Ralph Lauren: Στα σπίτια του σχεδιαστή της ευζωίας
ralph-lauren-sxediasths-euzwias-arthrou

Ralph Lauren: Στα σπίτια του σχεδιαστή της ευζωίας

Με αφορμή τα 40 χρόνια των συλλογών Ralph Lauren Home, ο Αμερικανός σχεδιαστής μας προσκαλεί στις κατοικίες-ιδιωτικούς παραδείσους που διαμόρφωσε και απολαμβάνει σε διάφορα μέρη της Γης μέσα από το άλμπουμ «Ralph Lauren A Way of Living» των εκδόσεων Rizzoli

Το αμερικανικό brand Ralph Lauren είναι συνώνυμο με τη διαχρονική κομψότητα που δεν περιορίζεται στο ντύσιμο, αλλά ορίζει έναν ολόκληρο τρόπο ζωής.

Ο ίδιος ο Ραλφ Λόρεν έχει μιλήσει πολλές φορές για την προτίμησή του στα «μοναδικά αντικείμενα και τις ξεχωριστές δημιουργίες και όχι στην εφήμερη μόδα», διευκρινίζοντας πως το δικό του όραμα επεκτείνεται πέρα από τις συλλογές ρούχων, καθώς περιλαμβάνει μια ευρύτερη αισθητική που αντανακλάται σε όλες τις πτυχές της ζωής: από το ντύσιμο μέχρι τα σπίτια, τις γαστριμαργικές εμπειρίες, ακόμα και τα αυτοκίνητα, τα οποία λατρεύει.

Η ουσία αυτού του τρόπου ζωής αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο άλμπουμ «Ralph Lauren A Way of Living», που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Rizzoli και παρουσιάζει τις εντυπωσιακές και πολυάριθμες κατοικίες του Λόρεν και της συζύγου του Ρίκι. Από το ρετιρέ τους στην 5η Λεωφόρο με θέα το Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη μέχρι το εξοχικό τους στο Μπέντφορντ Κάουντι και από το ράντσο στο Κολοράντο μέχρι τη βίλα τους στην Τζαμάικα, η πολυτελής έκδοση αναδεικνύει τις λεπτομέρειες των άψογα σχεδιασμένων χώρων και απεικονίζει πώς το περιβάλλον καθεμιάς από αυτές επηρέασαν σημαντικά την εξέλιξη των σχεδίων του οίκου Ralph Lauren.

Οι προτιμήσεις, το προσωπικό γούστο και οι εμπνεύσεις του δημιουργού αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία του οίκου, έναν τρόπο ζωής που αποπνέει καλαισθησία σε όλες του τις εκφάνσεις. «Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με το έπιπλο πριν από 40 χρόνια ήταν επειδή είχα κάτι να πω. Ηξερα ότι ήθελα να κάνω μια ολοκληρωμένη “δήλωση” για το σπίτι, όπως είχα κάνει με τις συλλογές μου για τη μόδα. Η συλλογή Home ήταν ο δικός μου τρόπος να μοιραστώ έναν ολοκληρωμένο κόσμο, ένας τρόπος να μοιραστώ το όραμά μου για τη ζωή», εξηγεί ο σχεδιαστής.

Το δημιουργικό όραμα και οι αρχές που ακολουθούν την υπογραφή Ralph Lauren πήγαζαν και εξακολουθούν να έλκουν τις ρίζες τους από τον αμερικανικό τρόπο ζωής, αλλά και από την αφοσίωση στην αναζήτηση της ομορφιάς παντού.

Οπως διατυπώνει ο εμβληματικός σχεδιαστής στην εισαγωγή του άλμπουμ, «η δουλειά μου είναι αφιερωμένη στο πώς να απολαμβάνει κανείς στο μέγιστο κάθε στιγμή, από το πώς θα ντυθείς μέχρι το πώς ζεις και αγαπάς».

Οι χώροι που διαμορφώνει με τις δημιουργίες που σχεδιάζει είναι ο καμβάς του. Το διαμέρισμα της οικογένειας Λόρεν στο Μανχάταν αποπνέει τη γοητεία της μεγαλούπολης, με μια παλέτα από μαύρο, λευκό και γκρι να κυριαρχούν στις συλλογές του για το σπίτι αλλά και την πασαρέλα - το τροχήλατο μπαρ Duke, το επιτραπέζιο φωτιστικό Equilibrium από γυαλισμένο νικέλιο έχουν εμπνεύσει τις αέρινες και μίνιμαλ σιλουέτες.

Οι χαρακτηριστικές ναυτικές ρίγες, οι αποχρώσεις του μπλε και η αγάπη του για το ξύλο παραπέμπουν στα παραθαλάσσιο σκηνικό που περιβάλλει το σπίτι του στο Μοντόκ της Νέας Υόρκης και έδωσαν τη νότα του navy στην επίδειξη του Ralph Lauren για την Ανοιξη 2023.

Ανεξάρτητα από την τοποθεσία -είτε πρόκειται για την πόλη, την ύπαιθρο, τη φάρμα, την παραλία, είτε για ένα μεγαλοπρεπές ρετιρέ ή ένα μικρό καταφύγιο-, κάθε σπίτι με την υπογραφή Ralph Lauren αφηγείται μια μοναδική ιστορία και αντανακλά έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, ακριβώς όπως εμείς ντυνόμαστε διαφορετικά για κάθε περίσταση.

Το χαρακτηριστικό σήμα κατατεθέν του «RL» μιλά για τη γοητεία της χειροτεχνίας και σφραγίζει συλλογές που υμνούν τη φυσική ομορφιά και το lifestyle του δυτικού κόσμου. Αυτό το πνεύμα επεκτάθηκε πέρα από τη μόδα σε υφάσματα, σκεπάσματα, έπιπλα και άλλα είδη σπιτιού τιμώντας την κληρονομιά του αυθεντικού. Ο σεβασμός του Αμερικανού σχεδιαστή για τους ιθαγενείς και τη γη που προστατεύουν αποτελεί κεντρικό θέμα στα σχέδιά του.

Ομοίως, τα μαγευτικά βουνά του Σαν Χουάν με τις χιονισμένες κορυφές τους έχουν επηρεάσει φανερά τη δημιουργική έμπνευσή του, όπως και οι οροσειρές του Κολοράντο και του Νέου Μεξικού που αποτυπώθηκαν σε ρομαντικές χειμερινές συλλογές, ενώ τα καπέλα καουμπόηδων, τα πολύχρωμα καρό και το ταμπά δέρμα κυριαρχούν στη διακόσμηση του ράντσου του στο Κολοράντο, τονίζοντας ακόμη πιο έντονα τη βαθιά σύνδεση της αισθητικής του Ραλφ Λόρεν με τον θαυμαστό κόσμο που περικλείει καθεμία από τις κατοικίες του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης