Coldplay: Το συγκρότημα που «έριξε» το ΟΑΚΑ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Coldplay: Το συγκρότημα που «έριξε» το ΟΑΚΑ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Οι Coldplay δικαίωσαν τις υψηλές προσδοκίες σε μια συγκλονιστική εμφάνιση που τα είχε όλα - Επιστημονικής φαντασίας εφέ, υψηλούς καλεσμένους και ατελείωτη διάθεση που ήταν ικανή για να κάνει sold out τις εμφανίσεις τους στις 8 και 9 Ιούνη

cold-play-arthrou
Αμέτρητα βραχιολάκια led, πολύχρωμα μπαλόνια στο σχήμα της γης και εντυπωσιακά βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μας αξέχαστη, παραμονές εκλογών, χάρη στο φαντασμαγορικό σόου που έδωσαν οι Coldplay στο ΟΑΚΑ, μια συναυλία sold out από τις πρώτες ώρες που ανακοινώθηκε και ίσως το μεγαλύτερο συναυλιακό γεγονός της χρονιάς.

Η εμφάνιση των Coldplay , στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας “Music of the Spheres” στο κοινό της Αθήνας, με τους θεατές να έχουν καταφθάσει από όλο τον κόσμο για την πρώτη από τις δυο εμφανίσεις 8 και 9 Ιουνίου, ξεπέρασε τις προσδοκίες καθώς είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας υπερπαραγωγής χωρίς όμως να ξεχνάει τη συγκίνηση: ο Κρις Μάρτιν θύμισε τον παλιό, καλό του εαυτό από τα πρώτα χρόνια παίζοντας με φαντσία και εκφραστικότητα στο πιάνο ενώ τα νέα παιδιά ζητωκραύγαζαν στις εξέδρες κάθε φορά που τα φωτάκια από τα βραχιόλια άλλαζαν σχηματισμούς ανάλογα με τον ρυθμό του τραγουδιού-ακόμα και αν δεν θυμόντουσαν απέξω τους στίχους.

Κόσμος από διαφορετικές γενιές συναντήθηκε σε ένα μεγάλο πάρτι, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, τα οποία τίμησαν ακόμα και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων: το γεγονός ότι το παρών έδωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης-στον οποίο ο Κρις Μάρτιν απηύθυνε ευχαριστήριο μήνυμα γιατί μερίμνησε για το στέγαστρο-  μαζί με τη σύζυγο του Μαρέβα Γραμπόφσκι και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ, παραμονές εκλογών αποδεικνύει ότι δεν επρόκειτο για απλή συναυλία αλλά για μια εμφάνιση που περίμενε το κοινό, εδώ και καιρό. Είναι, ίσως, και από τις περιπτώσεις που, όπως είπε και ο φρόντμαν των Coldplay, Κρις Μάρτιν επί σκηνής, μόνο η μουσική δείχνει να μπορεί να ξεπερνάει τις αντιθέσεις και να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.


Κλείσιμο


Το κοινό χειροκρότησε θερμά την Αντωνία Καούρη και τη Maisie Peters , η οποία δήλωσε ότι εκπληρώνει το όνειρο της ζωής της να εμφανιστεί δίπλα στους Coldplay αν και εκεί που σείστηκε κυριολεκτικά το στάδιο όταν με τη συνοδεία της μουσικής από το E.T, ο εξωγήινος-μια απόδειξη ότι οι Coldplay παραμένουν οι απόλυτοι εξωγήινοι επί της γης θέλοντας να διαχωρίσουν τη θέση τους από τα προβλέψιμα, επίγεια όντα-ανακοίνωσαν την έλευση στη σκηνή των Κρις Μάρτιν, Γκάι Μπέριμαν, Τζόνι Μπάκλαντα και Γουίλ Τσάμπιον, δηλαδή την παρέα από το κολλέγιο που δεν έπαψε να χαράζει κοινή πορεία όλα αυτά τα χρόνια.

Τους ενώνουν, άλλωστε, οι κοινές αξίες όπως φάνηκε και από τη διοργάνωση της συναυλίας που στόχο είχε να μειώσει όσο μπορεί το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα και να μας θυμίσει ότι βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Πολλές φορές, μας επιτρέπεται, μάλιστα να αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία όπως φάνηκε να το κάνει ο Μάρτιν παρασύροντας μας μέσα από ένα διαρκές παιχνίδι ψευδαισθήσεων, άψογης σκηνικής παρουσίας και ενός εκπληκτικού θεάματος που δεν άφησε τίποτα απέξω: φορώντας ένα απλό tie-dye T-shirt, αεικίνητος και με όρεξη ο φρόντμαν των Coldplay καλησπέρισε το ελληνικό κοινό μιλώντας τη γλώσσα μας και λέγοντας πως είναι πολύ “ευγνώμονες”-και ναι, το είπε ολόκληρο και σωστά-που εμφανίζονται στη χώρας μας ευχαριστώντας μας για την τιμή. 





Παράλληλα, ευχαρίστησαν και τους χιλιάδες κόσμου που είχαν έρθει από διάφορες χώρες για να δουν τη συναυλία-και δεν είναι τυχαίο ότι οι ευχαριστίες τους απευθύνθηκαν ταυτόχρονα στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

“Θέλουμε έναν κόσμο χωρίς πολέμους με ειρήνη” ήταν, άλλωστε, κάποιο από τα μότο της συναυλίας που ευχαρίστησε τόσο τους κλασικούς φαν της τελευταίας δεκαετίας, όσο και αυτούς της νεότερης γενιάς που έδειχναν να ενθουσιάζονται από την εντυπωσιακή φαντασμαγορία.






Η συγκίνηση με τις δυο αδελφές

Την αρχή της μουσικής περιπέτειας σφραγίζει μια ανώτερη δύναμη, όπως προστάζει το τραγούδι “Higher Power” και συνεχίζεται με το “Adventure of a Lifetime” με αμέτρητες μπάλες να εκτοξεύονται στο κοινό, που δεν έπαψε να υψώνει τα χέρια με τα led να αναβοσβήνουν στους καρπούς.

Το “Paradise” με την εκτεταμένη εισαγωγή, ήθελε ως συνένοχους εμάς το κοινό δίνοντας τη σφραγίδα μιας βραδιάς που δεν έχει ως πρωταγωνιστές τόσο το βρετανικό συγκρότημα, όσο τον κόσμο που δεν έπαψε να συμμετάσχει, με οποιοδήποτε τρόπο, στα δρώμενα. Όταν, μάλιστα,ο Μάρτιν κάλεσε επί σκηνής δυο αδελφές που κρατούσαν ένα πλακάτ που έλεγε ότι η μουσική των Coldplay τους έφτιαξε τη ζωή, όλοι συγκινήθηκαν ακούγοντας ότι η Έλενα βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο και πήγε στο ΟΑΚΑ για να δει το συγκρότημα που λατρεύει.

Ο Μάρτιν ζήτησε από τις κοπέλες να τραγουδήσουν μαζί του-και όταν δεν θυμόντουσαν τα λόγια, τις παρότρυνε να κοιτάξουν το 'σκονάκι' που υπαγόρευε τους στίχους στο κινητό τους. Εσείς “εκπροσωπείτε το κοινό” τους είπε τραγουδώντας μαζί τους το “Everyday Life” περνώντας έτσι το μήνυμα ότι η ζωή μπορεί να είναι σκληρή αλλά πως οι Coldplay είναι εδώ για να την κάνουν σίγουρα καλύτερη.





Και αυτό σίγουρα έγινε με το λατρεμένο “Viva La Vida” που σήκωσε όλο το στάδιο όρθιο και έκανε τα led να φωτίσουν με κόκκινο, μπλε και άσπρο φως, δηλαδή στα χρώματα της γαλλικής σημαίας και της επανάστασης που έδωσε την έμπνευση στο πιο στρατευμένα ξεσηκωτικό κομμάτι και δίσκο του συγκροτήματος με την υπογραφή του Μπράιν Ίνο.

“Συνήθιζα να ρίχνω τα ζάρια/νιώθω το φόβο στα μάτια του εχθρού μου/Άκουγα το πλήθος να τραγουδάει/ο βασιλιάς είναι νεκρός/ζήτω ο βασιλιάς” λένε οι στίχοι του πιο ανατρεπτικού, ίσως τραγουδιού τους και συνεχίστηκε με τον ύμνο για το Σαββατοκύριακο “Hymn for the Weekend” με τους Coldplay να μας παροτρύνουν αν όχι να “πυροβολήσουμε τον ουρανό”, να τρομάξουμε, τουλάχιστον, τους αγγέλους.







Σίγουρα, πάντως, τα καταφέραμε με το “Everyday Life” και τις δυο αδελφές επί σκηνής αλλά και με το πολυαγαπημένο “Yellow” από τον υπέροχο δίσκο “Parachutes” , από τις πρώτες απόλυτες επιτυχίες των Coldplay, στην αυγή της νέας χιλιετίας που μας παροτρύνει να δούμε τα αστέρια και να εξακριβώσουμε πόσο λάμπουν για εμάς-κάτι που δεν έπαψαν οι Coldplay να κάνουν όλο το βράδυ.

Όταν, μάλιστα, ο ίδιος ο Μάρτιν στο ανκορ που ακολούθησε μας παρότρυνε να αφήσουμε τα κινητά μας πίσω και να τραγουδήσουμε μαζί του το “Fix You”, καταλάβαμε ότι το στοίχημα είχε κερδηθεί: οι Coldplay είχαν καταφέρει να μαζέψουν τα διαλυμένα κομμάτια μας και όπως  προστάζουν οι στίχοι του τραγουδιού, να τα ξανασυνθέσουν δηλώνοντας πως η μουσική, ακόμα και αν μοιάζει με ένα τεράστιο show, μπορεί να μας χαρίσει μια υπόσχεση ευτυχίας, πολύ πιο δυνατή από τα αμέτρητα βεγγαλικά που γέμιζαν τον αττικό ουρανό.

Αρκεί να πιστέψουμε στην αγάπη, όπως όριζε και η επιγραφή “Believe in love” που γέμισε τη σκηνή στο τέλος της συναυλίας. Σήμερα, που ο κόσμος θα ψηφίζει, ας σκεφτεί ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η πραγματική ζωή απαιτεί πίστη στην ομορφιά, την αγάπη και τη διάρκεια, τρεις από τις αξίες που μας μεταφέρουν διαρκώς με το ολοζώντανο τους παράδειγμα καλλιτέχνες όπως οι Coldplay. Και αυτή η παρηγοριά, όπως θα έλεγε και ο Καβάφης, πολλές φορές αρκεί. 

mitsotakis_coldplay




Δείτε φωτογραφίες από τη συναυλία:

coldplay__15_
coldplay__16_
coldplay__17_
coldplay__18_
coldplay__19_
coldplay__14_

oaka-coldplay__14_
oaka-coldplay__15_
coldplay__9_
coldplay__10_
coldplay__11_
coldplay__4_
oaka-coldplay__16_
oaka-coldplay__17_
oaka-coldplay__18_
coldplay__5_
coldplay__6_
coldplay__3_
coldplay__2_
coldplay__1_
flag-coldplay
coldplay-flag-arthrou
oaka-coldplay__13_



coldplay-3
coldplay__8_
OAKA-coldplay
coldplay-05__4_
coldplay-05__1_
coldplay-05__2_
coldplay-05__3_
coldplay__13_



Το παρών στη συναυλία έδωσαν, μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργοί, πολιτικοί και καλλιτέχνες:



Συναυλία Coldplay: Μητσοτάκης


mitsotakis-oaka
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
oaka-mitsotakis__1_
oaka-mitsotakis__2_
oaka-mitsotakis__3_
Ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του Μαρέβα
coldplay-oaka__1_
Η Μαρέβα Μητσοτάκη με τη Σέβη Βολουδάκη

oaka-coldplay__9_
Ο Άκης Σκέρτσος




keramews-coldplay
Η Νίκη Κεραμέως
oaka-coldplay__12_

oaka-coldplay__3_
Ο Κώστας Μπακογιάννης με τη Σία Κοσιώνη
oaka-coldplay__8_

coldplay-oaka__2_
Ο Τζορτζ Τσούνις, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα

oaka-coldplay__4_
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός


Είχε στηθεί και ένα σαλόνι για τους VIP θεατές:


oaka-VIP

Οι ουρές για την είσοδο στον συναυλιακό χώρο ήταν μεγάλες:

oures-oaka__1_

oures-oaka__1_
oures-oaka__2_


Μετά τις 19:30 ανέβηκε στη σκηνή η Αντωνία Καούρη που άνοιξε τη συναυλία:

Coldplay: Η Αντωνία Καούρη

Την ίδια ώρα η προσέλευση συνεχιζόταν στις εξέδρες και μπροστά στην σκηνή.

oaka__2_
oaka-coldplay__7_
oaka-coldplay__6_



Οι πύλες για το κοινό άνοιξαν στις 5 το απόγευμα, περίπου τέσσερις ώρες πριν από την εμφάνιση του συγκροτήματος. Γρήγορα η αρένα και οι εξέδρες κατακλύστηκαν από κόσμο:





Συναυλία Coldplay: Γεμίζει το ΟΑΚΑ


Coldplay:  συναυλία στο ΟΑΚΑ


Coldplay:  συναυλία στο ΟΑΚΑ (1)


Οι Coldplay στο ΟΑΚΑ

oaka-coldplay__1_
oaka-coldplay__2_






Ειδήσεις σήμερα:

Πρωταθλητής Ευρώπης για 3η συνεχόμενη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου με απίθανο άλμα στα 8.65μ. - Δείτε βίντεο

Σύμη: Σε σπηλιές που ξαφνικά γεμίζουν με νερό έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες για τον παρουσιαστή του BBC

Γάζα: Βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης των Ισραηλινών ομήρων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης