Νίκος Μωραΐτης για Σάκη Ρουβά: Ήταν λάθος το σχόλιό μου, γιατί δεν ήξερα ότι έχει γίνει έτσι η ελληνική τηλεόραση

«Όταν κάνεις σχόλιο, πλέον, κόβονται τα συγκεκριμένα πέντε δευτερόλεπτα και "τεμαχίζεσαι"» συμπλήρωσε ο στιχουργός

Ο Νίκος Μωραΐτης έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, όπου μίλησε για την έννοια του «μεγάλου καλλιτέχνη», τον Γιώργο Νταλάρα και τον Σάκη Ρουβά, ανάμεσα σε άλλα.

Συγκεκριμένα, ο στιχουργός σε προηγούμενη συνέντευξή του είχε πει ότι είχε μετανιώσει που είχε δώσει ορισμένα τραγούδια στον Σάκη Ρουβά.

Δείτε το απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου»

Καταρχάς, δήλωσε: «Καταρχάς δεν είμαι μεγάλος καλλιτέχνης, μεγάλος καλλιτέχνης είναι ο Γιώργος ο Νταλάρας, έτσι; Να βάζουμε τις σωστές λέξεις στα πράγματα, γιατί ακούω κάτι τρελά, θέλουμε να κολακέψουμε κάποιον και χρησιμοποιούμε εκφράσεις, δεν υπάρχει πια διαβάθμιση στα μεγέθη. Γι' αυτό βγαίνουν και τα παιδιά στα talent shows και τους λένε "είσαι μεγάλος καλλιτέχνης", όχι δεν είναι μεγάλος καλλιτέχνης, είναι μια καλή φωνή, ή πολύ καλή φωνή, ή μια φωνή που μπορεί να γίνει σε 10, 20, 30 χρόνια ένας μεγάλος καλλιτέχνης αν κάνει σωστό χειρισμό και έχει το σωστό ρεπερτόριο. Αλλά δεν είναι ένα παιδί που ξεκινάει ή εγώ που είμαι στα μισά μιας διαδρομής μεγάλος καλλιτέχνης, μεγάλοι καλλιτέχνες σε αυτή τη χώρα είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Και επειδή σε έναν από αυτούς αναφέρεστε δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα. Έχω μιλήσει πάρα πολύ γι' αυτό».

Συγχρόνως πρόσθεσε για τον γνωστό ερμηνευτή: «Ο Νταλάρας είναι ο Νταλάρας. Να τον ακούσουμε και να προσέξουμε πάρα πολύ καλά τι μας λέει. Από εκεί και πέρα συμφωνεί κάποιος, συμφωνεί, διαφωνεί κάποιος, διαφωνεί. Δικαίωμά μας είναι. Αλλά, πρέπει να έχει και εκείνος το δικαίωμα να μιλάει ελεύθερα χωρίς να βγαίνει ο κάθε Μωραΐτης να σχολιάζει τι είπε».

Για τον πολυσυζητημένο στίχο του Πάνου Βλάχου, ο Νίκος Μωραΐτης σχολίασε: «Για εμένα δεν υπάρχει όριο στη σάτιρα. Όταν κάναμε το τραγούδι "Ο Άγγελός μου" είχε γίνει μια μαζική υστερία, αυτό το τραγούδι που έχει μείνει που το αγαπάει ο κόσμος, είχε γίνει κάτι που ήταν πάρα πολύ περίεργο. Λογικό είναι ένα τέτοιο πράγμα να περάσει στη σάτιρα. Την επόμενη χρονιά εμφανιζόταν τότε στη "Μέδουσα" ο Γιώργος Μαρίνος, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σκληρό κείμενο, να κλαις βέβαια από τα γέλια, αλλά πόσο σκληρό κείμενο και πόσο "εξευτελιστικό" ήταν το κείμενό του γι' αυτό το τραγούδι. Αυτό εμένα μου δημιουργεί χαρά γιατί όταν κάτι περνάει στη σάτιρα, σημαίνει ότι έχει περάσει σε όλη την ελληνική κοινωνία, θετικά, αρνητικά, πάντως έχει περάσει. Λοιπόν η σάτιρα δεν έχει όρια και η τέχνη δεν έχει όρια».

Τέλος, όσον αφορά στα σχόλια που είχε κάνει για τον Σάκη Ρουβά, ο στιχουργός απάντησε: «Κανένα σχόλιο. Ήταν λάθος το σχόλιο μου για τον Σάκη Ρουβά, γιατί δεν ήξερα ότι έχει γίνει έτσι η ελληνική τηλεόραση. Όταν κάνεις σχόλιο πια πλέον κόβονται τα συγκεκριμένα πέντε δευτερόλεπτα και "τεμαχίζεσαι". Κανένα σχόλιο από εδώ και πέρα».

Νίκος Μωραΐτης για Σάκη Ρουβά: Δεν γουστάρω που του έχω δώσει κάποια τραγούδια, μακάρι να μην το είχα κάνει

Ο Νίκος Μωραΐτης έκανε δηλώσεις στις 28 Ιανουαρίου κι εξέφρασε την άποψή του τόσο για τον Γιώργο Νταλάρα, όσο και για τον Σάκη Ρουβά.

Ο γνωστός στιχουργός μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» κι αρχικά, ανέφερε: «Ο δίσκος που ετοιμάζουμε με τον Γιώργο Νταλάρα είναι μια δουλειά ετών, που περιλαμβάνει 10 κοινωνικά τραγούδια. Είμαι περήφανος για αυτήν τη δουλειά».

Όσο για τις δηλώσεις του ερμηνευτή που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ο ίδιος δηλωσε: «Αυτό που είπε στην ουσία είναι "σας βάζω το μήνυμα σε ένα μπουκάλι, το ρίχνω στη θάλασσα και όποιος θέλει, ας το διαβάσει". Όσοι δεν κατάλαβαν τι είπε ο Νταλάρας, ας ασχοληθούν με το ότι "έριξε ένα μπουκάλι στη θάλασσα". Εγώ προτιμώ να διαβάσω το μήνυμα που έστειλε».


Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αυτό που μας είπε ήταν πώς γινόταν στο παρελθόν το τραγούδι και πώς η δημοσιογραφία. Έχουμε φτάσει στην εποχή που όλα έχουν εφτυλιστεί με έναν τρόπο. Φαντάσουν τον Νταλάρα να διαφημίζει χάμπουργκερ. Τον Σαββόπουλο να διαφημίζει καφέ μπορείς να τον δεις και το έκανε επιτυχημένα, εξαρτάται σε ποιο πλαίσιο γίνεται».

Δεν παρέλειψε φυσικά, να μιλήσει και για τον Σάκη Ρουβά. «Θα προτιμούσα να μην είχα δώσει κομμάτια μου στον Σάκη Ρουβά. Δεν θέλω να έχω δώσει τραγούδια μου σε έναν τύπο που παρκάρει ένα ακριβό αυτοκίνητο έξω από το Ηρώδειο για να το διαφημίσει ή σε αυτόν που έκανε μια αρπαχτή τραγουδώντας 17 λεπτά και πήρε 200.000 ευρώ. Δεν γουστάρω που του έχω δώσει κάποια τραγούδια, μακάρι να μην το είχα κάνει», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κράτησαν τον Ναβάλνι στο ψύχος και τον σκότωσαν με γροθιά στην καρδιά, λέει ακτιβιστής

21 Φεβρουαρίου 1985: Όταν η 17Ν εκτέλεσε με έξι σφαίρες και χαριστική βολή τον Νίκο Μομφεράτο

Φουντώνει ο πόλεμος ΣΚΑΪ - Κανάκη: Πώς ξεκίνησε και πώς κατέληξε στην ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr