Δώρα Χρυσικού: Η θέση μου είναι πάντα με τους ανθρώπους που καταγγέλλουν κακοποιητικές συμπεριφορές

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για το ΜeΤoo

Η Δώρα Χρυσικού μίλησε για το κίνημα του MeToo, το κατά πόσο πιστεύει ότι έχει κάποιον πραγματικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία και τον όρο «γυναικτονία».

Η ηθοποιός μίλησε πρόσφατα στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σουσού», σε δηλώσεις που προβλήθηκαν την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Καταρχάς, η Δώρα Χρυσικού ρωτήθηκε για το αν θεωρεί ότι το MeToo είχε ουσιαστικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την εισαγγελική πρόταση για την αθώωση γνωστού σκηνοθέτη λόγω αμφιβολιών: «Το κίνημα MeToo δεν ήταν, παραμένει και αυτό φαίνεται στο πόσες νεκρές θηλυκότητες μετράμε. Εγώ δεν μπορώ να υπεισέλθω στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, δεν είναι ο ρόλος μου και δεν είναι και σωστό. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας και ότι οι διικαστές κρίνουν με βάση τα στοιχεία που έχουν».

Δείτε το βίντεο

Όμως, συνεχίζοντας τόνισε: «Εμένα η θέση μου ως Δώρα, ως γυναίκα, ως καλλιτέχνις, είναι πάντα με τους ανθρώπους που καταγγέλουν κακοποιητικές συμπεριφορές. Θεωρώ ότι αυτό ήταν πολύ σημαντικό βήμα γιατί πήραν το θάρρος οι άνθρωποι να καταγγείλουν κακοποιητικές και παρεμβατικές συμπεριφορές και μόνο κάτι καλό μπορεί να βγει από αυτό, στο να φοβούνται λιγότερο, στο να νιώθουν λιγότερο ευάλωτοι οι άνθρωποι. Και υπήρξε και μια σύμπνοια, μια αλυσίδα μεταξύ όλων αυτών των ανθρώπων που βρήκαν το θάρρος να το κάνουν, οπότε εμένα η καρδιά μου εκεί θα είναι και οποιοσδήποτε άνθρωπος νιώθει ότι δεν έχει φωνή, πάντα εγώ προτίθεμαι να γίνω η φωνή του».

Έπειτα, υπογράμμισε τη σημασία της κατοχύρωσης του όρου «γυναικοκτονία»: «Αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να γίνει είναι να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος "γυναικοκτονία", γιατί ακόμα κάνουμε debate για το αν είναι ανθρωποκτονία, γυναικοκτονία. Είναι γυναικοκτονία, γιατί είναι δολοφονία με βάση το φύλο».

Σε ερώτηση για το αν εκτιμά ότι υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να καπηλευτούν τοο κίνημα για ιδιοτελείς σκοπούς, η Δώρα Χρυσικού απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το ΜeΤoo. Για να βγει κάποιος να καταγγείλει κάτι, είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια και η μάχη που έχει δώσει με τον εαυτό του, οπότε δεν το πιστεύω καθόλου. Είναι μια θέση ξεκάθαρη αυτό, δεν το διαπραγματεύομαι, νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μόνο άξιοι συγχαρητηρίων. Είναι πολύ μεγάλος ο αγώνας που κάνεις με τον εαυτό σου και με το τραύμα να το επαναφέρεις για να πει κάποιος μικροπρεπώς ότι το κάνουν για ανάδειξη του οποιουδήποτε πράγματος. Δεν το πιστεύω καθόλου».

Ειδήσεις σήμερα:

Σύμη: Χάθηκε ο παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ - Επέστρεφε στο σπίτι του από παραλία και χάθηκαν τα ίχνη του

Τάσος Μπιρσίμ: Ο μάγος των συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι πια εδώ

ΕΟΔΥ: Έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα, 230 κρούσματα έως τον Μάιο από μόλις 9 πέρυσι - Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr