Μπράιαν Κράνστον: Η υπόθεση δολοφονίας στην οποία ήταν ύποπτος και η σκέψη να σκοτώσει μία πρώην σύντροφό του

Ο ηθοποιός που είδε την καριέρα του να απογειώνεται μετά την θρυλική σειρά Breaking Bad μίλησε για την περίοδο που ήταν ύποπτος για δολοφονία, αλλά και την ασυνήθιστη τροπή που πήρε η συναναστροφή με πρώην σύντροφό του

Ο Μπράιαν Κράνστον, ο οποίος είδε την καριέρα του να απογειώνεται μετά το Breaking Bad, αποκάλυψε την ανατριχιαστική και συμπτωματική εμπλοκή που είχε σε μία υποθέση φόνου, καθώς και τις μακάβριες σκέψεις που κυριάρχησαν το μυαλό του όταν είχε μια λογομαχία με μια πρώην σύντροφό του, κατά τη δεκαετία των '20 του. 

Σε επεισόδιο του podcast «Dinner's on Me» του Τζέσι Τάιλερ Φέργκιουσον, ο ηθοποιός πρόσφερε στους ακροατές μια ματιά στο παρελθόν του ανατρέχοντας σε μερικές αξέχαστες αναμνήσεις από όταν ήταν νέος.

Ο 67χρονος Κράνστον περιέγραψε την εμπειρία του από την περιήγησή του στην Αμερική μαζί με τον αδελφό του Κάιλ κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας του '70. Τους είχαν μείνει λίγα μόνο δολάρια στις τσέπες και έτσι τα δύο αδέλφια σταμάτησαν για λίγο στην ηλιόλουστη Φλόριντα προκειμένου να συγκεντρώσουν μερικά χρήματα, βρίσκοντας δουλειά ως σερβιτόροι σε ένα εστιατόριο που ονομαζόταν Hawaiian Inn.

Προλόγισε την ιστορία εξηγώντας ότι το εστιατόριο διοικούσε ένας «δύστροπος» σεφ ονόματι Πίτερ Γουόνγκ, ο οποίος «απλά μισούσε τους πάντες».

«Δεν υπήρχε κανένας απολύτως τρόπος να δεις ποτέ την καλή του πλευρά. Αλλά του άρεσαν οι γυναίκες. Και έτσι, όλοι οι άντρες ήξεραν, ω, αν είχαμε κάποιο πρόβλημα στην κουζίνα, έπρεπε να τις στείλουμε μέσα», πρόσθεσε ο Κράνστον.

Επίσης, εκμυστηρεύτηκε πως ο Γουόνγκ ήταν «απαίσιος» με αποτέλεσμα το προσωπικό να κάνει συχνά συσκέψεις όπου αστειεύονταν για τους τρόπους με τους οποίους θα σχεδίαζαν να τον ξεφορτωθούν.

«Όλοι συζητούσαμε πόσο άθλιος και κακός ήταν ο Πίτερ Γουόνγκ και όλοι συζητούσαμε, αν κάποιος ήθελε να τον ξεφορτωθεί... πώς θα το έκανε;» θυμήθηκε, μοιραζόμενος πως κάποιοι πρότειναν αστειευόμενοι τη χρήση μιας «κρεατομηχανής» ή να τον χτυπήσουν στο κεφάλι με «το ίδιο του το γουόκ».

«Θα γελούσαμε», είπε ο ηθοποιός. «Είσαι σε μια κουζίνα, υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι να σκοτώσεις κάποιον σε μια κουζίνα».
Σύντομα, ήρθε η ώρα για τα αδέλφια Κράνστον να αποχωρήσουν και να συνεχίσουν την περιπλάνησή τους. Απόφασισαν να κατευθυνθούν «προς τα βόρεια» με σχέδια να πάνε «μέχρι το Μέιν και με τις μοτοσικλέτες μας».

«Λοιπόν, δεν ξέραμε ότι ακριβώς τη στιγμή που τους αποχαιρετήσαμε και φύγαμε από τη δουλειά, ο Πίτερ Γουόνγκ εξαφανίστηκε. Δεν βρέθηκε για μια εβδομάδα, μιάμιση εβδομάδα, δύο εβδομάδες», είπε. Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο σεφ κουβαλούσε πάντα ένα «μάτσο μετρητά» πάνω του για τις κυνοδρομίες.

Μια μέρα, μια «νεαρή κοπέλα» τον πλησίασε και τον οδήγησε πίσω σε «ένα σπίτι ή κάτι τέτοιο», όταν κάποιος χτύπησε τον Γουόνγκ στο κεφάλι και τον λήστεψε. Αργότερα έβαλαν το πτώμα του στο «πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου». Οι ερευνητές του τμήματος ανθρωποκτονιών κατέφυγαν στη συνέχεια στο εστιατόριο για να ανακρίνουν όσους εργάζονταν μαζί του. Όταν ρωτήθηκαν αν κάποιος είχε αναφέρει ότι ήθελε ή σχεδιάζει ή είχε εκφράσει να κάνει κακό στον Γουόνγκ, όλοι έστρεψαν τους αστυνομικούς προς τους αδελφούς Κράνστον, οι οποίοι συμπτωματικά είχαν φύγει από την πόλη τη στιγμή της δολοφονίας.

«Δεν ξέραμε ότι έβγαλαν ενημέρωση προς όλες τις μονάδες και ένταλμα σύλληψης για εμάς, ήμασταν κάπου στην Καρολίνα, νομίζω εκείνη τη στιγμή», συλλογίστηκε ο ίδιος, αναλογιζόμενος πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν «κάποιος πραγματικά μας σταματούσε και μας έριχνε στο έδαφος με τα όπλα στοχευμένα πάνω μας».

Ευτυχώς, πριν η αστυνομία τους εντοπίσει, οι ερευνητές έβαλαν «τα κομμάτια του παζλ μαζί» και συνέλαβαν τους πραγματικούς ενόχους που είχαν δολοφονήσει τον Γουόνγκ, αφού πήραν συνεντεύξεις από μάρτυρες και συγκέντρωσαν τις κασέτες παρακολούθησης.

Τελικά, ένας άνδρας ονόματι Μπίλι Γουέιν Γουότελ και δύο συνεργοί του συνελήφθησαν για τη δολοφονία και ο Γουότελ αργότερα δήλωσε ένοχος, αλλά σκοτώθηκε στη φυλακή, σύμφωνα με την «Daytona Beach News-Journal»).
H σκέψη να σκοτώσει μία πρώην σύντροφό του
Λίγο μετά το τέλος του πρώτου του γάμου, ο ηθοποιός θυμήθηκε ότι πήγε σε μια οντισιόν όπου συνάντησε μια γυναίκα που ήταν «δυναμική, και επιβλητική [και] όμορφη». Παρά το «πολύ καυτό και παθιασμένο ειδύλλιο» που μοιράστηκαν οι δυο τους «αμέσως», ο Κράνστον αποφάσισε να το διακόψει αφού έμαθε ότι η κοπέλα είχε πρόβλημα με τα ναρκωτικά.

Μετά τον χωρισμό τους, ο Κράνστον βρήκε δουλειά σε μια σαπουνόπερα με τίτλο «Loving» στη Νέα Υόρκη και συμφώνησε να τη δει για ένα δείπνο ως «φίλος».

«Πίναμε και τρώγαμε και εκείνη έφτιαξε αυτό το υπέροχο γεύμα και μετά άρχισε να αλλάζει. Άρχισε να μιλάει σαν να λέμε ότι είμαστε ακόμα μαζί. Ναι... Και εγώ είπα: "Ω, έκανα λάθος"», διηγήθηκε.

Αργότερα η κοπέλα τον επισκέφθηκε στο πλατό της σαπουνόπερας και άρχισε να αντιπαρατίθεται έντονα μαζί του. «Σκέφτηκες ότι μπορείς απλά να με παρατήσεις; Αυτό σκέφτηκες; Σκέφτηκες ότι μπορείς απλά να φύγεις και να με αφήσεις μόνη;», θυμήθηκε ο Κράνστον. «Έτσι δεν είναι; Κι εγώ λέω: "Θεέ μου, αυτό είναι σαπουνόπερα"». Ο Κράνστον ανέφερε πώς ο τσακωμός τους «εξελίχθηκε από εκεί και πέρα». Τελικά, όπως παραδέχτηκε, είχε ακόμη και ένα «όραμα να τη σκοτώσει».

«Πήγα σε ένα διαφορετικό μέρος», εξήγησε. «Ξέρετε, το αποκαλούσαν "seeing red". Και το μόνο που βλέπεις είναι συναισθήματα, και οργή, και φόβο, και άγχος... και τη στιγμή που ξύπνησα από αυτό, στο μυαλό μου, την είχα ήδη σκοτώσει. Και φοβόμουν τόσο πολύ τον εαυτό μου. Εκείνη τη στιγμή που είπα: "Θεέ μου, τι μου συμβαίνει;"».

«Με τρόμαξε τόσο πολύ αυτή η γυναίκα, αυτή η μικροσκοπική γυναίκα, 1,58μ. Θέλω να πω, απλά, απλά δεν ήξερα τι να κάνω», πρόσθεσε, ενώ ο Φέργκιουσον επιβεβαίωσε: «Τελικά το ταρακούνησες, αλλά ναι, μπορώ να το φανταστώ».

Φωτογραφίες: Shutterstock, EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξουαλικό σκάνδαλο συγκλονίζει το Κολλέγιο της Ευρώπης: Καθηγητής-αρπακτικό παρενοχλούσε φοιτήτριες

Κορινθία: Εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά - «Δεν τα στέλνουμε σχολείο» λένε οι γονείς

Αλεξέι Ναβάλνι: Η ρωσική αστυνομία μαζεύει άρον άρον τα λουλούδια και τα αφιερώματα των πολιτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr