Τεντ Σαράντος: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρόκειται να πάρει τη δουλειά σας, το άτομο που τη χρησιμοποιεί σωστά όμως μπορεί

Τεντ Σαράντος: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρόκειται να πάρει τη δουλειά σας, το άτομο που τη χρησιμοποιεί σωστά όμως μπορεί

Κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας στην ψυχαγωγία πολεμήθηκε και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι οδήγησε στην ανάπτυξη της επιχείρησης, δήλωσε ο συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix

sarandos
Ο Τεντ Σαράντος, συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης στο Χόλιγουντ. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στους New York Times, ο Σαράντος δήλωσε ότι αμφιβάλλει αν οι πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης θα αντικαταστήσουν ποτέ επαγγέλματα του Χόλιγουντ, όπως οι σεναριογράφοι.

«Έχω περισσότερη πίστη στους ανθρώπους από αυτό. Πραγματικά το πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης θα γράψει ένα καλύτερο σενάριο από έναν σπουδαίο σεναριογράφο ή θα αντικαταστήσει μια σπουδαία ερμηνεία ή ότι δεν θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τη διαφορά», δήλωσε ο Σαράντος. «Η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρόκειται να πάρει τη δουλειά σας. Το άτομο που θα χρησιμοποιήσει καλά την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να πάρει τη δουλειά σας».
Ο Σαράντος ανέπτυξε το θέμα χαρακτηρίζοντας το AI ως «ένα φυσικό είδος εξέλιξης των πραγμάτων που συμβαίνουν στον δημιουργικό χώρο σήμερα, ούτως ή άλλως».

Κλείσιμο
«Οι μεγάλες σκηνές δεν εκτόπισαν τα επιτόπια γυρίσματα», είπε. «Οι σεναριογράφοι, οι σκηνοθέτες, οι μοντέρ θα χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο για να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και για να κάνουν τα πράγματα πιο αποδοτικά και πιο αποτελεσματικά. Και στην καλύτερη περίπτωση, για να βάλουν στην οθόνη πράγματα που θα ήταν αδύνατο να γίνουν».

«Σκεφτείτε αυτό το γιγαντιαίο άλμα από το χειροποίητο animation στο computer-generated animation και δείτε πόσους περισσότερους ανθρώπους απασχολεί σήμερα το animation από ό, τι παλαιότερα», συνέχισε ο Σαράντος. «Θυμάστε πώς όλοι πολεμούσαν τις βιντεοκασέτες; Για αρκετές δεκαετίες, τα στούντιο δεν έδιναν άδεια χρήσης ταινιών στην τηλεόραση. Έτσι, κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας στην ψυχαγωγία πολεμήθηκε και στη συνέχεια αποδείχθηκε τελικά ότι οδήγησε στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Δεν ξέρω αν αυτό θα ήταν διαφορετικό».

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιόρκα: Το «υπόγειο του τρόμου» - Κρατούσε την ανήλικη θετή του κόρη ως σκλάβα του σεξ από το 2019

ΕΛΑΣ: Φωτογραφίες και βίντεο από την κατάσχεση των 100 κιλών κοκαΐνης σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά

Θεσσαλονίκη: Με εγκαύματα στο 60% του σώματός της η 2χρονη - Από στατικό ηλεκτρισμό η ανάφλεξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης