Γιάννης Παπαμιχαήλ: Από τους «δαίμονες» στην αγκαλιά της ωραίας Ελένης με βαριά κληρονομιά

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Από τους «δαίμονες» στην αγκαλιά της ωραίας Ελένης με βαριά κληρονομιά

Η σύζυγός του έχει διακριθεί για ευρεσιτεχνία με ρομποτικό εξωσκελετό - Στα 55 του, το παιδί που αποκλήρωσε ο πατέρας, εγκατέλειψαν οι θείοι του και επικρίθηκε για τη διαχείριση της περιουσίας της μητέρας του, ευελπιστεί ν' αφήσει πίσω τις κακές αναμνήσεις και τις εξαρτήσεις

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
papamichail_xr
Την περασμένη Τετάρτη, η λεπτή πλέον φιγούρα του Γιάννη Παπαμιχαήλ, να βαδίζει με σίγουρο και σταθερό βήμα στην είσοδο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά για τον επικείμενο εκείνη την ημέρα γάμο του, προκάλεσε μόνο θετικά σχόλια. Ο γιος της Αλίκης και του Δημήτρη, το κάποτε πιο χαϊδεμένο παιδί της ελληνικής σόουμπιζ, στα 55 πλέον του χρόνια βρήκε αυτό που το λένε αγάπη σε μια νέα γυναίκα της διπλανής πόρτας, την Ελένη Κολτζή.

Μια νέα κοπέλα που έχει σπουδάσει φυσιοθεραπεύτρια και έχει εντρυφήσει στην έρευνα και την τεχνολογία που συμβάλλουν στην εξέλιξη της Ιατρικής, η οποία αγάπησε τον Γιάννη και όχι τον γιο δύο διάσημων πολύ λαμπερών πρωταγωνιστών. Αυτόν που πέρασε από πολύ δύσκολες ατραπούς, ίσως επειδή ποτέ δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος τού να είσαι ο γιος του Δημήτρη και της Αλίκης, που πρέπει να κάνεις την υπέρβαση.
papamichail_in__2_
Ο γάμος του Γιάννη και της Ελένης στο δημαρχιακό μέγαρο Πειραιά
papamichail_in__3_
Οι ανέμελες στιγμές του Γιάννη δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ
papamichail_in__1_
Η Ελένη Κολτζή με τον ρομποτικό εξωσκελετό που έχει κατασκευάσει για κίνηση των άνω άκρων

Δύο φορές κοντά στον γάμο

Το πλήρωσε ακριβά και σε μεγάλο βαθμό όταν το όνομά του ερχόταν στη δημοσιότητα για όλους τους λάθος λόγους, με περιστατικά που έγιναν πρωτοσέλιδα στα ΜΜΕ. Οπως λένε άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει και τον έχουν ζήσει, ήταν πάντα δύσκολο να μπεις στο μυαλό του Γιάννη Παπαμιχαήλ, αφού ενίοτε χανόταν σε έναν δικό του κόσμο, από τον οποίο δύσκολα μπορούσε να βγει στις σκοτεινές περιόδους που σημάδεψαν τη ζωή του. Κι αυτές δεν ήταν λίγες...

Χρειάστηκαν μόλις επτά μήνες ειδυλλίου για να αποφασίσει ο γιος της εθνικής μας σταρ να διανύσει την απόσταση που χωρίζει τον εργένη από τον παντρεμένο. Παρά τις κατά περιόδους μεγάλες σχέσεις του, ο Γιάννης, σύμφωνα με πρόσωπα που τον έχουν συναναστραφεί, μόνο δύο φορές έφτασε κοντά στον γάμο στον πρότερο εργένικο βίο του, αλλά τελικά δεν ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας. Την πρώτη με την ηθοποιό Νίκη Σερέτη και τη δεύτερη με τη Χριστίνα Γεωργίου, δύο γυναίκες για τις οποίες μίλησε πολύ τρυφερά σε συνέντευξη που έδωσε πριν από τέσσερα χρόνια.

«Πέρασα από πολλές σχέσεις και δύο φορές έφτασα κοντά στον γάμο με δύο αξιόλογα κορίτσια, τη Νίκη Σερέτη και τη Χριστίνα Γεωργίου. Εγώ έφταιγα που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και μέσω αυτής της συνέντευξης τους ζητώ δημόσια συγγνώμη. Θα μπορούσα να είχα κάνει οικογένεια...».

Την περασμένη Τετάρτη που είχε τα γενέθλιά του έκανε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας οικογένειας με τον πολιτικό του γάμο, κρατώντας σφιχτά το χέρι της αγαπημένης του Ελένης Κολτζή.

Μιας κοπέλας μακριά από τον χώρο που κινούνταν ανέκαθεν ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, η οποία κατάγεται από τη Βέροια και σπούδασε στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης. Ηταν αριστούχα φοιτήτρια και η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού «Match & Develop a Startup», ενώ έχει παρουσιάσει και την πρώτη ευρεσιτεχνία της. Πρόκειται για έναν ελεγχόμενο ρομποτικό εξωσκελετό που αποτελεί -πραγματική- χείρα βοηθείας για όλους όσοι εξαιτίας κάποιου τραύματος, εγκεφαλικού ή άλλης αιτίας αδυνατούν να κινήσουν τα άνω άκρα, δηλαδή τα χέρια τους.

Προσηνής, χαμογελαστή και εξωστρεφής, η νεαρή γυναίκα που κατοικούσε όπως και ο σύζυγός της πλέον στο Παλαιό Φάληρο, έφερε μια ηρεμία στη ζωή του Γιάννη Παπαμιχαήλ. Μια ηρεμία που πάντα χρειαζόταν ένα παιδί που μεγάλωσε στα πούπουλα, του έκαναν όλα τα χατίρια, ό,τι κι αν ζητούσε, μπορούσε να γίνει ό,τι ήθελε, αλλά είχε, κι ας μην το ήξερε, από μικρός ένα μεγάλο βάρος να τον πλακώνει.

papamichail_in__1_
Η Ελένη Κολτζή με τον ρομποτικό εξωσκελετό που έχει κατασκευάσει για κίνηση των άνω άκρων
H Αλίκη

Ηταν ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και έπρεπε πάση θυσία να πετύχει σε ό,τι κι αν επέλεγε να κάνει στη ζωή του μεγαλώνοντας, κάτι που ηχεί περίπου ως κατάρα για πολλά τέκνα διάσημων πρωταγωνιστών. Ο Γιάννης δεν αποτέλεσε εξαίρεση και παρότι εισέπραξε όλη την αγάπη από τη μητέρα του, δεν μπορεί να πει το ίδιο για την αντιμετώπιση που φέρεται να είχε από τον πατέρα του μεγαλώνοντας. Εναν άνθρωπο που, όπως έχει πει, όταν είχε εθιστεί στις ουσίες και ζήτησε τη βοήθειά του, εισέπραξε μια άρνηση που ακόμη και σήμερα πιθανόν να μην μπορεί να την εξηγήσει.

Αργότερα ήρθαν τα χειρότερα. Οταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πέθανε και ανοίχτηκε η διαθήκη του, το σοκ για τον γιο ήταν τεράστιο, αφού ο πατέρας του τον αποκλήρωσε από οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο, χαρακτηρίζοντάς τον ανήθικο. Ο Γιάννης επέλεξε να μην απαντήσει ποτέ και, όπως είπε, προτίμησε να κοιτάει το ταβάνι για έναν μήνα, «παρά να επιτεθώ στον πατέρα μου όποιος και αν ήταν αυτός».

Τα γεγονότα του 2004 με τη διαθήκη της οργής σημάδεψαν αναμφίβολα τον 35χρονο τότε άνδρα, που επέλεξε συνειδητά να κρατήσει μόνο τις καλές στιγμές από τον πατέρα του, γι’ αυτό και στο σπίτι του υπάρχουν γωνιές με κοινές φωτογραφίες τους, από παλιότερες ξένοιαστες στιγμές. Δεν ήταν πολλές αυτές οι στιγμές στη ζωή του, αφού ο Γιάννης μετά τον θάνατο της μητέρας του πέρασε μια πολύ άσχημη ψυχολογική περίοδο, με αποτέλεσμα να βρει διέξοδο σε ουσίες.
papamichail_in__2_
Ο γάμος του Γιάννη και της Ελένης στο δημαρχιακό μέγαρο Πειραιά

Η σκοτεινή περίοδος

Μέχρι να γίνει αυτό είχαμε περιστατικά όπως εκείνο που έλαβε χώρα αρχές Ιουνίου του 2008 στο σπίτι του στα Μελίσσια, σε μια από τις σκοτεινές περιόδους της ζωής του. Κυριευμένος από εμμονές ότι τον κυνηγούσαν στην κατοικία του, ζήτησε μεταμεσονύχτιες ώρες τη βοήθεια της Αστυνομίας και όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, τον βρήκαν να κρατάει ένα όπλο. Στην έρευνα που ακολούθησε δεν βρήκαν κανέναν, εντόπισαν όμως χάπια και σφαίρες για όπλο που η άδειά του είχε λήξει, οπότε και τον συνέλαβαν.
Οι προσωπικοί του δαίμονες τον κυνηγούσαν για πολλά χρόνια, μαζί με μια δημοσιότητα την οποία ποτέ δεν επιζήτησε, όπως όταν πούλησε το εξοχικό της μητέρας του στον Θεολόγο.

Σπούδασε μουσική που ήταν το μεγάλο του πάθος από παιδί, όταν έπαιζε πιάνο με «δάσκαλο» τον Μάνο Χατζιδάκι, στο μυθικό σπίτι της Στησιχόρου, υπό το τρυφερό βλέμμα της μητέρας του. Ομως, όσο μεγάλωνε, τόσο μεγαλύτερο ένιωθε το βάρος στο να διαχειριστεί την παρακαταθήκη των γονιών του και να πετύχει κάτι πολύ μεγάλο. Δεν το πέτυχε, ή τουλάχιστον ποτέ δεν συζητήθηκε για τη διαδρομή του στη μουσική, παρόλο που συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Λένι Κράβιτς και οι Jamiroquai. Πούλαγε περισσότερο ως «ο γιος της Βουγιουκλάκη και του Παπαμιχαήλ», παρόλο που ο ίδιος σπάνια έδινε συνεντεύξεις, ενώ προσπάθησε να διαφυλάξει όσο μπορούσε την ιδιωτική του ζωή.

Οι απουσίες και η ρήξη

Εχει ακόμα φίλους από τα μαθητικά του χρόνια στου Μωραΐτη, όπως ο Γιάννης Φιξ, ο Πέτρος Κόκκαλης και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης που τον πάντρεψε κιόλας.
Στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του, την περασμένη Τετάρτη, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ είχε καλέσει τη Νάντια Μουρούζη, τελευταία σύντροφο του πατέρα του, τη δεύτερη σύζυγο του σπουδαίου ηθοποιού Νανά Ειλικρινή και ελάχιστους φίλους του.

Αίσθηση, όχι όμως σε αυτούς που γνωρίζουν, έκανε η παντελής απουσία συγγενών από την πλευρά της μητέρας του, όπως ο θείος του Αντώνης Βουγιουκλάκης. Οι σχέσεις τόσο με αυτόν όσο και με τον εκλιπόντα Τάκη Βουγιουκλάκη δεν ήταν καλές μετά τον θάνατο της Αλίκης και όσο πέρναγαν τα χρόνια η κατάσταση μάλλον έγινε χειρότερη...
Το βιβλίο του Γιάννη για τη μητέρα του με τίτλο «Εχω ένα μυστικό» έφερε αντιπαράθεση, όπως και η διαφωνία τους για το αν έπρεπε να προβληθεί η ξενόγλωσση ταινία «Aliki my love». Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ είχε ευχηθεί να τα βρουν, ώστε να εξομαλυνθεί το κλίμα με τους θείους του, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ο,τι κι αν έχει γίνει, τώρα φαίνεται να προσπαθεί να ζήσει την ευτυχία δίπλα σε μια γυναίκα που τον έπεισε να πορευτεί μαζί της στη ζωή, αφήνοντας οριστικά πίσω τα χρόνια της προσωπικής του θύελλας.

Ειδήσεις σήμερα:

Πύργος: Νεκρή, μαχαιρωμένη στον λαιμό βρέθηκε η 11χρονη που είχε εξαφανιστεί - Ομολόγησε 37χρονος

Ευρωεκλογές 2024 - Politico: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την κάλπη - Συντριβή Μακρόν, ακροδεξιά και Ευρωβουλή

Ευρωεκλογές 2024: Συγκινημένος ο Κύπριος YouTuber Φειδίας που βγήκε ευρωβουλευτής - «Δεν το πιστεύω, αγαπώ σας»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης