Κώστας Χατζής για τον δίσκο με τη Μαρινέλλα: Ήταν ήρωας, γιατί θέλησε να υποστηρίξει δημόσια αυτά τα τραγούδια

Ήταν ένας δίσκος γεμάτο αυθορμητισμός, που μιλούσε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ήταν καταγγελτικός προς την πολιτεία, περιέγραψε για τη μουσική τους συνεργασία 

Ο Κώστας Χατζής μίλησε για τη γνωστή συνεργασία του με τη Μαρινέλλα το 1976 και την απόπειρά του να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurovision.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν», ο μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε, αρχικά, στη καλλιτεχνική του σύμπραξη με τη σπουδαία ερμηνεύτρια: «Ήθελα να προπαγανδίσω – με την καλή έννοια – αυτό το είδος της κοινωνικής μπαλάντας κι έτσι προέκυψε η συνεργασία μου με τη Μαρινέλλα. Η Μαρινέλλα ήταν ήρωας γιατί θέλησε να υποστηρίξει δημόσια αυτά τα τραγούδια, σε έναν δίσκο γεμάτο αυθορμητισμό, που μιλούσε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ήταν καταγγελτικός προς την πολιτεία. Ήθελε σίγουρα θάρρος από τη μεριά της».

Για την επιθυμία του τότε να πάει με τη Μαρινέλλα στον μουσικό διαγωνισμό, ο Κώστας Χατζής σχολίασε: «Δεν με περάσανε στην Eurovision, θα είχαν δίκιο. Γιατί να με στεναχωρήσει; Πήγε κάποιος άλλος και ήταν ωραία. Να τους κατηγορήσω που δεν πήγε το δικό μου τραγούδι; Δεν είναι ωραίο. Απέτυχα».

Ειδήσεις σήμερα:

Στυγνή εκτέλεση υποψηφίου δημάρχου στο Μεξικό on camera - Έχουν δολοφονηθεί 24 κατά την προεκλογική εκστρατεία

Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι για τον «μίνι» καύσωνα: Για 40άρια κάνει λόγο ο Τσατραφύλλιας - «Ας μη βιαζόμαστε» λέει ο Κολυδάς

Ξεκινούν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ αύριο στα ΓΕΛ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr