Πώς η υπόθεση της Famagusta αναπτύσσεται με τη μουσική που την πλαισιώνει

Πώς η υπόθεση της Famagusta αναπτύσσεται με τη μουσική που την πλαισιώνει

Το τελευταίο επεισόδιο του φετινού κύκλου είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 2 Ιουνίου

famagusta-mousiki
To μεγάλο φινάλε του β’ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς του MEGA, «Famagusta», είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 22:40, όπου οι τηλεθεατές θα γίνουν μάρτυρες της μεγάλης επανασύνδεσης της μητέρας με τον χαμένο της γιο, 50 χρόνια μετά. 
ΣΚΗΝΗ_ΠΡΩΤΟ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ_FAMAGUSTA
Πέραν του προσεγμένου καστ, η επιτυχημένη σειρά ξεχώρισε από το πρώτο λεπτό και για τη μουσική της. Ο Χρίστος Στυλιανού και η Ελένη Ζιώγα έχουν γίνει περίπου συνώνυμοι των παραγωγών που υπογράφει ο Αντρέας Γεωργίου. Αυτή τη φορά κλήθηκαν να συμπεριλάβουν στη μουσική και τους στίχους τους μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά περίοδο για τον ελληνισμό. Μια ανοιχτή πληγή που ακόμη προκαλεί πόνο, παρότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το ενδιαφέρον με τη σειρά Famagusta είναι πως παράλληλα με την υπόθεσή της, εξελίσσεται και το soundtrack που την πλαισιώνει. Το καλλιτεχνικό δίδυμο προσέγγισε μια σειρά από καλλιτέχνες, προκειμένου να χαρίσουν τη φωνή τους σε πρωτότυπα τραγούδια με τα οποία ενισχύεται η δραματουργική εξέλιξη.
Κλείσιμο
ΧΡΙΣΤΙΝΑ_ΚΑΡΑΝΤΗ_ΓΙΑΝΝΗΣ_ΜΠΕΖΟΣ
Η Μαρία Φαραντούρη στο τραγούδι των τίτλων
Η πάλαι ποτέ μούσα του Μίκη Θεοδωράκη δεν είχε ποτέ στο παρελθόν συνδέσει τη φωνή της με ένα τραγούδι τίτλων ελληνικής σειράς. Ωστόσο, η δωρική Μαρία Φαραντούρη δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση των δημιουργών για το επιβλητικό «Δεν Ξεχνώ», ένα τραγούδι που πατά στη δημοτική παράδοση.
ΧΡΙΣΤΟΣ_ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ_ΕΛΕΝΗ_ΖΙΩΓΑ_ΜΑΡΙΑ_ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ
Χρίστος Στυλιανού, Ελένη Ζιώγα και Μαρία Φαραντούρη
Η Μαρία Φαραντούρη αποκάλυψε μετά την ηχογράφηση πως στην Κύπρο είδε για τελευταία φορά τον πατέρα της, τα ταραγμένα χρόνια της Δικτατορίας. Τότε που το καθεστώς της απαγόρευε να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Μαρία Φαραντούρη - Δεν Ξεχνώ (Ο Αγνοούμενος)

Το «καραβάκι» με τη φωνή της Γιώτας Νέγκα
Στα επεισόδια του β’ κύκλου, ο τηλεθεατής παρακολούθησε τον Γολγοθά των προσφύγων που πέρασαν μήνες σε καταυλισμούς πριν πάρουν και πάλι τη ζωή τους στα χέρια τους. Τις δραματικές αυτές εικόνες έντυσε αριστοτεχνικά ένα νέο τραγούδι, γραμμένο αποκλειστικά για τη «Famagusta», με τίτλο «Το Καραβάκι (Ο ξεριζωμός)». Με ερμηνεύτρια τη Γιώτα Νέγκα, το δεύτερο δημιούργημα των Χρίστου Στυλιανού- Ελένης Ζιώγα, ήταν ένα τραγούδι-κραυγή εναντίον του πολέμου και των ολέθριων συνεπειών του.
Χρίστος Στυλιανού - Ελένη Ζιώγα - Γιώτα Νέγκα - Το Καραβάκι (Ξεριζωμός) | Official Audio Release
«Κινδυνεύω» τραγούδησε ο Κώστας Τουρνάς για τη «Famagusta»
Όπως γνωρίζουν οι τηλεθεατές που παρακολουθούν τη σειρά Famagusta, το σενάριο εναλλάσσεται μεταξύ του χθες και του σήμερα και ρίχνει κλεφτές ματιές στις ζωές των πρωταγωνιστών τις ημέρες πριν και μετά την τουρκική εισβολή του 1974. Σε ένα από τα flashback, οι δημιουργοί αποκάλυψαν στους τηλεθεατές τον τρόπο που γνωρίστηκαν η Χριστίνα και ο Αντρέας (ηθοποιοί Κοραλία Καράντη και Γιάννης Μπέζος). Μια ρομαντική ιστορία που ντύθηκε κι εκείνη μουσικά με ένα πρωτότυπο τραγούδι.


Το «Κινδυνεύω» είναι ένα ερωτικό σύγχρονο τραγούδι που έγραψαν ο Χρίστος Στυλιανού και η Ελένη Ζιώγα. Με σκοπό να ενώσουν τον ήχο και τον στίχο του σήμερα με τη νοσταλγία της εποχής που διαδραματίζεται η συγκεκριμένη σκηνή, οι δύο δημιουργοί πρότειναν στον τραγουδοποιό και τραγουδιστή Κώστα Τουρνά να ερμηνεύσει το τραγούδι αυτό, ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση.

«Εξαιρείσαι» με τη φωνή του Μπάμπη Στόκα
Στα επεισόδια του α’ κύκλου, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν επίσης την ιστορία αγάπης της Ιφιγένειας και του Παύλου, τους οποίους φυσικά συνδέει ένα παιδί, ο Αντρίκος. Ο μοναχογιός της οικογένειας Σέκερη (με δεδομένο πως ο Μάικλ αγνοείται) είχε αναγκαστεί στο παρελθόν να απομακρυνθεί και εκείνος, αλλά και ο γιος του, από την Ιφιγένεια. Η κεραμοποιός χρειάστηκε να χάσει τη σημαντικότερη σχέση στη ζωή της, εκείνη με το μονάκριβο παιδί της, για να καταφέρει να αφήσει πίσω της την εξάρτηση από το αλκοόλ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czebiwzu2lk1)

Ο έρωτας του ζευγαριού – που υποδύονται στη μικρή οθόνη ο Αντρέας Γεωργίου και η Βασιλική Τρουφάκου - αναζωπυρώθηκε και ένα τραγούδι, με την υπογραφή του ίδιου καλλιτεχνικού διδύμου που ερμηνεύει ο Μπάμπης Στόκας, ήρθε να πλαισιώσει την επανασύνδεση αυτή. Με τίτλο «Εξαιρείσαι», το τραγούδι περιγράφει το μεγαλείο της ανιδιοτελούς αγάπης, που ανοίγει χώρο για τη συγχώρεση και την άνευ όρων αποδοχή του άλλου.

«Λίγο-λίγο» τραγουδά ο Κώστας Μακεδόνας
Τέλος, «Λίγο-Λίγο» είναι ο τίτλος της πιο πρόσφατης δημιουργίας των Χρίστου Στυλιανού – Ελένης Ζιώγα, με ερμηνευτή αυτή τη φορά τον Κώστα Μακεδόνα. Πρόκειται για μια μπαλάντα που δίνει την δυνατότητα στον Κώστα Μακεδόνα να ξεδιπλώσει μια διαφορετική ερμηνευτική του πτυχή και να προσφέρει μια σπάνια ακουστική εμπειρία.

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι επηρεασμένοι από το προσφυγικό ζήτημα της Κύπρου, όταν, το 1974, χιλιάδες ελληνοκύπριοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα Κατεχόμενα και να ζήσουν σαν ξένοι στον τόπο τους, αλλά και από το γενικότερο πρόβλημα της προσφυγιάς που δημιουργούν ιστορικά, αλλά και στις μέρες μας, οι πόλεμοι. Το νόημα, ωστόσο, αυτού του πολιτικού τραγουδιού μπορεί να αναγνωστεί και ως μεταφορά στην περιγραφή μιας γενναιόδωρης ερωτικής συνθήκης και να φωτίσει έτσι ιδανικά τη δυνατή σχέση του Μάικλ και τής Σιμώνης (ηθοποιοί Χρήστος Λούλης και Μαριάννα Σάντη), όπως αυτή παρουσιάζεται στο πλαίσιο της καταιγιστικής πλοκής της σειράς.
Χρίστος Στυλιανού - Ελένη Ζιώγα - Κώστας Μακεδόνας - Λίγο Λίγο  (Official Audio Release)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης