ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κώστας Αποστολάκης: Η καλοσύνη δεν έχει να κάνει το ποιος σου φέρεται καλά, εσύ είσαι καλός μέσα σου

Κώστας Αποστολάκης: Η καλοσύνη δεν έχει να κάνει το ποιος σου φέρεται καλά, εσύ είσαι καλός μέσα σου

«Ευγενής είσαι με οποιονδήποτε δεν σε ενοχλεί, ενώ καλός είσαι με οποιονδήποτε σε ενοχλεί» σχολίασε ο ηθοποιός

kostas_apostolakis
Στη σχέση του με τον Θεό αναφέρθηκε ο Κώστας Αποστολάκης σε συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στην εκπομπή «Γειά σου».

Ο ηθοποιός μίλησε για τις μονές που έχει επισκεφθεί καθώς και απάντησε στο αν θα μπορούσε ο ίδιος να γίνει ποτέ μοναχός.

«Έχω πάει αρκετές φορές στο Άγιο Όρος. Το καλοκαίρι πήγα και σε αρκετές Μονές στο Ισραήλ, και στα Άγια Μέρη και προσκυνήσαμε» είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαι άξιος να γίνω μοναχός. Αυτό το πράγμα είναι κάλεσμα. Όποιος πάει και πει "τώρα θα γίνω μοναχός, πάω να το δοκιμάσω", θα φύγει. Αυτό είναι κάλεσμα, όπως κάλεσμα είναι και αυτό που μου συνέβη εμένα, μέσα στον κόσμο, που είδα αλλιώς τη ζωή. Έτσι και ο μοναχισμός. Είναι κάλεσμα. Αυτά είναι και λίγο αλληλένδετα…».

Δείτε το βίντεο
Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxvoo456xyap)

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Καλώ και δέχεται η ενέργεια. Υπάρχει ενέργεια. Πώς γίνεται να πιστεύουμε σε όλα τα μεταφυσικά πράγματα εκτός από τον Θεό; Πιστεύουμε στα ζώδια, στη μαγεία, στα ταρώ, στη μαύρη γάτα, στον σπασμένο καθρέπτη, στα όνειρα, στους εφιάλτες, σε όλα εκτός από τον Θεό. Γιατί; Γιατί δεν μας αφήνει ο εγωισμός μας να το κάνουμε αυτό, γιατί πρέπει να ταπεινωθείς».

Και επίσης σχολίασε: «Αυτό είναι και το σημείο του σταυρού, όταν είμαι όρθιος εγώ είμαι Θεός όλα τα μπορώ, όταν όμως ξαπλώσεις: "Παναγίτσα μου, μήπως μπορείς;". Γι' αυτό επιτρέπει και ο Κύριος τις ασθένειες, έτσι πιστεύω εγώ. Επίσης, κοσμικά ζούμε την ακηδία. Δηλαδή, τώρα εδώ έχουμε φώτα, λάμπουν όλα, γιατί να φοβηθώ τον θάνατο;».

Τέλος, ο Κώστας Αποστολάκης δήλωσε: «Πρέπει να αγαπήσεις τους άλλους για να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Ανταλλάσσουμε ναρκισσισμό. "Βρε τι ωραία που είσαι". Μπερδευόμαστε όμως και νομίζουμε ότι είναι αγάπη. Η ευγένεια με την αγάπη είναι αντιστρόφως ανάλογη. Ευγενής είσαι με οποιονδήποτε δεν σε ενοχλεί, ενώ καλός είσαι με οποιονδήποτε σε ενοχλεί. Η καλοσύνη δεν έχει να κάνει το ποιος σου φέρεται καλά, έχει να κάνει με εσένα μέσα σου».

Ειδήσεις σήμερα:

Η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για την βόμβα στα ΜΑΤ κοντά στην Πολυτεχνειούπολη

Υπερπλήρεις οι χειμερινοί προορισμοί για τις γιορτές - Αυξημένες 15% οι τιμές από πέρυσι

Το τηλεφώνημα που οδήγησε στον 16χρονο στο έγκλημα στα Καλύβια – Ο ρόλος της μητέρας και του αδερφού του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης