O Τομ Χολάντερ μεταμορφώνεται σε Τρούμαν Καπότε με τις ευλογίες του Ράιαν Μέρφι

Ο Βρετανός ηθοποιός έχει μεγάλη τριβή στο θέατρο και αποθεωτικές κριτικές για κάθε νέα ερμηνεία του, με σημαντική κινηματογραφική και τηλεοπτική καριέρα και ένα BAFTA στο τσεπάκι του

Από τότε που ο Τομ Χολάντερ πάτησε το πόδι του στο θεατρικό σανίδι ως μέλος του National Youth Theatre στην πατρίδα του, τη Βρετανία (για την ιστορία, γεννήθηκε στο Μπρίστολ και μεγάλωσε στην Οξφόρδη), οι κριτικοί τού έπλεκαν ακούραστα ύμνους για τις ερμηνείες του.

Κατά τον ίδιο, το να ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά γενικότερα και την υποκριτική ειδικότερα ήταν περίπου μονόδρομος, καθώς οι γονείς του, δάσκαλοι αμφότεροι, ήταν καλλιεργημένοι άνθρωποι και λάτρεις των τεχνών. Εξ ου και η αδελφή του ακολούθησε παρόμοια πορεία και σκηνοθετεί όπερες.

Μετά τις θεατρικές επιτυχίες του, ο Χολάντερ δοκίμασε την τύχη του στην τηλεόραση -περισσότερο- και στον κινηματογράφο -λιγότερο-, κατά κανόνα σε ρόλους δευτεραγωνιστών και έχει κερδίσει ένα τηλεοπτικό BAFTA Καλύτερου B’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στη σειρά «The Night Manager» το 2017, μετά από πέντε άκαρπες υποψηφιότητες.
Τομ Χολάντερ και Τομ Χίντλστον στη σειρά «The Night Manager»

Μεγάλος σταρ δεν έγινε ποτέ, ίσως γιατί δεν είχε όλο το απαιτούμενο πακέτο (βλ. εμφάνιση), ίσως ούτε και τη στόφα και σίγουρα όχι την ανάγκη. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να υποδύεται χαρακτήρες που τον ιντρίγκαραν.

Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει υποδυθεί πολλές φορές ρόλους γκέι, τόσο πειστικά μάλιστα που μεγάλη μερίδα του κοινού θεωρούσε ότι και ο ίδιος είναι γκέι. Σε συνέντευξή του έδειχνε να διασκεδάζει με την παρεξήγηση: «Συχνά αποκαλώ τον εαυτό μου ιδανικό ενσαρκωτή ομοφυλόφιλων. Ο ρόλος όμως δεν ανταποκρίνεται πάντα στον σεξουαλικό προσανατολισμό του ηθοποιού που τον ερμηνεύει. Ο σερ Ιαν ΜακΚέλεν και ο Ροκ Χάντσον υποδύονταν στρέιτ».

Και πάλι, γκέι ήρωα υποδύεται στην τελευταία του δουλειά «Feud: Capote vs. The Swans»: τον διάσημο Αμερικανό συγγραφέα Τρούμαν Καπότε ο οποίος πρόδωσε την εμπιστοσύνη των κοσμικών κυριών που τον θεωρούσαν επιστήθιο φίλο τους και κάπως έτσι έγινε αντικείμενο συγγραφικής έμπνευσης του Ράιαν Μέρφι που συνυπογράφει τη νέα φιλόδοξη σειρά του FX.
O Τομ Χολάντερ στο «Feud: Capote vs. The Swans» / Φωτογραφία: fxnetworks
«Ηταν σημαντικό για μένα να τον αναπαριστήσω ως κανονικό άνθρωπο και όχι ως καρικατούρα», ανέφερε ο Βρετανός ηθοποιός, που κατάφερε όχι μόνο να κοπιάρει πιστά το στυλ και τη φωνή του Καπότε, αλλά και να βγάλει και πάλι ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν - από σκηνοθέτες και παραγωγούς μέχρι τον απαιτητικό Ράιαν Μέρφι.

Σε άλλα νέα, μόλις πέρυσι, στα 55 του, ο Χολάντερ έγινε για πρώτη φορά πατέρας από την αιώνια μνηστή του -από το 2010- και interior designer Φραν Χίκμαν. Ποτέ δεν είναι αργά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr