Γεμίζει το ΟΑΚΑ για τους Coldplay - Έτοιμοι να «βάλουν φωτιά» μπροστά σε 60.000 κόσμο

Γεμίζει το ΟΑΚΑ για τους Coldplay - Έτοιμοι να «βάλουν φωτιά» μπροστά σε 60.000 κόσμο

Δεκάδες χιλιάδες κόσμος για δυο συναυλίες με «πράσινο» αποτύπωμα – Οι συμβουλές για τους φαν του συγκροτήματος – Οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα

oaka-arthrou
Τα πάντα είναι έτοιμα για τις δύο μεγάλες συναυλίες αυτού του καλοκαιριού στην Αθήνα, με τους Coldplay να βάζουν «φωτιά» στο ΟΑΚΑ.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να εμφανιστούν μπροστά σε 60.000 θεατές και άλλους τόσους αύριο. Ζήτησαν να έλθουν χαλαρά ντυμένοι, να προσέχουν τον ήλιο και να πίνουν νερό και όχι αλκοόλ – σπάνια ίσως ακούμε από τα συγκροτήματα που έρχονται για συναυλίες να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το κοινό τους.

Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου εκατοντάδες θεατές περίμεναν έξω από το στάδιο και κάτω από τον ήλιο να ανοίξουν οι πύλες για τις θεατές περίπου στις 5 το απόγευμα. Μεταξύ τους και πολλοί ξένοι που ταξίδεψαν στην Αθήνα για τη συναυλία.

Γρήγορα η αρένα και οι εξέδρες γέμισαν κόσμο, με τους πλέον τυχερούς στην αρένα μπροστά από τη σκηνή και τους περισσότερους στα καθίσματα.

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο
Συναυλία Coldplay: Μέσα στην αρένα (1)

Συναυλία Coldplay: Μέσα στην αρένα


Συναυλία Coldplay: Γεμίζει το ΟΑΚΑ



Coldplay:  συναυλία στο ΟΑΚΑ (1)

Coldplay:  συναυλία στο ΟΑΚΑ


Μετά τις 19:30 ανέβηκε στη σκηνή η Αντωνία Καούρη, ανοίγοντας τη συναυλιακή βραδιά.

Coldplay: Η Αντωνία Καούρη





Φωτογραφίες μέσα από το ΟΑΚΑ

oaka-coldplay__1_
oaka-coldplay__2_




Ανάμεσα στους θεατές και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως:

keramews-coldplay
Η Νίκη Κεραμέως
oaka-VIP


Δείτε βίντεο από το σαλόνι των VIP:

Συναυλία Coldplay: VIP



Αλλά και νωρίτερα, ο κόσμος έξω από το στάδιο ήταν πυκνός









«Δεν είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος ο Αρχιμήδης μπορεί να εξηγήσει πώς μας πήρε τόσο πολύ για να έλθουμε στην Ελλάδα, φτάνοντας όμως στην Αθήνα έκανε την οδύσσεια τόσο περισσότερο γλυκιά. Ανυπομονούμε να παίξουμε απόψε στο πανέμορφο Ολυμπιακό Στάδιο», αναφέρει η ανάρτηση νωρίτερα το απόγευμα στον επίσημο λογαριασμό τους.


Η αρένα και οι εξέδρες του ΟΑΚΑ πριν από τη μεγάλη συναυλία:



Οι πρώτοι φαν στη θέση τους

Από το πρωί του Σαββάτου, οι πλέον… ανυπόμονοι άρχισαν να συρρέουν στον χώρο γύρω από το ΟΑΚΑ.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι θαυμαστές του συγκροτήματος που θα παρακολουθήσουν τη συναυλία από την αρένα, περιμένουν από το πρωί στην αναμονή, έτσι ώστε όταν ανοίξουν οι πόρτες, να διεκδικήσουν μια θέση όσο πιο κοντά γίνεται στη σκηνή. Ρεπόρτερ του «Στούντιο με Θέα» συνάντησε παρέες τόσο Ελλήνων όσο και ταξιδιωτών από άλλες χώρες, που έχουν εφοδιαστεί με τρόφιμα και νερά και περιμένουν. «Είναι η δεύτερη φορά που πάμε και είπαμε τώρα να το ζήσουμε κοντά στη σκηνή. Καπελάκι, γυαλάκι, αντηλιακό, κομπλέ» είπε μια θαυμάστρια.

Δείτε βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1ueicr3jdk1)

Οι συμβουλές

Εν τω μεταξύ το συγκρότημα έδωσε σε ανάρτησή του ένα δεκάλογο με συμβουλές για όσους θα έρχονταν στις δύο βραδιές στην Αθήνα.

Ξεχωρίζουν αυτές για την ώρα προσέλευσης: «Μην έλθετε πολύ νωρίς. Οι οι θύρες για την είσοδο στον χώρο θα ανοίξουν στις 5 το απόγευμα». Αλλά και αυτές για την ενδυμασία και την προστασία από τον ήλιο: «Φορέστε ελαφρά ρούχα. Φορέστε καπέλο. Μην φέρνετε πολύ μεγάλα αντικείμενα. Φορέστε αντηλιακό».

coldplay2

Καλούν ακόμη τους φαν να πάρουν μαζί τους νερό σε πλαστικό μπουκαλάκι που θα μπορούν να ξαναγεμίσουν και να ζητήσουν βοήθεια από το ιατρικό προσωπικό αν δεν αισθάνονται καλά. Και, βέβαια, «όχι πολύ αλκοόλ γιατί θα σας αφυδατώσει».

Η δεντροφύτευση πριν από κάθε συναυλία

Λίγες ώρες πριν τη συναυλία τους, οι Coldplay βρέθηκαν για δενδροφύτευση στα Βριλήσσια, καθώς είναι κάτι που κάνουν σε όποιο προορισμό επισκέπτονται.

Το συγκρότημα κατέβαλε εξάλλου προσπάθειες τον τελευταίο χρόνο να κάνει την περιοδεία του «Music of the Spheres World Tour» πιο βιώσιμη και, σύμφωνα με το Billboard, τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Εκτός από τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά σχεδόν 50% από την προηγούμενη περιοδεία του το συγκρότημα έχει φυτέψει 5 εκατομμύρια δέντρα στα ταξίδια τους σε όλο τον κόσμο για τις συναυλίες.

Δείτε εικόνες:

coldplay-brilisia-1__2_
coldplay-brilisia-1
coldplay-brilisia-2
coldplay-brilisia-3
coldplay-brilisia-4
coldplay-brilisia-5
 
Το συγκρότημα έχει δεσμευτεί να φυτεύει ένα δέντρο για κάθε εισιτήριο που πωλείται στην περιοδεία, καθώς και να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 50% σε σύγκριση με την «Head Full of Dreams Tour» του 2016-2017.

«Στο δεύτερο έτος της περιοδείας, αρχίσαμε να διαχειριζόμαστε ολόκληρη τη συναυλία (ήχος, φώτα, λέιζερ κ.λπ.) από ένα ηλεκτρικό σύστημα μπαταρίας που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά» διευκρίνισαν οι Coldplay.   
Τι θα δούμε στη συναυλία

Η κινητική πίστα και τα χοροπηδητά των φαν στην αρένα θα ηλεκτροδοτούν την συναυλία των Coldplay, τα led βραχιόλια που θα μοιραστούν στους θεατές θα αναβοσβήνουν στο ρυθμό των τραγουδιών, μπάλες θα ίπτανται, κομφετί, πυροτεχνήματα, κούκλες και εξωγήινοι αναμένεται να δημιουργήσουν φαντασμαγορική ατμόσφαιρα ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες θεατές .



Τη συναυλία θα ανοίξει η Αντωνία Καούρη. «Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή θα είναι μία από τις πιο εκπληκτικές εμπειρίες της ζωής μου. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τη δισκογραφική μου δουλειά και νιώθω ευλογημένη», λέει. «Εχω παραγωγικό άγχος, αλλά δουλεύω μεθοδικά μέχρι να πετύχω τον στόχο μου, απολαμβάνω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου.  Η σωστή προετοιμασία οδηγεί στην αυτοπεποίθηση, όταν δουλεύεις σωστά δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, είσαι έτοιμος», εξηγεί.

Πρόκειται για μια συναυλία γεμάτη μηνύματα αγάπης και μηνύματα για την προστασία του πλανήτη, μέρος των εσόδων της οποίας διατίθενται για το καθάρισμα των ωκεανών κι άλλες δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος. Είναι μια συναυλία για όλες τις ηλικίες, για μικρούς και μεγάλους, έχει διδακτικό χαρακτήρα και βέβαια τρομερή ενέργεια η οποία μεταφέρεται από το συγκρότημα στην αρένα και τις κερκίδες προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού.

Τα μέλη του συγκροτήματος μας παρακαλούν, αντί για πλαστικά μπουκαλάκια, στη συναυλία να πάρουμε μαζί το παγούρι μας και να το γεμίσουμε με βρύσες που θα τοποθετηθούν σε εμφανή σημεία και να προτιμήσουμε το μετρό αντί για το αυτοκίνητο. Επίσης μας συστήνουν να αποφύγουμε τα backpacks και τις μεγάλες τσάντες και να έχουμε μόνο μικρά τσαντάκια.

Θα υπάρχει πλήρης προσβασιμότητα με ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τα κωφά και βαρήκοα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να νιώσουν τις δονήσεις της μουσικής μέσω subpacks (ηλεκτρονικών γιλέκων) που θα προσφερθούν δωρεάν.

Σε μία από τις πιο κεντρικές εισόδους του σταδίου θα λειτουργεί ένα άνετο, ήσυχο δωμάτιο, στο οποίο όποιος θέλει μπορεί εκεί να ηρεμεί και να απομονωθεί από ήχους και πολυκοσμία, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κρις Μάρτιν ο οποίος φροντίζει να κάνει meditation κάθε πρωί.


Ειδήσεις σήμερα:

Σύμη: Ο παρουσιαστής του BBC φεύγει από το Πέδι και κατευθύνεται μόνος στο βουνό - Βίντεο ντοκουμέντο

Οι Ισραηλινές δυνάμεις απελευθέρωσαν τέσσερις ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας

Μαρουσάκης: Από Τετάρτη έως Παρασκευή η κορύφωση του καύσωνα – Στους 40 με 42 βαθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης