Maestro: Η επιστροφή του Παπακαλιάτη, μέρος δεύτερο

Maestro: Η επιστροφή του Παπακαλιάτη, μέρος δεύτερο

Επιστρέφει η δεύτερη σεζόν της σειράς που έγραψε τηλεοπτική ιστορία και αποκτήθηκε για παγκόσμια διανομή από το Netflix, σκαρφαλώνοντας στο διεθνές Top 10 ξένων σειρών σε 18 χώρες - Το «Maestro» κάνει πρεμιέρα στο MEGA στις 16 Μαΐου, ενώ θα προβληθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα

Maestro1
«Οι ιστορίες που πραγματεύεται η σειρά μπορεί να είναι σκληρές, αλλά έχουν όλες ένα θετικό νόημα. Μια χαραμάδα με πολύ φως και υγεία. Εχουν μουσική, έχουν δύναμη, έρωτα, νέες γενιές που έρχονται με φόρα να αλλάξουν τον κόσμο, νέα όνειρα για τους μεγαλύτερους που ζητάνε δεύτερες ευκαιρίες και ανθρώπους που στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Το κακό υπάρχει, αλλά δεν κερδίζει. Ετσι και στη ζωή πιστεύω. Δεν θα κερδίσει το κακό. Είναι νομοτέλεια αυτό. Και δεν πάει να πουλάει όσο λένε».

Αυτά έλεγε το 2021, πριν το «Maestro» βγει στην οθόνη, και όταν μου μιλούσε γι' αυτό, θαρρείς και ήταν σχεδόν μαγεμένος. Δεν ήταν σίγουρος για το τι ακριβώς θα δούμε και πώς θα αντιδρούσε το κοινό. Ηξερε όμως βαθιά μέσα του πως ένας αμετακίνητος στόχος ήταν η νομοτελειακή σχέση με το καλό.

Πώς νιώθει τώρα; «Δεν θα έλεγα ότι έχω προλάβει να αισθανθώ κάτι διαφορετικό από άλλες πρεμιέρες. Ισως επειδή τώρα είμαστε εδώ στο νησί με τα γυρίσματα και όλη μου η αγωνία και οι σκέψεις περιστρέφονται γύρω από αυτά τα τελευταία επεισόδια που πρέπει να γυρίσω. Ετσι με έναν τρόπο δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με το άγχος της πρεμιέρας. Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το μυαλό μου δεν είναι και στην πρεμιέρα. Νομίζω όμως είναι καλύτερα να μένω όσο πιο συγκεντρωμένος σε αυτό που έχουμε να κάνουμε τώρα εδώ στο νησί. Εχουμε πολύ δύσκολα γυρίσματα μπροστά μας και επειδή πηγαίνουμε για φινάλε θέλω να τα ευχαριστηθώ και εγώ και να δώσω στο “Maestro” τον επίλογο που του αξίζει. Και για το ελληνικό κοινό αλλά και για το παγκόσμιο».
Maestro | Β' Κύκλος|  ΠΡΕΜΙΕΡΑ | Πέμπτη 16/5 22:40 (trailer)
Κλείσιμο

Είχε άγχος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος άρτι αφιχθείς από την Αμερική και μετά από μία μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο ABC, επέστρεψε και βρέθηκε στους Παξούς για τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ούτε σίγουρα κάποιος εξ ημών δεν φανταζόταν αυτό που θα ακολουθούσε.

Μία ελληνική σειρά, με σκληρά θέματα, με σχέσεις που ίσως ποτέ δεν άφησε η τηλεόραση να φανούν στο βάθος, που το έκανε η κάμερα αυτής της παραγωγής και της σκηνοθετικής ματιάς να κατακτά τον κόσμο. Πως αυτή η σειρά θα γινόταν παγκόσμια διανομή από το Netflix, σκαρφαλώνοντας στο διεθνές Top 10 ξένων σειρών σε 18 χώρες. Ανοιξη του 2024 και τα νέα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι έτοιμα και η πρεμιέρα αναμένεται στο MEGA στις 16 Μαΐου, ενώ θα προβληθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. Η δεύτερη σεζόν αποτελείται από 6 επεισόδια, ενώ το «Maestro» θα ολοκληρωθεί με την τρίτη σεζόν, 4 επεισοδίων, που αναμένεται να μεταδοθεί το φθινόπωρο του 2024 από το MEGA και το Netflix.


Η επιτυχία σε αριθμούς
Η πρώτη ελληνική παραγωγή που μπήκε στο Netflix κέρδισε ένα ακόμη στοίχημα, ανεβαίνοντας ψηλά στην αχανή λίστα των δημοφιλέστερων σειρών και ταινιών της ψηφιακής πλατφόρμας το 2023. Το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κατάφερε να βρεθεί στη θέση 403 της συνολικής κατάταξης σειρών και ταινιών του ψηφιακού κολοσσού, μεταξύ 18.214 τίτλων.

Συγκεκριμένα, έφτασε τα 41.100.000 streams στο πρώτο του ταξίδι ανά τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. Αξίζει να σημειωθεί πως το «Maestro» συστήθηκε στο διεθνές κοινό μόλις τον Μάρτιο του 2023. Στο πρώτο μισό της χρονιάς που κλείνει άλλωστε, οι συνδρομητές της πλατφόρμας στράφηκαν μαζικά σε ξενόφωνες ιστορίες (μη αγγλόφωνες), μεταξύ των οποίων και το «Maestro», οι οποίες και κατέλαβαν το 30% του συνολικού streaming.

Η πορεία συνεχίστηκε και η σειρά βρήκε ανταπόκριση σε περισσότερες από 190 χώρες ανά την υφήλιο, ενώ από την πρώτη του εβδομάδα στην πλατφόρμα, πέραν των Ελλήνων συνδρομητών, το «Maestro» είχε καταγράψει περισσότερες από 7 εκατομμύρια προβολές.

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο
«MOTHER»
Η δολοφονία του Χαράλαμπου έχει αναστατώσει όλο το νησί και φυσικά όσους έχουν αναμιχθεί. Η Σοφία μαθαίνει ότι ο γιος της είναι αυτός που σκότωσε τον Χαράλαμπο και προσπαθεί να βρει μια λύση και να συμπαρασταθεί στο παιδί της. Οι ιστορίες του πρώτου επεισοδίου περιστρέφονται γύρω από τον ρόλο της «μητέρας» και τις ευθύνες που μπορεί να επωμιστεί έπειτα από ένα τόσο τραγικό περιστατικό.

Ως αντίστιξη στον μητρικό ρόλο της Σοφίας, η Αλεξάνδρα από τη δική της πλευρά επιχειρεί να διαχειριστεί όσα συνέβησαν στο νησί, αλλά κυρίως τον ερχομό ενός παιδιού με έναν άνδρα που δεν τη θέλει.

Η Κλέλια προσπαθεί να συνέλθει από την ξαφνική φυγή του Ορέστη και το αίσθημα εγκατάλειψης που βίωσε. Παράλληλα, αδυνατεί να καταλάβει τι έχει συμβεί και γιατί ο αδελφός της συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Η σχέση του Αντώνη και του Σπύρου σύντομα θα διαλυθεί κάτω από την πίεση του ακραίου γεγονότος που βίωσαν. Ο Μιχάλης, ο μόνος μάρτυρας του φόνου, αρνείται στη Σοφία οποιαδήποτε στήριξη στον Φάνη. Στην Κέρκυρα, ο αστυνομικός διευθυντής Δημοσθένης Κουβάς συνταξιοδοτείται και αναζητά μια τελευταία υπόθεση…

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Τόνια Μαράκη

Νέοι ρόλοι, νέα πρόσωπα στο πλάι των σπουδαία μεγάλων
Στο πλάι ρόλων που χάραξαν τηλεοπτική ιστορία έρχονται οι νεότεροι. Αξίζει μία αναφορά σε δύο παλιούς που παραμένουν στην οθόνη.

Γιάννης Τσορτέκης: Ομοφοβικός και βίαιος κακοποιητής ως Χαράλαμπος στο «Maestro» ο Τσορτέκης σοκάρει με τη σκληρότητα του ξυλοδαρμού του γιου του που αποκαλύπτει πως είναι ομοφυλόφιλος και τις συνεχείς επιθέσεις στη Μαρία, τη γυναίκα του. Σκληρό και ανέκφραστο πρόσωπο, συναισθηματικά ανάπηρος και ανελέητα βίαιος. Τον μισεί ο κόσμος, θέλει να τον εκδικηθεί για τις κραυγές που προκαλούν τα χτυπήματά του και γεμίζουν τα σαλόνια του. Στο πρόσωπο του ρόλου του αντικατοπτρίζεται ο ασύλληπτος νταής, ο δυνάστης που ποτέ δεν τιμωρείται, το ένοχο μυστικό των κλειστών και δειλών κοινωνιών, η πηγή του κακού. Και στο πρόσωπο του Τσορτέκη ένας μεγάλος ερμηνευτής.

Μαρία Καβογιάννη: Η Μαρία είναι η μάνα που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το παιδί της. Και για μία ακόμη φορά θα βρεθεί άγρια ξυλοκοπημένη από τον δυνάστη σύζυγο. Και θα κρύψει τις μελανιές και τα σημάδια της. Θα χαθεί μέσα στο πλήθος της τοπικής κοινωνίας υποδυόμενη την ευτυχισμένη σύζυγο που ακούει Πάολα… Η ερμηνεία της Καβογιάννη θα σοκάρει. Για την αλήθεια και το μεγαλείο της. Για το δάγκωμα της γροθιάς της από πόνο. Για τα δάκρυα που ανακατεύτηκαν με το αίμα των πληγών και κύλησαν στο γυαλί της τηλεοπτικής οθόνης. Για τους πνιχτούς λυγμούς που παρέσυραν ακόμη και τους συναισθηματικά «ανάπηρους» εξ ημών. Στο πρόσωπο της Καβογιάννη κάθε κακοποιημένη γυναίκα βρήκε μία πλευρά της δύσκολης αλήθειας της. Σπουδαία ηθοποιός.

Οι ρόλοι που έρχονται στον β’ κύκλο
Κωνσταντίνος Μπερικόπουλος: Ο Δημοσθένης είναι αστυνομικός, ο οποίος φτάνει στους Παξούς προκειμένου να ερευνήσει τις συνθήκες γύρω από τον φόνο του Χαράλαμπου. Οπως βλέπουμε και στο πρώτο τρέιλερ, ο ήρωας διαπιστώνει πολύ γρήγορα πως δεν πρόκειται για δυστύχημα, αλλά για φόνο και θα αναζητήσει να βρει τον άνθρωπο που τράβηξε τη σκανδάλη.
Νίκος Ψαρράς: Θα υποδυθεί τον δικηγόρο της Αλεξάνδρας (Στεφανία Γουλιώτη), που φέρνει στα νέα επεισόδια το παιδί του Ορέστη (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) στη ζωή.

Λένα Παπαληγούρα: Σε κάποιο από τα 6 νέα επεισόδια αναλαμβάνει τον ρόλο της αδερφής του Μιχάλη, του γιατρού του νησιού (Αντίνοος Αλμπάνης).

Ιωάννα Μαυρέα: Η ηθοποιός θα ερμηνεύσει την ψυχίατρο που επισκέπτονται η Αλεξάνδρα και ο Ορέστης πριν ακόμη γεννηθεί το παιδί τους. Η Αλεξάνδρα επιθυμεί να βρει τρόπο να μεγαλώσει το παιδί της μαζί με τον Ορέστη και αυτός είναι και ο λόγος που τον πείθει να παρακολουθήσουν κοινές συνεδρίες.

Joanna Kalafati: Ηθοποιός που ζει και εργάζεται στην Αμερική. Εχει υπογράψει ταξιδιωτικό οδηγό για ιδανικούς προορισμούς στην Ελλάδα, ενώ γράφει και για το «Business Insider», αλλά και για το «TIME OUT» Νέας Υόρκης. Στη σειρά υποδύεται μια δημοσιογράφο που εμφανίζεται στο νησί, ο ρόλος της οποίας θα είναι καθοριστικός για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Αλέξανδρος Μούκανος/Γεωργία Τσαγκαράκη: Οι δύο ηθοποιοί εμφανίζονται στη δεύτερη σεζόν υποδυόμενοι τους γονείς της Γιάννας (Τόνια Μαράκη), της νεαρής κοπέλας που είχε σχέση με τον Σπύρο (Γιώργος Μπένος) πριν εκείνος αφεθεί στον έρωτά του για τον Αντώνη (Ορέστης Χαλκιάς).

Μιχάλης Κουμαριανός: Ο ηθοποιός που έχει συνεργαστεί ξανά με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στην ταινία «Ενας άλλος κόσμος», μπαίνει στη δεύτερη σεζόν του «Maestro», στον ρόλο ενός νέου ανακριτή για την υπόθεση της δολοφονίας του Χαράλαμπου.

Ειδήσεις σήμερα:

Το σπάνιο στιγμιότυπο της Άννας Παναγιωτοπούλου από την παιδική της ηλικία


Ο Κασσελάκης έβγαλε το ακουστικό και αποχώρησε από τηλεοπτική συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για Σπίρτζη και Βασιλειάδη


Το θρίλερ με τον χαμένο Καραβάτζιο και η αναζήτηση για την κλεμμένη «Γέννηση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης