Μαρία Σαράποβα: Grand Slam στην ευζωία

Η παλαίμαχη ελίτ τενίστρια κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πεντάστερα resorts της Νοτιοανατολικής Ασίας, το «Amanpuri Resort», συνασπίζονται για να προσφέρουν ένα πρόγραμμα σωματικής και ψυχικής αναζωογόνησης για -πολύ- λίγους

Τι κάνουν οι σούπερ σταρ του αθλητισμού όταν κρεμάσουν τα παπούτσια τους; Aλλοι ζουν τη ζωή που δεν έζησαν στα χρόνια όπου ίδρωναν τη φανέλα και γέμιζαν τη συλλογή τους με τρόπαια, κάποιοι βάζουν στο χαρτί τα έργα και τις ημέρες τους κυκλοφορώντας τις αυτοβιογραφίες τους με σκοπό να εμπνεύσουν τους κοινούς θνητούς (και να αυγατίσουν την περιουσία τους), μερικοί αναλαμβάνουν ρόλο προπονητή κι άλλοι αφιερώνονται στο κοινό καλό, διεκδικώντας θώκους και δημόσια οφίκια.



Στα 36 της χρόνια, μόλις μία τετραετία μετά τον τελευταίο της αγώνα στο Αustralian Open, η Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα, η «καλύτερη τενίστρια στον κόσμο μετά τη Σερένα Γουίλιαμς», όπως τη χαρακτήριζαν πολλοί, έχει εκπληρώσει όλα τα παραπάνω - εντάξει, της καθόδου στον πολιτικό στίβο εξαιρουμένης. Επίσης, πρόλαβε να γίνει μητέρα -έχει έναν γιο δύο ετών ονόματι Θίοντορ- αλλά και να βρεθεί λίγα μέτρα μακριά από τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο της Βρετανό πρώην γκαλερίστα, νυν επιχειρηματία, για πάντα συμμαθητή των πριγκίπων Ουίλιαμ και Χάρι στο κολέγιο Iτον και μια ιδέα jet setter Αλεξάντερ Γκιλκς - οι φήμες, πάντως, συνηγορούν πως πολύ σύντομα ο αρραβώνας τους πρόκειται να εκκολαφτεί σε γάμο.



Ο χρόνος προς αξιοποίηση για τη γυναίκα που κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο Γουίμπλεντον σε ηλικία μόλις 17 ετών, απολαμβάνει το προνόμιο να είναι μία από τις δέκα τενίστριες που έχουν κερδίσει το career Grand Slam και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για 21 εβδομάδες, μοιάζει άπλετος.

Με φόντο την οργιώδη φύση του τροπικού δάσους και μια ανάσα μακριά από τη Θάλασσα Ανταμάν, το πεντάστερο resort «Amanpuri» είναι το ιδανικό καταφύγιο για τους λάτρεις της πολυτέλειας και της ευζωίας


Κι αυτό μπορεί κανείς να το καταλάβει από την καθημερινότητά της, όπως την καθρεφτίζει στα κοινωνικά δίκτυα, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις σε εκθέσεις τέχνης και μουσεία, πρώτο στασίδι στους αγώνες F1, ταξίδια στα πιο φιλικά στο Instagram μέρη του κόσμου, φιλικές συμμετοχές σε λαοπρόβλητα podcasts, κοντολογίς αμεριμνησία, χαρά και ινφλουενσιλίκι στη μύτη του κουταλιού. Αυτά δηλαδή που ούτε μπορούσε να φανταστεί πως θα απολάμβανε όταν στα 7 της χρόνια μετακόμισε με τον πατέρα της στις ΗΠΑ, προκειμένου να μαθητεύσει σε ακαδημία τένις της Φλόριντα, με οικογενειακό κομπόδεμα μόλις 700 δολαρίων. Γι’ αυτό και μάλλον η Ρωσίδα πρώην αθλήτρια αποφάσισε να βάλει και μια ιδέα εργασίας στη ζωή της, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της global wellness ambassador, της πρέσβειρας ευζωίας σε ελεύθερη μετάφραση, για την αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων και resorts Aman.



Μάλιστα, σε λίγες εβδομάδες έχει τη μεγάλη πρεμιέρα της, αφού από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου θα συστήσει σε μόλις οκτώ εκλεκτούς το δικής της επινόησης πρόγραμμα «επιδόσεων και αποθεραπείας» στο «Amanpuri Resort» στην ανατολική Ταϊλάνδη. Στα ακόμα καλύτερα νέα για τους μύστες του επικούρειου τετραημέρου, θα είναι και η ίδια εκεί για να τους διδάξει μεθόδους και τεχνικές για υγεία και ευρωστία σώματος και ψυχής. Τα πρωινά θα ξεκινούν με περιπάτους στην οργιώδη φύση, με επικεφαλής τη Σαράποβα, και τα βράδια θα κλείνουν με δείπνο μαζί της στο εστιατόριο του resort που φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του Κένγκο Κούμα. Κι όλα αυτά καταμεσής του τροπικού δάσους που περιβάλλει το resort και με απρόσκοπτη θέα στη Θάλασσα Ανταμάν, σε απόσταση ασφαλείας από την πολλή συνάφεια του κόσμου και μακριά από τον τουριστικό παροξυσμό της Ταϊλάνδης. Η Σαράποβα δεν υπόσχεται θαύματα, ούτε διατρανώνει πως εκείνοι που θα συμμετέχουν στο retreat της θα βγουν καινούριοι.



Δεσμεύεται όμως ότι θα τους μεταγγίσει απόσταγμα σοφίας από τη ζωή και την εμπειρία της ως κορυφαία τενίστρια. «Ως αθλήτρια υπήρξα πάντα αφοσιωμένη στους τρόπους που θα βελτίωνα τις επιδόσεις μου. Τώρα που έχω αποσυρθεί από τα κορτ, συνειδητοποίησα ότι οι κορυφαίες επιδόσεις δεν αφορούν ή απασχολούν μόνο τους αθλητές αλλά και τους ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητά τους. Αυτό το πρόγραμμα συμπυκνώνει όλη τη γνώση που συγκέντρωσα και θα προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση με δραστηριότητες, όπως ο διαλογισμός και η διατροφή», λέει η ίδια.



Ναι, η παλαίμαχη αθλήτρια έχει βάλει το χέρι της και στο μενού που επιμελείται ο σεφ Ματέο Ναρντίν.



Η αλήθεια είναι πάντως πως, εκτός από την ευκαιρία να γνωρίσει, να συνομιλήσει και να αντλήσει γνώση και εμπειρία από τη σπουδαία αθλήτρια -και παρεμπιπτόντως μία από τις πιο φωτογενείς που πέρασαν από τα γήπεδα του τένις-, θα απολαύσει κανείς και τις αρετές ενός πεντάστερου resort, του πρώτου της συγκεκριμένης φιλοσοφίας της αλυσίδας Aman, και μάλιστα στην καρδιά της καλύτερης εποχής του χρόνου για τη Νοτιοανατολική Ασία.

Το ζήτημα βέβαια είναι μήπως οι απαιτήσεις της coach Μαρίας από εκείνους που θα εκτελέσουν το πρόγραμμά της είναι τόσο μεγάλες ώστε τελικά να χρειαστούν διακοπές από τις διακοπές στο αναντίρρητα ειδυλλιακό ξενοδοχείο. Ακόμα κι έτσι, πάντως, το spa που λειτουργεί εντός του «Amanpuri» μοιάζει ιδανικό για να διαγράψει μονοκοντυλιά τον κάματο και την κούραση, ακόμα κι αν κανείς μένει να το κοιτά απλώς από φωτογραφία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr