Σταματίνα Τσιμτσιλή μετά τις δηλώσεις της Ναταλίας Γερμανού: Δεν μπορείς να «αδειάζεις» τον συνεργάτη σου στον αέρα

«Εγώ μιλάω σε επίπεδο περιεχομένου, καλώς ή κακώς τα “πεσίματα” είναι ένας τρόπος της δουλειάς μας»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή τοποθετήθηκε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου μέσα από την εκπομπή «Happy Day», για τις δηλώσεις της Σίσσυς Χρηστίδου και της Ναταλίας Γερμανού για τον Γιώργο Νταλάρα.

Μετά το συμβάν με τον τραγουδιστή που εκνευρίστηκε με ερωτήσεις κάποιων ρεπόρτερ, η Ναταλία Γερμανού είχε πει: «Μας άδειασε και πολύ καλά μας έκανε». Η Σίσσυ Χρηστίδου, με τη σειρά της, σχολίασε τη Ναταλία Γερμανού και είπε ότι αυτό που έκανε ήταν γενναίο, καθώς πιθανότατα έκανε την αυτοκριτική της και αυτό θα οδηγήσει στην αλλαγή της δομής της εκπομπής της, που δεν θα περιλαμβάνει πια τα λεγόμενα «πεσίματα».

Στην αρχή, η Σταματίνα Τσιμτσιλή ανέφερε σχετικά: «Όταν διάβασα τους τίτλους του θέματος, με εντυπωσίασε το πώς η Σίσσυ Χρηστίδου με πολύ ευγενικό τρόπο αλλά ταυτόχρονα δηκτικό, κατάφερε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Εγώ θα συμφωνήσω με τη Σίσσυ με το εξής: Το να είσαι υπεράνω στη θεωρία αλλά στην πράξη να έχεις ακολουθήσει μία άλλη τακτική, είναι κάτι σύνηθες γενικώς στην ελληνική πραγματικότητα. Το θέμα δεν είναι μόνο στη θεωρία και στα λόγια να θες να δείχνεις ότι έχεις μία άλλη στρατηγική, μία άλλη κοσμοθεωρία, μία άλλη τακτική αλλά στην πράξη να κάνεις κάτι άλλο. Επίσης, για εμένα το πιο σημαντικό ακόμα και αν έχεις κάποιες διαφωνίες - μπορεί και εγώ με τη Μαίρη κάποιες στιγμές να διαφωνούμε - δεν μπορείς να "αδειάζεις" τον συνεργάτη σου στον αέρα, είτε αυτός είναι ο ρεπόρτερ που έχει πάει και τον καταχεριάζει ο Νταλάρας».

Δείτε το βίντεο

Επίσης, η παρουσιάστρια πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Εγώ μιλάω σε επίπεδο περιεχομένου, καλώς ή κακώς τα “πεσίματα” είναι ένας τρόπος της δουλειάς μας από όπου αλιεύονται ειδήσεις… Και εσείς σας έχω δει πάρα πολλές φορές να απαντάτε σε άλλες εκπομπές, δεν είναι δηλαδή ένας τρόπος συνέντευξης που έχετε απαρνηθεί. Κάποιες φορές μπορείς να εκνευρίσεις κάποιον επειδή μπορεί να μην σε περιμένει, τον αιφνιδιάζεις, αλλά από εκεί και πέρα σεβόμαστε τον συνάδελφο που έρχεται».

Ενώ, τόνισε: «Το σημαντικό που λέει η Σίσσυ κι εκεί πρέπει να σταθούμε γιατί είναι ενδιαφέρουσα κουβέντα, είναι η "μπηχτή" σε επίπεδο παρουσιάστριας. Ότι λέει η Σίσσυ στη Ναταλία “άρα Ναταλία μου, αφού δεν συμφωνείς με αυτή τη λογική, να αλλάξεις την εκπομπή σου”» και συμπλήρωσε: «Εμένα αυτό ξέρεις τι μου θυμίζει; Περιπτώσεις που παίζουν και κάτι κατάπτυστο π.χ. κάποιες δηλώσεις ανθρώπου που προσβάλλει και μετά λένε: "Γιατί το παίξατε αυτό, τι ντροπή είναι αυτό". Παίζεις κάτι που είναι αυτονόητα καταδικαστέο και μετά το παίζεις για να το παίξεις και μετά να πεις ότι το καταδικάζεις».

Οι δηλώσεις της Σίσσυς Χρηστίδου
Η Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε για τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα ως προς τους δημοσιογράφους και τη θέση που πήρε για το θέμα η Ναταλία Γερμανού.

Η παρουσιάστρια σχολίασε το θέμα στην κάμερα του «Fay’s Time» την Τρίτη 23 Ιανουαρίου. Αρχικά, η Σίσσυ Χρηστίδου είπε: «Εμένα δεν μου άρεσε ο τρόπος, οι χαρακτηρισμοί, οι λέξεις που χρησιμοποίησε, στον τρόπο έκφρασής του, παρόλο που ήταν χαμογελαστός. Αυτό ήταν που θεώρησα άστοχο. Θα μπορούσε να μη μιλήσει στις κάμερες, ο καθένας έχει δικαίωμα να μη μιλήσει και εγώ θα μπορούσα τώρα να μη μιλήσω. Οπότε αυτό ήταν δικαίωμά του, δεν μιλάμε γι' αυτό. Ή ότι μπορεί πολλές να ξεφεύγουμε και εμείς, και η ομάδα από πίσω και οι δημοσιογράφοι μπροστά να είναι πιεστικοί σε σχέση με την πίεση που και εκεί δέχονται να φέρουν ένα θέμα στον αρχισυντάκτη τους. Αλλά από εκεί και πέρα οι χαρακτηρισμοί είναι ένα άλλο επίπεδο και θεωρώ ότι ένας άνθρωπος που προάγει πολιτισμό, όπως ο Γιώργος Νταλάρας θα έπρεπε να φέρεται με τον αντίστοιχο πολιτισμό, ειδικά σε νέα παιδιά».


Στη συνέχεια, σχετικά με τη Ναταλία Γερμανού σχολίασε: «Αυτό που είπε, το άκουσα γενναίο. Φαντάζομαι θα αλλάξει τη δομή της εκπομπής της τώρα. Ίσως έκανε μια αυτοκριτική μέσα σε αυτό και ένιωσε έτσι, γιατί ήταν και δικοί της ρεπόρτερ εκεί. Οπότε φαντάζομαι στο πλαίσιο της αυτοκριτικής, μπορεί να θεωρεί ότι γίνονται λάθος κάποια πράγματα, μπορεί να μην έχει και τον έλεγχο του περιεχομένου. Πολλές φορές την έχω ακούσει να διαφωνεί με τον αρχισυντάκτη της στον αέρα. Θεωρώ ότι είναι πιο εσωτερικό της αυτό. Καταλαβαίνω ότι κάνοντας την αυτοκριτική της και συμφωνώντας με τον Γιώργο Νταλάρα είναι κάτι που ενδεχομένως δεν θα θελήσουν να συνεχίσουν να κάνουν και το βρίσκω πολύ γενναίο».

Στο τέλος, για τον Νίκο Συρίγο η παρουσιάστρια σημείωσε: «Όταν ο Νίκος Συρίγος κάνει δική του εκπομπή, ας μη βάλει πεσίματα. Και εγώ θα ήθελα να είναι πιο εύκολες οι συνεντεύξεις, ούτε εσείς φαντάζομαι περνάτε ωραία, περιμένοντας στον δρόμο μες το κρύο κτλ.».

Ναταλία Γερμανού: «Μας άδειασε και πολύ καλά μας έκανε»
Το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου, ρεπόρτερ από διάφορες εκπομπές περίμεναν έξω από ραδιοφωνικό σταθμό τον Γιώργο Νταλάρα για να τον ρωτήσουν σχετικά με τα όσα είπε μερικές μέρες πριν, για τους καλλιτέχνες του σήμερα, τον Αντώνη Ρέμο και τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

Ο ίδιος ξέσπασε και άρχισε να λέει στους δημοσιογράφους: «Είναι γελοίο και ντροπή αυτό που κάνετε, δεν είναι δημοσιογραφία».

Η Ναταλία Γερμανού δεν επέκρινε τα όσα καταλόγισε ο τραγουδιστής στους ρεπόρτερ. 

«Είναι ο Γιώργος Νταλάρας και είπε τη γνώμη του σε κάτι. Αυτός ο άνθρωπος υπηρετεί την ελληνική μουσική από το ’69» ανέφερε μέσα από τη δική της εκπομπή και πρόσθεσε: «Έχω την αίσθηση ότι σε λίγο παραπάνω από τα μισά ελληνικά σπίτια αυτή τη στιγμή έχουν σηκωθεί όρθιοι και χειροκροτούν τον Γιώργο Νταλάρα για κάποιον λόγο. Είναι ο Γιώργος Νταλάρας και είπε τη γνώμη του σε κάτι. Πήγε να δώσει μία ραδιοφωνική συνέντευξη για ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη… και τον περιμένουμε όλοι -και δεν βγάζω καθόλου την ουρά της δικής μας εκπομπής απ’ έξω- για να τον ρωτήσουμε ποια είναι η γνώμη του για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η… γνώμη του».


Ειδήσεις σήμερα:

Πάρτι φοροδιαφυγής σε χλιδάτο γάμο: Η ΑΑΔΕ τσάκωσε από το ανθοπωλείο έως τον τραγουδιστή μέσω των social media

Η εξομολόγηση του Παύλου Μαρινάκη για τη νόσο του Crohn: Αφού δεν θα πεθάνω, είμαι χαρούμενος - Είχα υποτιμήσει συμπτώματα

Έντσο Φερράρι: Ο τραγικός θάνατος του γιου του, η εμμονή του με το σεξ και η ολέθρια σχέση με τις γυναίκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr