Γρηγόρης Βαλλιανάτος: Εκνευρισμός με τον Ανδρέα Καραγιάννη για τις βαφτίσεις

«Οι ιερείς που κάνουν νηπιοβαπτίσεις έχουν πει ότι στα χέρια τους τα παιδιά μισοπνίγονται» ανέφερε ο δημοσιογράφος - «Πώς ευτελίζετε έτσι τα πράγματα! Μα δεν ντρεπόμαστε λίγο;» απάντησε ο Ανδρέας Καραγιάννης

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο δημοσιογράφος και πολιτευτής, και ο Ανδρέας Καραγιάννης, ο εκδότης του «Εκκλησία Online», είχαν μια έντονη λογομαχία στον αέρα του «Super Κατερίνα», σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άντρες μοιράστηκαν τις απόψεις τους ως προς το θέμα της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών. Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος υποστήριξε ότι η εμπειρία της βάπτισης είναι γενικότερα τραυματική για τα παιδιά, κάτι που φόρτισε συναισθηματικά τον Ανδρέα Καραγιάννη.

Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος δήλωσε: «Ανοίγει ένα θέμα πολύ ενδιαφέρον, που είναι lose-lose για την εκκλησία. Δηλαδή αν δεχτούμε ότι τα παιδιά πρέπει να βαφτίζονται μεγαλύτερα για να έχουν τη λογική, τότε δημιουργείται τεράστιο θέμα με τον νηπιοβαπτισμό, για όλα τα παιδιά, που πηγαίνουν για να τα πνίξουν σε μικρή ηλικία, δημιουργώντας τους ένα τραύμα, όπως λένε οι ψυχίατροι. Οι ιερείς που κάνουν νηπιοβαπτίσεις έχουν πει ότι στα χέρια τους τα παιδιά μισοπνίγονται, κάνουν εμετό στα γένια τους, κατουράνε στις κολυμπήθρες... Φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι αυτά είναι τραυματική εμπειρία για πολλά παιδιά, που ενδεχομένως έχει σχέση με τη δυνατότητα ενηλίκων να κολυμπάνε στη θάλασσα. Οι μπαμπάδες τα λένε αυτά κύριε Καραγιάννη, οι ιερείς τα λένε αυτά».

Δείτε το βίντεο

Ο Ανδρέας Καραγιάννης είπε ξεσπώντας: «Τι είναι αυτά που λέτε τώρα; Κάνετε απομυθοποίηση του μυστηρίου; Πώς ευτελίζετε έτσι τα πράγματα! Μα δεν ντρεπόμαστε λίγο; Θα κάνουμε αποϊεροποίηση των πάντων; Ποιος ιερέας τα λέει αυτά;».

«Πόσα παιδιά έχετε βαφτίσει εσείς;» απάντησε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, με την ομάδα της εκπομπής να αντιδρά: «Μα δεν είναι παπάς».

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είπε: «Α, δεν είστε παπάς; Ε, πού το ξέρετε τότε; Οι παπάδες λένε αυτά που λέω εγώ όμως. Ας γυρίσουμε στην πραγματικότητα όμως. Η πραγματικότητα είναι ότι παρά την ευαισθησία και τις ημερομηνίες που λέει ο σεβασμιότατος, ο νόμος έχει σχεδόν ψηφιστεί, ξέρουμε από ποιους, έχει τελειώσει και θα ολοκλήρωσουμε και τις λεπτομέρειες εις δόξα ανθρώπων».

«Με το καλό, με το καλό να γίνει αυτό!» απάντησε ο Ανδρέας Καραγιάννης.

«Είδατε πώς αλλάζουν οι καιροί κύριε Καραγιάννη. Από εκεί που είμαστε με τις κατάρες, τώρα με το καλό» σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Στο τέλος, ο εκδότης του «Εκκλησία Online» τόνισε: «Δεν υπάρχουν κατάρες, υπάρχει η συμβολή της εκκλησίας με την οποία εσείς βγάζετε σπυράκια [...] Δυστυχώς υπάρχει μια τάση και ένας νεωτερισμός. Αύριο γιορτάζουμε τους Τρεις Ιεράρχες και είδαμε δυστυχώς και μια απόφαση προ ημερών ότι καταργείται η γιορτή σε φροντιστήρια, άρα να προσέχουμε γιατί δυστυχώς η κοινωνία μας κάποιοι θέλουν να την αποϊεροποιήσουν και αυτό θέλει προσοχή, δεν θα χάσουμε τα ιερά και τα όσια. Και στο θέμα της βάφτισης το έχω πει ότι σεβόμαστε το κάθε παιδί που είναι έτοιμο να μπει στην κοινωνία του Θεού».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πατέρας της Φαίης Σκορδά

Στη Νέα Δημοκρατία εντάσσεται η Εύη Χριστοφιλοπούλου - Θα είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές

Το διήμερο της ψυχρής εισβολής σε χάρτες: Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει - Πότε και πού θα το στρώσει στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr