόφασή του να εγκαταλείψει τον κόσμο της μόδας μετά την πώληση της ομώνυμης εταιρείας του στην Estée Lauder για 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Μεταξύ άλλων στην ίδια συνέντευξη, αποκάλυψε και την τολμηρή συμβουλή που έδινε στα μοντέλα πριν την πασαρέλα των ρούχων του.

Η συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε για το GQ, εμβάθυνε σε διάφορες πτυχές της ζωής και της καριέρας του Φορντ. Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα τριών δεκαετιών στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς, ο Τομ Φορντ όπως δήλωσε, προβληματίστηκε για την αυτοκρατορία που έχτισε, ενώ μίλησε και για τη θλίψη που βίωσε μετά τον θάνατο του συντρόφου του Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ.

Η πώληση της αυτοκρατορίας και ο θάνατος του Μπάκλεϊ
Για την πώληση της εταιρείας του, ο Τομ Φορντ σχολίασε: «Κατάλαβα μια μέρα ότι θα πέθαινα. Και ότι δημιούργησα κάτι που θα μείνει στο παρελθόν, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα. Έτσι, είτε είναι σε 50 χρόνια από τώρα είτε σε πέντε χρόνια από τώρα, θα δημιουργηθούν πολλά πράγματα που μισώ. Οι άνθρωποι θα κάνουν πολλά σκ…τά με αυτό, που θα σε κάνουν να αναποδογυρίσεις στον τάφο σου. Γιατί να μην τους αφήσουμε να το κάνουν τώρα; Απλά κάντε το όσο είστε ζωντανοί. Θέλω να πω, πιστεύεις ότι ο Balenciaga ή ο Givenchy—εννοώ ότι ο Hubert de Givenchy θα πέθαινε αν έβλεπε, όπως και ο Cristóbal Balenciaga. Γιατί λοιπόν να μη διασκεδάσω για το υπόλοιπο της ζωής μου και να κάνω κάτι που θεωρώ πραγματικά συναρπαστικό δημιουργικά;».

Στη συνέχεια όμως, ο Φορντ συμπλήρωσε πως ο θάνατος του συντρόφου του, ήταν ένας εξίσου σημαντικός λόγος για την πώληση της αυτοκρατορίας του, λέγοντας: «Όταν κάποιος πεθαίνει, τα μάτια του είναι ανοιχτά. Δεν μπορείς να τα κλείσεις. Δεν είναι όπως στις ταινίες που το κάνουν αυτό [ ο Φορντ περνάει το χέρι του από τα μάτια του ] και μένουν κλειστά. Ανοίγουν. Πέρασα δύο ώρες μαζί του, μιλώντας του γιατί δεν περίμενα να πεθάνει τη συγκεκριμένη μέρα. Ξέρεις, βγάζοντας τις βέρες του. Βγάζοντας το ρολόι του. Αναποδογυρίζεις το σώμα του για να βγάλεις το πορτοφόλι του πριν τον πάρουν. Ένιωθα ότι τον έκλεβα».

Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ
Για την περίοδο που έπινε πολύ αλκοόλ και ναρκωτικά, ο Φορντ δήλωσε: «Το αλκοόλ ήταν μια πύλη για τα ναρκωτικά. Και, ξέρετε, ο γιος μου δεν έχει διαβάσει τίποτα από αυτά τα πράγματα ακόμα. Και θα χρειαστεί να του μιλήσω γιατί έχει το ίδιο γενετικό υπόβαθρο με εμένα, που είναι αγγλο-ιρλανδικό. Νομίζω ότι έχουμε προδιάθεση. Ο πατέρας μου έπινε πολύ. Αλλά το αλκοόλ, ξέρετε, ήταν μια πύλη. Η [κοκαΐνη] είναι πολύ δημοφιλής στον κόσμο της μόδας. Κατάλαβα ότι ήταν πρόβλημα όταν άρχισα να το κάνω τα πρωινά».

Η έντονη σεξουαλική ζωή
Aναφορικά με τη σεξουαλική του ζωή για την οποία αποκάλυψε αρκετά, ο διάσημος σχεδιαστής είπε αρχικά: «Δεν είχα ιδέα ότι ήμουν ελκυστικός όταν ήμουν παιδί. Κανείς δεν μου το είπε αυτό. Στο λύκειο, όταν μπήκα στην εφηβεία, ξαφνικά όλα τα κορίτσια με γούσταραν. Ήμουν στην ομάδα σκι. Είχα φιλενάδες. Έκανα σεξ σε πολύ νεαρή ηλικία. Έπινα πολύ και ήμουν πολύ μαστουρωμένος».

Ο Ίαν Φαλκόνερ
Ο Τομ Φορντ στη συνέντευξη έκανε και αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον συγγραφέα της σειράς παιδικών βιβλίων Olivia, Ίαν Φάλκονερ, μετά από μια ξέφρενη νύχτα στο Studio 54, όταν ήταν ακόμη φοιτητές. Ο συγγραφέας πέθανε τον περασμένο Μάρτιο.

«Ζούσα στον κοιτώνα Weinstein στο NYU. Είχα δύο συγκάτοικους που με τρέλαναν. Μάλλον ήμουν λίγο κακομαθημένος. Καθόμουν λοιπόν κυριολεκτικά στο δωμάτιό μου και είπα, Σε παρακαλώ, Θεέ μου, άσε κάτι να μου συμβεί» θυμάται ο Φορντ και πρόσθεσε: «Και ένας νεαρός άνδρας που ονομαζόταν Ίαν Φαλκόνερ ερχόταν σε μένα κάθε μέρα στην ιστορία της τέχνης φορώντας ένα μικρό πουλόβερ Fair Isle με ξανθά μαλλιά. Και σκέφτηκα, ο καημένος, δεν έχει φίλους. Δεν είχα ιδέα ότι ήταν γκέι. Δεν είχα ιδέα ότι προσπαθούσε να κάνει σεξ μαζί μου».

Αργότερα, αποκάλυψε: «Ήταν λοιπόν στην πόρτα του κοιτώνα μου και είπε: Θέλεις να πάμε στο Studio 54; Φόρεσα λοιπόν το μπλε μπλέιζερ μου. Είπε, πρέπει να περάσουμε από το σπίτι ενός φίλου. Πάμε λοιπόν και οι δυο τους φιλήθηκαν στο στόμα καθώς χαιρετήθηκαν. Ήταν όλοι παιδιά και όλοι είχαν γυρισμένους γιακάδες σε πουκάμισα Lacoste. Έτσι σκέφτηκα, εντάξει, αυτοί οι τύποι είναι γκέι. Μετά πέρασε ο Άντι. Μπήκαμε σε μερικές από αυτές τις υπέροχες λιμουζίνες Cadillac και πήγαμε στο Studio. Όταν περνάς από αυτές τις πόρτες, δεν μπορούσες καν να το πιστέψεις. Υπήρχε ένας μακρύς διάδρομος και ήταν καθρέφτης και βαμμένος χρυσός. Μύριζε κόκα κόλα. Όλοι έκαναν ναρκωτικά εντελώς ανοιχτά. Μέχρι το τέλος της νύχτας, έκανα στοματικό έρωτα στον Ίαν Φάλκονερ στο ταξί στο δρόμο της επιστροφής στο σπίτι του στην Όγδοη Οδό και την Πέμπτη Λεωφόρο, την οποία μοιραζόταν με τον Πάτρικ ΜακΜούλαν. Θυμάμαι ότι ξύπνησα το επόμενο πρωί στο κρεβάτι της σοφίτας του Ίαν. Σκέφτομαι, τι στο διάολο έκανα; Και θυμάμαι ότι του είπα —το έχετε δει σε ταινίες— “Ήταν υπέροχο, αλλά, ξέρετε, δεν είμαι γκέι”».


Η «συμβουλή» πριν την πασαρέλα
Σε σχόλιο του δημοσιογράφου πως οι κολεξιόν του ήταν γεμάτες ερωτισμό, ο Τομ Φορντ αποκάλυψε τι συμβούλευε τα μοντέλα, λίγο πριν βγουν στην πασαρέλα: «Έκανα μια ομιλία στα μοντέλα ακριβώς πριν από την επίδειξη και έλεγα με το μικρόφωνό μου -αφού είχα ήδη πιει ποτά- "Όταν περπατάτε σε αυτή την πασαρέλα, όλοι σε αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να θέλουν να σας γαμ…. Όλοι". Τώρα δεν έκανα την ίδια ομιλία τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν μπορώ πια να το λέω αυτό στα μοντέλα, "Όλοι πρέπει να θέλουν να σε γαμ….", αλλά συνήθιζα να το λέω πάντα. Και ήταν σημαντικό ακόμα και ο τρόπος που έμοιαζαν. Στον τρόπο που περπατούσαν» τόνισε ο Φορντ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης