ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μις Υφήλιος: Η τρανσέξουαλ συνιδιοκτήτρια του οργανισμού υποστηρίζει ότι οι τρανς γυναίκες μπορούν να διαγωνιστούν σε καλλιστεία αλλά όχι να κερδίσουν

Μις Υφήλιος: Η τρανσέξουαλ συνιδιοκτήτρια του οργανισμού υποστηρίζει ότι οι τρανς γυναίκες μπορούν να διαγωνιστούν σε καλλιστεία αλλά όχι να κερδίσουν

Η Anne Jakapong Jakrajutatip μοιράστηκε την ίδια άποψη για παντρεμένες ή διαζευγμένες γυναίκες

Anne_Jakapong_Jakrajutatip
Στο βίντεο που διέρρευσε από μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τον περασμένο Νοέμβριο, η τρανσέξουαλ Anne Jakapong Jakrajutatip, συνιδιοκτήτρια του οργανισμού «Μις Υφήλιος», ακούγεται να μοιράζεται τις απόψεις της σχετικά με τη διαφορετικότητα στα καλλιστεία.

Η Jakrajutatip δήλωσε ότι θα είναι καλό για την εικόνα των καλλιστείων να επιτραπεί σε γυναίκες από μη παραδοσιακό υπόβαθρο να διαγωνιστούν σε ένα πιθανό ριάλιτι σόου «Μις Υφήλιος», αλλά «δεν μπορούν να κερδίσουν».

«Οι τρανς γυναίκες, οι γυναίκες με συζύγους, οι διαζευγμένες γυναίκες ...», εξηγεί η Jakrajutatip στο βίντεο, το οποίο δόθηκε στο Vox από τον Rodrigo Goytortua Ortega, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Μις Υφήλιος στο Μεξικό που ήταν παρών στη συνάντηση. «Πρόκειται για μια επικοινωνιακή στρατηγική, διότι, όπως καταλαβαίνετε... μπορούν να ανταγωνιστούν αλλά δεν μπορούν να κερδίσουν. Εμείς απλά βάζουμε την πολιτική εκεί έξω. Κοινωνική συμπερίληψη, όπως θα έλεγε ο κόσμος».
Κλείσιμο
Αργότερα στο βίντεο, μια εκδοχή του οποίου κυκλοφόρησε στα ασιατικά και λατινοαμερικανικά μέσα ενημέρωσης τον Φεβρουάριο, αλλά δεν ήταν ευρέως διαθέσιμη στις ΗΠΑ, ένα άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου προτείνει: «Μπορούμε να κάνουμε casting για μοντέλα όλων των διαφορετικών χρωμάτων, μεγεθών, οτιδήποτε. Ψάχνουμε επίσης να εμπορευματοποιήσουμε αυτή την ιδέα - ένα πρακτορείο. "Πρακτορείο μοντέλων Μις Υφήλιος"».

Η Jakrajutatip φαίνεται να συμφωνεί με την ιδέα του casting. «Μπορούμε να έχουμε ομορφιά πραγματικού μεγέθους, σχετικά με τη διαγωνιζόμενη. Πολύ μεγάλου μεγέθους», λέει. Αλλά συμφωνεί επίσης όταν ένα άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου προειδοποιεί ότι «θα πρέπει να ελέγξουμε το κοινό» για να μην «ψηφίσουν όλοι το "μεγάλο μέγεθος"».

Το κύριο σημείο, εξηγεί η Jakrajutatip, είναι ότι η επακόλουθη φήμη θα τους επιτρέψει να προωθήσουν προϊόντα για τη Μις Υφήλιος. «Όλα συνδέονται», καταλήγει. «Για τα χρήματα!».
Σε δήλωσή της στο Facebook τον Φεβρουάριο, η Jakrajutatip φάνηκε να επιβεβαιώνει σιωπηρά την ύπαρξη του βίντεο, αλλά δήλωσε ότι τα λόγια της είχαν αφαιρεθεί από τα συμφραζόμενα. «Το κακόβουλα επεξεργασμένο βίντεο ήταν εκτός πλαισίου και χρησιμοποιήθηκε για να χειραγωγήσει άλλους ανθρώπους, γεγονός που οδήγησε στη δημόσια σύγχυση, παρεξήγηση, παρερμηνεία και λανθασμένο συμπέρασμα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είμαι τρανς γυναίκα και μητέρα η ίδια που όλη μου τη ζωή αγωνίζομαι για τα δικαιώματα ισότητας των φύλων για να είμαι εκεί που είμαι».

Η Jakrajutatip απέκτησε τον οργανισμό Μις Υφήλιος το 2022 με την ιδιότητά της ως διευθύνουσα σύμβουλος της ταϊλανδέζικης εταιρείας τηλεοπτικής παραγωγής JKN Global Group. Το 2023, η JKN κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και τον Ιανουάριο του 2024, η Jakrajutatip πούλησε τις μισές μετοχές της στον Μεξικανό επιχειρηματία Raúl Rocha Cantú.

Φωτογραφία: EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με τη σορό που βρέθηκε με βαρίδι στη θάλασσα του Σχοινιά - Τι εξετάζουν οι αρχές

Εκκενώθηκε κατάληψη από το στέκι Primavera στο ΑΠΘ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αιματηρό επεισόδιο σε καφετέρια με ναργιλέδες στον Άγιο Παντελεήμονα - Τραυματίστηκε 37χρονος από τη Συρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης