Eurovision: Η υποδοχή του νικητή στην Ελβετία, η επιστροφή της Σάττι και η χώρα που ενδέχεται να μην ξανασυμμετάσχει

Eurovision: Η υποδοχή του νικητή στην Ελβετία, η επιστροφή της Σάττι και η χώρα που ενδέχεται να μην ξανασυμμετάσχει

Με πανό «σπάσαμε τον δυαδικό κώδικα, υπάρχουμε, επιμένουμε» καλωσόρισαν  στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης το Νέμο - Συγγνώμη ζήτησαν οι χορευτές της Σάττι

Eurovision: Η υποδοχή του νικητή στην Ελβετία και η επιστροφή της Σάττι
MixCollage-13-May-2024-03-04-AM-738
Υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν οι Ελβετοί στο Νέμο Μέτλερ κατά την επιστροφή του στην χώρα του μετά τη νίκη του στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision την Κυριακή.



Πλήθος κόσμου τον περίμενε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και μόλις έκανε την εμφάνισή του τον αποθέωσαν, κυματίζοντας σημαίες και πανό, και φωνάζοντας το όνομα του 24χρονου.

Κλείσιμο
28701768


Το Nemo, ο οποίος προσδιορίζεται ως non binary/μη δυαδικό άτομο, κέρδισε τη Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας τα ξημερώματα της Κυριακής, με το άκρως προσωπικό τραγούδι "The Code", το οποίο περικλείει το ταξίδι του ερμηνευτή προς την πραγματοποίηση της μη δυαδικής ταυτότητας φύλου.

Nemo - The Code (LIVE) | Switzerland🇨🇭| Grand Final | Eurovision 2024


Οι θαυμαστές που συγκεντρώθηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελβετίας έπρεπε να περιμένουν, καθώς η πτήση της Swiss International Air Lines από την Κοπεγχάγη προσγειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν πολλά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με πανό που έγραφαν «Σπάσαμε τον δυαδικό κώδικα, υπάρχουμε, επιμένουμε».

28698506
28701773
28701846
28701852
28701861


Το Nemo Mettler ζει στο Βερολίνο αλλά κατάγεται από το Biel/Bienne στη βορειοδυτική Ελβετία, τη μεγαλύτερη δίγλωσση πόλη της χώρας και την καρδιά της βιομηχανίας ωρολογοποιίας του αλπικού έθνους η οποία σχεδιάζει να διοργανώσει επίσημη δημόσια δεξίωση για να αποτίσει φόρο τιμής στον... ήρωα της πόλης.




Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Nemo ανακοίνωσε πως τώρα σχεδιάζει περάσει λίγο χρόνο χαλαρώνοντας στον κήπο του.

«Θα ξαπλώσω και θα προσπαθήσω να ηρεμήσω λίγο», είπε ενώ αναφερόμενος στους στίχους του τραγουδιού, αλλά και στο ότι λίγο μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης έσπασε το τρόπαιο της Eurovision σημείωσε: «Έσπασα τον κώδικα, έσπασα και το τρόπαιο».

Ο Nemo είπε ότι το καλωσόρισμα στο αεροδρόμιο ήταν "εξαιρετικά όμορφο... Μου έδειξε πόσο ωραίο είναι να είσαι μέλος μιας κοινότητας".

Δείτε βίντεο από τους πανηγυρισμούς στην πόλη του μετά την κατάκτηση της 1ης θέσης




Ήταν μόλις η τρίτη φορά που η Ελβετία κέρδιζε τη Eurovision και, σύμφωνα με την παράδοση, η χώρα θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού του χρόνου. Οι υποψήφιοι για τη φιλοξενία έχουν ήδη αρχίσει να ρίχνουν τις προτάσεις τους.

Οι διοργανωτές της Eurovision, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης, δήλωσαν ότι εκτιμάται ότι ένα κοινό άνω των 160 εκατομμυρίων ανθρώπων θα είχε δει τον φετινό τελικό, ζωντανά στις 37 συμμετέχουσες χώρες και διαδικτυακά στο YouTube.

Η επιστροφή της Μαρίνας Σάττι και η παρεξήγηση με τους... Έλληνες Τούρκους της Θράκης

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα επέστρεψε και η Μαρίνα Σάττι μετά την 11η θέση που κατέλαβε στον τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μάλμε της Σουηδίας.

Marina Satti - ZARI (LIVE) | Greece 🇬🇷 | Grand Final | Eurovision 2024


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εκπρόσωπος της Ελλάδας, σχολίασε την εμφάνισή της στην Eurovision λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που με χαροποίησε αρκετά είναι ότι ειδικά τις τελευταίες μέρες που ο φόρτος της δουλειάς είχε σχεδόν ξεφύγει, είχα μια αγωνία για το αν θα καταφέρω να το φέρω εις πέρας. Χάρηκα που εν τέλει η παρουσίαση στον τελικό ήταν καλή».


Δείτε φωτογραφίες:
ati-002
sati-001
sati-003



Στο πλευρό της Μαρίνας Σάττι βρίσκονταν και οι δύο χορευτές της που προκάλεσαν αντιδράσεις, λόγω των δηλώσεών τους μετά τον μεγάλο τελικό ότι είναι Έλληνες Τούρκοι της Θράκης. Οι αντιδράσεις ήταν εύλογες, με δεδομένο ότι στη Θράκη δεν υπάρχει εθνική, αλλά θρησκευτική μειονότητα και οι πολίτες είναι Έλληνες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, οι δύο χορευτές, που είναι μουσουλμάνοι της Θράκης δίνουν συνέντευξη σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν και περιγράφουν στα τούρκικα την εμπειρία τους στη Eurovision.

Interview with dancers of Marina Satti / Hüso Çetintaş & Yasin Ahmetoğlu


Ωστόσο, μετά τις αρνητικές αντιδράσεις, ο Yasin Ahmetoğlu με ένα stοry του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ζήτησε συγγνώμη και εξήγησε πως πρόκειται για παρεξήγηση.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για τη λεκτική παρεξήγηση, κατά τη διάρκεια μίας μικρής συνέντευξης που δώσαμε μετά την υπέροχη συνεργασία που είχαμε με τη Μαρίνα Σάττι και προς μεγάλη μας έκπληξη την είδαμε εντελώς διαστρεβλωμένη. Όταν είπαμε ότι είμαστε Έλληνες Τούρκοι, δεν εννοούσαμε ότι είμαστε Τούρκοι πολίτες. Η αλήθεια είναι απλή. Εγώ είμαι Έλληνας πολίτης και ο Huso είναι Γερμανός πολίτης, γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Γερμάνια. Προφανώς μιλάμε και τουρκικά και πάντα θέλουμε και ευχόμαστε οι δυο χώρες Ελλάδα και Τουρκία να ζουν ειρηνικά».


Δείτε το μήνυμά του:

440846151_1198203901558016_8719642241056359850_n




Σκέψεις της Ολλανδίας να αποχωρήσει από τη Eurovision

Η φετινή Eurovision ήταν και επεισοδιακή λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν για τη συμμετοχή του Ισραήλ. Εκτός του Malmo Arena αρκετοί διαδήλωναν υπέρ της Παλαιστίνης, ενώ εντός ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας αποκλείστηκε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού μετά από καταγγελία μιας γυναίκας μέλους της παραγωγής της EBU, που διοργανώνει την εκδήλωση.

Joost Klein - Europapa (LIVE) | Netherlands 🇳🇱 | Second Semi-Final | Eurovision 2024


Με δεδομένα τον αποκλεισμό του Joost Klein αλλά και την άρνηση της Ολλανδίας να ανακοινώσει τους βαθμούς μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι βαθμοί ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της EBU, Martin Österdahl. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το συμβόλαιο του Ολλανδικού ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού φορέα AVROTROS με την EBU λήγει φέτος και είναι σε σκέψεις να μην το ανανεώσουν. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται η Ολλανδία να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό της Eurovision, για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο καλλιτέχνης της.

Δείτε βίντεο: Eurovision: Η υποδοχή του νικητή στην Ελβετία, η επιστροφή της Σάττι και η χώρα που ενδέχεται να μην ξανασυμμετάσχει
Eurovision: Η υποδοχή του νικητή στην Ελβετία και η επιστροφή της Σάττι


Ειδήσεις σήμερα:

Η ανατροπή σε ασυλίες και αποχωρήσεις στο Survivor και ο πρώτος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Μονομαχία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ για τον τίτλο - Όλα τα σενάρια

Επέστρεψε στην Αθήνα η Μαρίνα Σάττι - Χάρηκα που η εμφάνισή μας στον τελικό της Eurovision ήταν καλή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης