Ματαιώθηκε η «Μεγάλη Χίμαιρα» στην ΕΡΤ

Ματαιώθηκε η «Μεγάλη Χίμαιρα» στην ΕΡΤ

Η πολυαναμενόμενη και πολυδάπανη υπερπαραγωγή δεν θα γυριστεί τελικά για την δημόσια τηλεόραση 

megali-ximaira
Ηταν η σειρά που όλοι περίμεναν. Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η μεταφορά της «Μεγάλης Χίμαιρας» στην μικρή οθόνη, οι προσδοκίες όλων ήταν μεγάλες, όμως τελικά δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες για την τηλεοπτική προβολή του εμβληματικού μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες παραγωγής και ο σκηνοθέτης που είχε αναλάβει το εγχείρημα, δεν μπόρεσαν να οδηγηθούν σε οριστική συμφωνία, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η παραγωγή που θα γινόταν για λογαριασμό της ΕΡΤ.

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε πως η ΕΡΤ, ως συμπαραγωγός, θα έπρεπε να καταβάλει το 25% του συνολικού κόστους, το οποίο προσέγγιζε τα 4,5 εκατ. ευρώ. Η σειρά θα ολοκληρωνόταν σε έξι επεισόδια και την παραγωγή θα εκτελούσαν τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο: Foss Productions, Boo Productions και Blonde Productions.

Τα γυρίσματα επρόκειτο να ξεκινήσουν το 2023, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, με στόχο να βγει η σειρά στον αέρα του ERTFLIX και της ΕΡΤ στις αρχές του επόμενου έτους.

Σκηνοθέτης του εγχειρήματος θα ήταν ο Ντένης Ηλιάδης, ο οποίος συμμετείχε και στην τηλεοπτική προσαρμογή του κειμένου, ενώ η ιδέα για την τηλεοπτική μεταφορά της «Μεγάλης Χίμαιρας» έφερε πάντα την υπογραφή και την συναίνεση του εγγονού του μεγάλου συγγραφέα, του Δημήτρη Τάρλοου, ο οποίος είχε κάνει και όλο τον κύκλο των συζητήσεων στην ΕΡΤ.

Κλείσιμο
Ας ελπίσουμε ότι όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες, η προσπάθεια θα ξεκινήσει εκ νέου με στόχο την πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά της «Μεγάλης Χίμαιρας».

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστολική ψήφος: Βήμα-βήμα η διαδικασία - Αρχές του 2024 θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο

Βασίλης Βασιλικός: Η καθοριστική γνωριμία με τον Ανδρέα το '69, το «Ζ» και η Αριστερά - H τελευταία εξομολόγησή του στον Δανίκα

Ρωσία: Ο Πούτιν προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν πάνω από οκτώ παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης