Pussy Riot: Ετοιμάζεται τηλεοπτική σειρά για τη ρωσική πανκ μπάντα

Η συνιδρύτρια του συγκροτήματος, Νάντια Τολοκονίκοβα κατέληξε σε συμφωνία με την STX Entertainment 

Μια νέα τηλεοπτική σειρά για τo πανκ φεμινιστικό γκρουπ «Pussy Riot» είναι στο στάδιο της ανάπτυξης.

Η συνιδρύτρια των Pussy Riot, Νάντια Τολοκονίκοβα, μουσικός και πολιτική ακτιβίστρια φέρεται να κατέληξε σε συμφωνία με την STX Entertainment για την ανάπτυξη της σειράς, η οποία θα βασίζεται στα επερχόμενα απομνημονεύματά της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline Hollywood, η Νάντια Τολοκονίνοβα γνωστοποίησε μέσω δελτίου Τύπου τις προθέσεις της όσον αφορά την παραγωγή της σειράς, εκφράζοντας τη φιλοδοξία «να εμπνεύσει μια νέα γενιά επαναστατών».

«Ήμουν 20χρονη καλλιτέχνης χωρίς χρήματα που σπούδαζε φιλοσοφία, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς, πλούσιους και επικίνδυνους ανθρώπους στη Γη» δήλωσε. «Το 2011 πήγα εναντίον του με φοβερές συνέπειες. Μετά από χρόνια φυλάκισης, παρενόχλησης, επιθέσεων, τραύματος, είμαι έτοιμη να μοιραστώ αυτή την ιστορία» εξήγησε.

«Σήμερα βρίσκομαι στη λίστα με τους καταζητούμενους της Ρωσίας, με χαρακτηρισμό ξένη πράκτορας και πρόσφατα συνελήφθησα από ρωσικό δικαστήριο», πρόσθεσε. «Οι συγγενείς και οι φίλοι μου είχαν δηλητηριαστεί, η κυβέρνησή μου με θέλει νεκρή, αλλά δεν μετανιώνω για τίποτα. Αν η ιστορία των Pussy Riot μπορεί να εμπνεύσει μια νέα γενιά επαναστατών, δεν ήταν όλα μάταια».

Το φεμινιστικό αντιπολιτευόμενο συγκρότημα Pussy Riot έγινε ευρύτερα γνωστό, όταν μέλη του εισέβαλαν στον καθεδρικό ναό του Ιησού του Σωτήρος στη Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2012, φορώντας μπαλακλάβες και λέγοντας ένα τραγούδι κατά του Πούτιν.

Ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι το συγκρότημα, το οποίο επαινέθηκε από κάποιους στη Δύση επειδή αμφισβήτησε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, προσπάθησε σκόπιμα να δυσφημίσει τη ρωσική κουλτούρα, την ηθική και την Ορθοδοξία.


Ειδήσεις σήμερα:


Διασωληνωμένος ο 31χρονος τραυματίας αστυνομικός από ναυτική φωτοβολίδα - Έπαθε ανακοπή για 10 λεπτά

Μπάρμπαρα Στρέιζαντ - Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Αποκαλύψεις για τη σχέση τους 50 χρόνια μετά

Δίωξη στον γιο του Μπάιντεν για φοροδιαφυγή - «Ξόδευε εκατομμύρια σε συνοδούς και ναρκωτικά αντί να πληρώνει φόρους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr