Ναταλία Τσαλίκη: Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε καλλιτέχνες

Ναταλία Τσαλίκη: Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε καλλιτέχνες

«Με την έννοια ότι κουβαλάμε μέσα μας την ποίηση, τη μαγεία, και μετά ή τη ξεχνάμε ή έρχονται τα "πρέπει"» συμπλήρωσε η ηθοποιός

tsaliki
Η Ναταλία Τσαλίκη μίλησε για τη σχέση της με το παρελθόν αλλά και υποστήριξε ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με την καλλιτεχνική φύση.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Art Week» την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου.

Ειδικά, ανέφερε: «Δεν έχω καθόλου καλή σχέση με το παρελθόν. Δεν με αφορά καθόλου. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί το παρελθόν, είναι λίγο βάρος. Μας δημιουργεί ενοχές, συγκρίνουμε, αναγκάζει το μυαλό μας να είναι συνεχώς απασχολημένο. Ένα σκουπίδι είναι το παρελθόν, μας είναι άχρηστο. Θεωρώ το παρελθόν νεκροταφείο. Έγινε, τέλος. Ό,τι καλό είχε να μας προσφέρει το παρελθόν το κουβαλάμε, έχει γράψει μέσα μας, στο μυαλό μας, στην προσωπικότητά μας, στις εμπειρίες μας, δεν χρειάζεται να το ξαναφέρνουμε στην επιφάνεια, στο τώρα. Αυτό που δεν μας έχει μάθει κανείς και θα έπρεπε να μας μαθαίνουν από παιδιά, είναι ότι η ζωή ξεκινάει κάθε μέρα. Θεωρητικά το ακούμε, πρέπει να το κάνουμε και πράξη όμως. Έκανες λάθη, όλα τα λάθη είναι παράσημα, σε πήγανε μπροστά, βρήκες τρόπο να τα ξεπεράσεις, προχώρα. Δεν με αφορά λοιπόν [το παρελθόν]».

Δείτε το βίντεο
Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cy6wz6rbcs0x)

Και συνέχισε: «Πάντα ένιωθα καλλιτέχνις, ίσως επειδή είμαι από οικογένεια καλλιτεχνική, νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι καλλιτέχνες - το λέω και με κοιτάνε περίεργα - με την έννοια ότι κουβαλάμε μέσα μας την ποίηση, τη μαγεία, και μετά ή τη ξεχνάμε ή έρχονται τα "πρέπει", πρέπει να σπουδάσεις κτλ, και την ξεχνάμε την καλλιτεχνική μας φύση αλλά όλοι γεννιόμαστε καλλιτέχνες. Και γι' αυτό και το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με ένα έργο τέχνης, γιατί αν δεν κουβαλούσαμε όλη αυτή την πλευρά μέσα του, την ποιητικότητα, τη μαγεία πώς θα ταυτιζόταν με αυτά που γίνονται πάνω στην σκηνή; Γιατί με την καρδιά ταυτίζεται, όχι με το μυαλό».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάβυσσος: Καρέ καρέ η στιγμή που ο 29χρονος προγραμματιστής έχει μόλις διαφύγει από τους απαγωγείς του - Φωτογραφίες

Αλυσίδα σούπερ μάρκετ είχε στήσει παράνομο εργαστήριο μαϊμού απορρυπαντικών - Θα πληρώσει €300.000 στην Ariel

Καλλιάνος: Πιθανές καταιγίδες και στην Αττική περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης