Ερωτικό The Crown: Δύο μνηστήρες για τη Μαρία - Ολυμπία

Ενας φρεσκοχωρισμένος Αγγλος σεφ και σταρ του TikTok και ένας Αργεντινός επιχειρηματίας και bon vivant εμφανίζονται να διεκδικούν την καρδιά της πρωτότοκης κόρης του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ

Η δεξαμενή των αδέσμευτων γαλαζοαίματων στερεύει επικίνδυνα. Η πριγκίπισσα Καθαρίνα-Αμαλία, δηλαδή η 20χρονη διάδοχος του ολλανδικού θρόνου, φέρεται σφόδρα ερωτευμένη με τον 26χρονο έκπτωτο πρίγκιπα του Τουρνόβο Μπόρις, γλύπτη στο επάγγελμα, με τον οποίο απαθανατίστηκαν μαζί για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο στον γάμο της δούκισσας του Μεντινατσέλι στην Ανδαλουσία. Οι φήμες μάλιστα υποστηρίζουν πως οι δυο τους μοιράζουν πια τον χρόνο τους μεταξύ Κάτω Χωρών (βλ. μέρη της νύφης) και Μαδρίτης (βλ. μέρη του γαμπρού).

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ, πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Φίλιππου και της βασίλισσας Ματίλντε του Βελγίου, λέγεται πως βρήκε τον απόλυτο έρωτα στο πρόσωπο ενός κοκκινομάλη κοινού θνητού συμφοιτητή της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου σπουδάζει Πολιτική και Ιστορία, ονόματι Νικ Ντοντ. Ακόμα και η 18χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ, η επόμενη δηλαδή βασίλισσα των Βουρβόνων, πρόλαβε να βρει το άλλο της μισό στο πρόσωπο του πρώην συμμαθητή της στο βρετανικό κολλέγιο UWC Atlantic -κάτι σαν το Χόγκουαρντς για γόνους και γαλαζοαίματους- Γκαμπριέλ Τζιακομέλι.

Εικάζεται μάλιστα από τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά της Γηραιάς Ηπείρου πως ο δεσμός της πριγκιποπούλας των Αστουριών και του Βραζιλιάνου δισεκατομμυριούχου γόνου (ο πατέρας του είναι μεγαλοστέλεχος της Deutsche Bank) δεν έχει ξεθωριάσει παρότι εκείνη μετά την ενηλικίωσή της περνά, ως είθισται, την περίοδο της στρατιωτικής εκπαίδευσής της στη Σαραγόσα. Ως γνωστόν, η αγάπη όλα τα μπορεί και όλα τα υπομένει.

Single μετά τον χωρισμό

Υπάρχει όμως και μια νεαρή γαλαζοαίματη γυναίκα που δεν στερείται μόνο τον θρόνο, τον οποίο οι τρεις προαναφερθείσες πριγκίπισσες έχουν εξασφαλισμένο από τα γεννοφάσκια τους και θα τον παραλάβουν στο εγγύς ή στο μακρινό μέλλον από τους προγόνους τους, αλλά κι εκείνον στο πρόσωπο του οποίου θα δει να ενσαρκώνεται αυτός που το κλισέ περιγράφει ως τον άνδρα της ζωής της.

Η Μαρία-Ολυμπία, η πρωτότοκη κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ, παραμένει θεωρητικά single μετά τον χωρισμό της από τον Πέρεγκριν (για τους φίλους Πέρι) Πίρσον, με τον οποίο πορεύτηκαν μαζί για σχεδόν τρία χρόνια. Επρόκειτο για έναν δεσμό όχι μόνο με διάρκεια αλλά και με προοπτική ή τουλάχιστον αυτό μπορούσε να συναγάγει κανείς από το γεγονός ότι ο κληρονόμος του τίτλου του 4ου υποκόμη Κάουντρεϊ όχι μόνο εμφανιζόταν συχνά πυκνά στο ινσταγκραμικό feed της Μαρίας-Ολυμπίας, αλλά είχε γίνει δεκτός μετά βαΐων και κλάδων και από την ευρύτερη γαλαζοαίματη φαμίλια.

Peregrine “Perry” Pearson


Σε κάθε περίπτωση ο Αγγλος αριστοκράτης αποτελεί αναμφίβολα παρελθόν για το it girl της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, αφού συνιστά παρόν για την ηθοποιό Σόφι Τέρνερ (κατά κόσμον Σάνσα Σταρκ από τη σειρά «Game of Thrones»), με την οποία συνδέθηκαν συναισθηματικά λίγους μήνες μετά το διαζύγιό της από τον Τζο Τζόνας.

Παρότι οι νέοι κανόνες της πολιτικής ορθότητας καθιστούν ανήκουστη ως faux pas την τάση των μέσων ενημέρωσης να ασχολούνται με την ιδιωτική ζωή των -για όποιους λόγους- διασημοτήτων, οι μνηστήρες -πραγματικοί ή φανταστικοί- της Μαρίας-Ολυμπίας απασχολούν συχνά πυκνά την επικαιρότητα. Ας μη λησμονούμε ότι για ένα φεγγάρι τα βρετανικά Μέσα την παρουσίαζαν ως ιδανικό ταίρι του πρίγκιπα Χάρι.

Η εγγονή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μόλις το περασμένο φθινόπωρο προκρίθηκε από το βρετανικό περιοδικό «Tatler», το τελευταίο μιντιακό οχυρό της κοσμικότητας και του ελιτισμού και ευαγγέλιο για το τζετ σετ, ως το ιδανικό πρόσωπο για να τεθεί επικεφαλής της λίστας με τις πιο πολύφερνες νύφες στην οικουμένη. Η 27χρονη γαλαζοαίματη εμφανιζόταν να αναζητά ακόμα τον αληθινό και άδολο έρωτα έπειτα από ένα καλοκαίρι γεμάτο φλερτ και νέες γνωριμίες στα κοσμικά απάγκια της Μεσογείου, στα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης και στο χιλιοτραγουδισμένο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου. Είναι, όμως, στ’ αλήθεια μόνη στη ζωή της η πιο περιζήτητη, γαλαζοαίματη από την πλευρά του πατέρα της, βαθύπλουτη από τη μεριά της μητέρας της, γυναίκα στον κόσμο; Ή μήπως την προσοχή αλλά και την καρδιά της διεκδικεί όχι ένας, αλλά δύο άνδρες;

Ο Αργεντινός

Η πιο πρόσφατη θεωρία θέλει τη Μαρία-Ολυμπία ή Ολυμπία της Ελλάδας, όπως είναι γνωστή εκτός των ελληνικών συνόρων, ή για τους φίλους απλώς Μπία, να έχει έρθει κοντά με τον Αργεντινό επιχειρηματία Μάρτιν Πακανόφσκι. Αν οι ψίθυροι για ένα ειδύλλιο μεταξύ τους αληθεύουν, τότε μιλάμε για έναν δεσμό που βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα. Ως θρυαλλίδα λειτούργησε η κοινή εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί του γκαλά της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων στο Λονδίνο πριν από λίγες εβδομάδες. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της «Daily Mail», η χημεία τους και η ζεστή επικοινωνία τους ήταν πασιφανείς, κάτι που μάλλον ακούγεται λογικό, αφού η γαλαζοαίματη και ο επιχειρηματίας κινούνται χρόνια τώρα σε ομόκεντρους κοινωνικά κύκλους. Ο Πακανόφσκι έχει ζήσει για χρόνια στο Παρίσι, εμπειρία που μάλλον ήταν καθοριστική στην απόκτηση τεχνογνωσίας ευ ζην το οποίο μεταλαμπάδευσε κατόπιν στην αλυσίδα ξενοδοχείων Casa Sur που έχει δημιουργήσει με την οικογένειά του στο Μπουένος Αϊρες, αλλά και στο εστιατόριο «Lusitano», το οποίο μπορεί να μη λειτουργεί πια επίσης στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, αλλά υπήρξε επί χρόνια φωλιά για κοσμικούς, jet setters και άλλες ευγενείς «φυλές».

Martin Pacanowski


Η Ευγενία Νιάρχου

Υπάρχει βέβαια ένα στοιχείο που περιπλέκει κάπως τη σύνδεση του οπτικά τουλάχιστον ταιριαστού φερόμενου ζευγαριού. Ο Αργεντινός υπήρξε για χρόνια στενός φίλος με την Ευγενία Νιάρχου (κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως οι δυο τους διατηρούσαν δεσμό), η οποία με τη σειρά της συνδέεται με φιλική σχέση με τη Μαρία-Ολυμπία. Γεγονός, πάντως, παραμένει πως Νιάρχου και Πακανόφσκι είχαν κάνει ουκ ολίγες δημόσιες κοινές εμφανίσεις, όπως στον γάμο του πρίγκιπα Φίλιππου με τη Νίνα Φλορ στη Μητρόπολη Αθηνών το φθινόπωρο του 2021, στη βάφτιση του γιου της σχεδιάστριας Μαίρης Κατράντζου στις Σπέτσες το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, αλλά και στη συναυλία των Kraftwerk στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μόλις πέρυσι τον Ιούλιο.

Ο TikToker σεφ

Η εξίσωση των μνηστήρων της βαφτισιμιάς του βασιλιά Κάρολου Γ’ γίνεται ακόμα πιο δυσεπίλυτη, αν προσθέσει κανείς σε αυτή και τον παράγοντα Τόμας Στρέικερ. Ο διάσημος μέσω TikTok σεφ θεωρούνταν από πολλούς ο αδιαφιλονίκητος διάδοχος του Πέρι Πίρσον στην καρδιά της Ολυμπίας. Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν οι δυο τους απαθανατίστηκαν από παπαράτσι να βγαίνουν από το σπίτι της πριγκίπισσας στο Τσέλσι του Λονδίνου. Ποιο ήταν το ζήτημα που ανέκυψε; Οτι ο 34χρονος σεφ που είναι αρκετά διάσημος όχι μόνο για να μαγειρεύει στο εστιατόριο που φέρει το όνομά του (βλ. «Straker’s») για celebrities όπως η Σιένα Μίλερ, η οικογένεια Μπέκαμ και οι αδελφές Ντελεβίν, αλλά και για να συναγελάζεται μαζί τους, ήταν τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο του 2023 παντρεμένος με την ηθοποιό Νταβίνα Πόουναλ, με την οποία έχουν αποκτήσει και δύο παιδιά.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπό του με τη Μαρία-Ολυμπία λέγεται πως λειτούργησε ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη σύζυγό του, η οποία έκτοτε εγκατέλειψε τόσο την κοινή τους στέγη όσο και τη θέση μάνατζερ που κατείχε στο εστιατόριό του. Ο Στρέικερ, που γιγάντωσε τη δημοφιλία του στη διάρκεια της πανδημίας -βρισκόταν αποκλεισμένος στη Νέα Υόρκη όπου εργαζόταν ως private chef για την οικογένεια ενός δισεκατομμυριούχου- και σμιλεύει την εικόνα του με πίστη στο ξεπερασμένο πια θεώρημα πως οι «σεφ είναι οι νέοι ροκ σταρ», αρνήθηκε να σχολιάσει τα περί του ιδιωτικού βίου του.
Thomas Straker

Την ίδια στιγμή, φιλικά προσκείμενες πηγές στη Μαρία-Ολυμπία διέρρεαν στην «Daily Mail» πως η ίδια έτρεφε την πεποίθηση ότι ο γάμος του Στρέικερ είχε ήδη λήξει - επιβεβαιώνοντας εμμέσως πως οι δυο τους τωόντι συνδέονταν συναισθηματικά. Τελικά ποιος έχει το πρόκριμα στην καρδιά της πριγκιποπούλας; Ο Αγγλος σεφ των 2,5 εκατομμυρίων followers ή ο χαμηλού προφίλ αλλά δικτυωμένος κοινωνικά Αργεντινός ευζωιστής; Οι απόψεις διχάζονται και προφανώς θα παραμείνουν έτσι μέχρι να υπάρξει ινσταγκραμική επισημοποίηση του όποιου δεσμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο αδελφός της Μαρίας-Ολυμπίας και διάδοχος του ανύπαρκτου ελληνικού στέμματος Κωνσταντίνος-Αλέξιος (για τους φίλους Τίνο) προχώρησε πέρυσι τον Αύγουστο σε φωτογράφηση-υπερπαραγωγή για την ισπανική έκδοση του περιοδικού «Vanity Fair», κρατώντας στην αγκαλιά του την τότε αγαπημένη του Πόπι Ντελεβίν. Και παρά την άτυπη επισημοποίησή του, λίγους μήνες αργότερα το πολυσυζητημένο ειδύλλιο πέρασε στην ιστορία. Ωστόσο η αδελφή της, Κάρα Ντελεβίν, διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με τον 25χρονο γαλαζοαίματο, αφού ανήκει στον στενό φιλικό κύκλο της μεγαλύτερης αδελφής του.

O Αχιλλέας-Ανδρέας

Πολύ πιο σαφή και ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στη συναισθηματική ζωή του τρίτου κατά σειρά τέκνου του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ. Ο 23χρονος Αχιλλέας-Ανδρέας, ο οποίος κάνει τα πρώτα του μπουσουλήματα στη βιομηχανία του θεάματος ως ηθοποιός, εξακολουθεί να ενσαρκώνει το άλλο μισό της Ιζαμπέλα Μασενέ, κόρης της δημιουργού του Net-A-Porter, Ναταλί Μασενέ, η οποία είναι επιστήθια φίλη της Μαρί-Σαντάλ.
Ο 23χρονος Αχιλλέας-Ανδρέας με το έτερον ήμισυ Ιζαμπέλα Μασενέ

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη διάρκεια των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αποφοίτησαν μαζί πέρυσι τον Μάιο, θεωρούνται το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι της γενιάς Ζ και παραμένουν αχώριστοι - στη ζωή, αλλά κυρίως στο Instagram. Ως γνωστόν, άλλωστε, αν κάτι δεν αναρτηθεί, είναι σαν να μη συνέβη ποτέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr