Σελίν Ντιόν: Αποκάλυψε ότι έπασχε από το Σύνδρομο Δυσκίνητου Ανθρώπου για 17 χρόνια πριν το μοιραστεί δημοσίως

Η τραγουδίστρια μίλησε για πρώτη φορά για τη διάγνωσή της με την αυτοάνοση νευρολογική διαταραχή το 2022

Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε ότι πάλευε με το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου για 17 ολόκληρα χρόνια πριν το μοιραστεί δημοσίως.

Η 56χρονη τραγουδίστρια εξομολογήθηκε ότι έπασχε από τη σπάνια αυτοάνοση νευρολογική διαταραχή το 2022. Όμως, εκμυστηρεύτηκε ότι τελικά πάλευε κρυφά με την πάθηση για σχεδόν δύο δεκαετίες, πριν αποφασίσει να μιλήσει στον κόσμο γι' αυτήν.

Κατά τη διάρκεια ενός κλιπ από την επερχόμενη συνέντευξή της με την παρουσιάστρια της εκπομπής Today», Χόντα Κοτμπ, η Ντιόν περιέγραψε λεπτομερώς τον πόνο που ένιωθε κρύβοντας την πάθησή της από τους θαυμαστές της.

Δείτε το βίντεο
Περιέγραψε ότι το να το κρατάει κρυφό από «τους ανθρώπους που την έφτασαν εκεί που ήταν ένα τεράστιο βάρος», εξηγώντας ότι ένιωθε σαν να έπρεπε να συμπεριφέρεται σαν «ήρωας ενώ κατά βάθος ένιωθε ότι το σώμα της την εγκατέλειπε». Επίσης, εξήγησε ότι όταν άρχισε να συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν «αφιέρωσε χρόνο» για να καταλάβει τι συνέβαινε.

Επιπλέον, θυμήθηκε ότι έδινε μάχη με την πάθηση ενώ ο σύζυγός της, Ρενέ Ανζελίλ, αντιμετώπιζε τα δικά του προβλήματα υγείας. Πέθανε τελικά από καρκίνο του λάρυγγα το 2016.

«Δεν ξέραμε τι συνέβαινε [με μένα]», είπε η Καναδή σταρ. «Δεν αφιέρωσα χρόνο... Έπρεπε να είχα σταματήσει, να είχα πάρει τον χρόνο να το καταλάβω. Και σαν να μην έφτανε αυτό, και ο σύζυγός μου πάλευε για τη δική του ζωή».

Μετά τον θάνατό του, η Ντιόν δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανατροφή των παιδιών της (του 23χρονου Ρενέ-Τσαρλς και των 13χρονων διδύμων Νέλσον και Έντι), την καριέρα της και την επιδείνωση της υγείας της, που κρατούσε μυστική από το κοινό.
«Έπρεπε να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έπρεπε να κρυφτώ, έπρεπε να προσπαθήσω να γίνω ηρωίδα - ενώ ένιωθα το σώμα μου να με εγκαταλείπει», συνέχισε. «[Κρατιόμουν] από τα δικά μου όνειρα».

Αλλά είπε ότι το «ψέμα» τελικά έγινε «πάρα πολύ», προσθέτοντας: «Το ψέμα για μένα ήταν... Το βάρος ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Το να λέω ψέματα στους ανθρώπους που με έφτασαν εκεί που είμαι σήμερα, δεν μπορούσα να το κάνω άλλο». 

«Δεν μπορούσα να το κάνω αυτό πια», τόνισε η Ντιόν.

Μετά την προβολή του σύντομου βίντεο από την επερχόμενη συνέντευξη στην εκπομπή «Today» το πρωί της Δευτέρας (09/06), η παρουσιάστρια ανέλυσε τη συζήτησή της με την τραγουδίστρια.

«Το είχε για 17 χρόνια και δεν ήξερε τι συνέβαινε και ανησυχούσε», μοιράστηκε η Κοτμπ και συμπλήρωσε: «Η φωνή της είχε χαθεί, το σώμα της την εγκατέλειπε, σκόνταφτε και έπεφτε, όλα αυτά συνέβαιναν».

Ενώ η παρουσιάστρια είπε ότι η Ντιόν «παραλίγο να πεθάνει από αυτό», επέμεινε ότι είναι στον δρόμο της ανάρρωσης πλέον.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μα τι κάνει;» - Παγωμάρα στον διεθνή Τύπο για την απόφαση Μακρόν για εκλογές μετά τη συντριβή από τη Λεπέν

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις των Πανελλαδικών - Ρυθμιστές τα Μαθηματικά και η Έκθεση


Συνταξιούχος κτηνοτρόφος, ετών 76: Ποια είναι η άγνωστη Γαλάτω Αλεξανδράκη που εξελέγη ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr