«The Crown» αλά ελληνικά: Ο γάμος της Θεοδώρας Γκρις άργησε τέσσερα χρόνια

Το τελευταίο παιδί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας μπαίνει στην τελική ευθεία της ένωσης εις σάρκαν μίαν με τον Μάθιου Κούμαρ, έπειτα από τρεις αναβολές και ένα σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό δικηγόρο

Στις 9 Ιουνίου του 1983, στην πτέρυγα Lindo του νοσοκομείου St. Mary's του Λονδίνου, ήρθε στον κόσμο το τέταρτο παιδί του Κωνσταντίνου Β και της Αννας-Μαρίας. Μπορεί η πληγή του επιθετικού προσδιορισμού «τέως» πριν από τους βασιλικούς τίτλους τους να ήταν ακόμα νωπή και ανεπούλωτη, όμως η οικογενειακή ευτυχία τους που μεγεθυνόταν απόγονο τον απόγονο ήταν παραπάνω από πρώτης τάξεως τσιρότο.

Σε κάθε περίπτωση, στα κατάστιχα της μαιευτικής κλινικής όπου, μεταξύ άλλων, είδαν για πρώτη φορά το φως της ζωής στρατιές από πριγκιπόπουλα (από τα παιδιά της πριγκίπισσας Αννας, Ζάρα και Μάικλ, μέχρι τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τα τρία τέκνα του), εκείνο το καλοκαιρινό πρωινό καταγράφηκε η γέννηση μιας ακόμα πριγκίπισσας, ενεργής ή πρώην, με ή χωρίς θρόνο, μικρή σημασία είχε, της Θεοδώρας της Ελλάδας.
Η Θεοδώρα την ημέρα της βάπτισής της στο Λονδίνο

Η ζωή της μικρότερης αδελφής της Αλεξίας, του Παύλου και του Νικόλαου ήταν λίγο πολύ προδιαγεγραμμένη εξαρχής.

Βαφτίστηκε λίγους μήνες μετά τη γέννησή της στον Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο με νονούς τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας, τη θεία της βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, τον βασιλιά Μιχαήλ της Ρουμανίας και τον πρίγκιπα Αλέξανδρο της Γιουγκοσλαβίας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών χρόνων της το πέρασε στο οικοτροφείο θηλέων Woldingham, από τα θρανία του οποίου έχουν περάσει στρατιές από γαλαζοαίματες, γόνους και θυγατέρες επιφανών μελών της βρετανικής κοινωνίας, αλλά και η ηθοποιός Εμα Κόριν, η οποία υποδύθηκε την πριγκίπισσα Νταϊάνα στην τέταρτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «The Crown».

Ηθοποιός

Σήμερα βέβαια που η Θεοδώρα της Ελλάδας ή Θεοδώρα Γκρις, όπως έχει επιλέξει να πορεύεται στη βιομηχανία του θεάματος, συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, θα είχε κάθε δικαίωμα στον απολογισμό που λίγο πολύ όλοι κάνουμε την ημέρα των γενεθλίων μας να υποστηρίζει ότι παρότι γόνος μιας -έστω τέως- βασιλικής οικογένειας, πορεύτηκε με τον δικό της τρόπο μέχρι τώρα στη ζωή. Καταρχάς αποφάσισε να μετρήσει το μπόι και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη σόουμπιζ σε μια εποχή όπου η πολλή συνάφεια των γαλαζοαίματων με τον αληθινό κόσμο εκλαμβανόταν ακόμα και ως faux pas.

Το να γίνει ηθοποιός ήταν, όπως έχει αφηγηθεί, παιδικό όνειρό της, ενώ μέσα από την υποκριτική λέει πως κατάφερε να ξεπεράσει την έμφυτη συστολή της. Εκανε θεατρικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Brown στο Ρόουντ Αϊλαντ των ΗΠΑ, επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία για ένα μεταπτυχιακό στη μεγάλη των designers σχολή (βλ. Central Saint Martins), και τελικά αποφάσισε να εγκατασταθεί στη δυτική ακτή της Αμερικής, συγκεκριμένα στο Λος Αντζελες.

Στη Μέκκα της κινηματογραφικής βιομηχανίας η Θεοδώρα ξεκίνησε να κυνηγά το όνειρό της για μια καριέρα στην υποκριτική όπως χιλιάδες άλλοι φιλόδοξοι συνάδελφοί της που καταφθάνουν στην Πόλη των Αγγέλων με τις αποσκευές τους ξέχειλες από όνειρα και προσδοκίες. Για καλή της τύχη, την περίοδο που πολιτογραφήθηκε κάτοικος Δυτικής Ακτής στην περιοχή ζούσαν ο μεγαλύτερος αδελφός της Παύλος με τη σύζυγό του Μαρί-Σαντάλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεοδώρα είναι και νονά του τρίτου κατά σειρά παιδιού του ζευγαριού, του Αχιλλέα-Ανδρέα ή κατά κόσμον Ακι Μίλερ, ο οποίος επίσης ιχνηλατεί στα χνάρια της θείας και νονάς του, διεκδικώντας το δικό του χολιγουντιανό μερτικό. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες έδωσε στα κοινωνικά δίκτυα ένα μικρό προπομπό της νέας μικρού μήκους ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί με σκηνοθέτη τον μεγαλύτερο αδελφό του Κωνσταντίνο-Αλέξιο. Το λες και βασιλικό συνωστισμό στο Χόλιγουντ.
Στα 41 της χρόνια η μικρότερη κόρη του τέως βασιλικού ζεύγους της Ελλάδας ετοιμάζεται να φορέσει επιτέλους νυφικό και να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας για να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον Αμερικανό δικηγόρο Μάθιου Τζερεμάια Κούμαρ

Ο έρωτας και ο... COVID

Αλλά ας γυρίσουμε στη Θεοδώρα ή αλλιώς στο μέλος της βασιλικής οικογένειας που μαζί με τον μικρότερο αδελφό της Φίλιππο είναι εκείνα που απασχολούν λιγότερο με τα έργα και τις ημέρες τους τον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα. Αλλωστε η 41χρονη κόρη του αείμνηστου Κωνσταντίνου και της Αννας-Μαρίας δεν πρόταξε ποτέ την ευγενική καταγωγή της και δεν προσπάθησε να την εξαργυρώσει σε δουλειές και ρόλους σε σειρές, θεατρικές παραστάσεις και ταινίες. Η ίδια έχει πει πως δεν θεωρούσε το γεγονός ότι είναι μέλος μιας βασιλικής οικογένειας ούτε πλεονέκτημα αλλά ούτε και μειονέκτημα. Πάντως η τακτική της, ήδη από τα χρόνια του σχολείου, ήταν να αποσιωπά από πού κρατά η σκούφια της. Οχι μόνο στην επαγγελματική, αλλά και στην ιδιωτική ζωή της.

Για παράδειγμα, όταν το 2016 γνώρισε εκείνον που έμελλε να γίνει αρραβωνιαστικός της και λίαν συντόμως σύζυγός της, απέφυγε τεχνηέντως να του μιλήσει για τις γαλαζοαίματες ρίζες της, τον έκπτωτο βασιλιά πατέρα της και το χαμένο βασίλειό του κάπου στις εσχατιές της Βαλκανικής. Ο δικηγόρος Μάθιου Τζερεμάια Κούμαρ γνώρισε τη Θεοδώρα ως ηθοποιό -συμμετείχε τότε στην τηλεοπτική σειρά «Τόλμη & Γοητεία» με το ονοματεπώνυμο Theodora Greece υποδυόμενη τη γραμματέα Αλισον Μοντγκόμερι- και συνέχισε επί μήνες να πιστεύει πως η αγαπημένη του ήταν ό,τι και ο ίδιος. Μια κοινή θνητή. Καθώς όμως ο καιρός περνούσε και ο έρωτάς τους έμοιαζε πια δοκιμασμένος, εκείνη αποφάσισε να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα. Ο καλός της μπορεί να ξαφνιάστηκε, αλλά δεν θύμωσε, ούτε αποθαρρύνθηκε.

Θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι οι δυσκολίες ή έστω οι αστάθμητοι παράγοντες και τα αδόκητα γεγονότα έχουν χαλυβδώσει τη σχέση του ζευγαριού, το οποίο έκανε την πρώτη επίσημη κοινή εμφάνισή του στα γενέθλια του Παύλου την άνοιξη του 2017. Ενα χρόνο μετά την πρώτη γνωριμία της Θεοδώρας με τον Μάθιου, εκείνος φαίνεται πως είχε πάρει το πράσινο φως από την τέως βασιλική οικογένεια και είχε αποκτήσει το δικαίωμα να απαθανατίζεται μαζί τους στα κοινωνικά δίκτυα. Χρειάστηκε ένας ακόμα χρόνος προκειμένου οι δύο νέοι να αρραβωνιαστούν επισήμως, κηρύσσοντας εμμέσως την έναρξη των εργασιών για τις προετοιμασίες του γάμου τους. Αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Μπορεί τίποτα να μη φαινόταν ικανό να μπει ανάμεσά τους στη φωτογραφία που δημοσίευσε εκείνη τον Νοέμβριο του 2018 κάνοντας το Instagram official των αρραβώνων τους, όμως ακριβώς τη στιγμή που η νύφη φόδραρε το νυφικό και οι φάκελοι των προσκλήσεων για τον γάμο ήταν έτοιμοι να αποσταλούν ήρθε η πανδημία της COVID-19 και ανέτρεψε τα πάντα.

Η Θεοδώρα και ο Μάθιου δεν πήγαν για πουρνάρια, όπως επιτάσσει η λαϊκή θυμοσοφία, όμως αναγκάστηκαν να αφήσουν κατά μέρος τον γάμο τους, που ήταν προγραμματισμένος για τον Μάιο του 2020, και εύλογα καταλαβαίνει κανείς πως δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε συνθήκες social distancing. Θα χανόταν η μισή χαρά και ολόκληρη η αίγλη, αφού οι γαλαζοαίματοι συγγενείς και οι υψηλοί προσκεκλημένοι της νύφης δεν θα μπορούσαν να δώσουν το «παρών». Μάλιστα στις 26 Μαΐου εκείνης της χρονιάς η Θεοδώρα ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα μια κοινή φωτογραφία με τον αρραβωνιαστικό της, στη λεζάντα της οποίας σημείωνε με υπόνοια παραπόνου πως εκείνη την ημέρα ήταν ορισμένος ο γάμος της, ο οποίος δεν έλαβε χώρα ποτέ.

Κάθε εμπόδιο για καλό, θα σκεφτόταν ένας μέσος νους, και πιθανότατα θα είχε δίκιο εάν και η δεύτερη απόπειρα της πριγκίπισσας να φιλήσει τον βάτραχό της δεν είχε καταπέσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Η Θεοδώρα χρειάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω και να δώσει προτεραιότητα στον μικρότερο αδελφό της Φίλιππο προκειμένου να ανταλλάξει εκείνος όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με την αγαπημένη του -βαθύπλουτη Ελβετή γόνο- Νίνα Φλορ, το φθινόπωρο του 2021, στη Μητρόπολη Αθηνών. Οπως δύο καρπούζια δεν χωρούν κάτω από την ίδια μασχάλη, έτσι και η πραγματοποίηση δύο βασιλικών γάμων την ίδια χρονιά δεν χωρά στις κοσμικές ατζέντες. Η Θεοδώρα έπρεπε να κάνει για μία ακόμα φορά υπομονή.

Ο θάνατος του τέως

Είχαν περάσει σχεδόν επτά χρόνια από την ημέρα που η 41χρονη γαλαζοαίματη είχε γνωρίσει τον Μάθιου Κούμαρ, όταν το 2022 επανεκκίνησαν τα σχέδια του γάμου της. Τίποτα δεν φαινόταν πως μπορούσε να πάει λάθος αυτή τη φορά. Το καλοκαίρι του 2023 πρόβαλλε ιδανικό για μια τελετή στην Ελλάδα - και συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι. Η Θεοδώρα ήταν έτοιμη από καιρό να ανέβει κατά το κλισέ τα σκαλιά της εκκλησίας. Ομως ο θάνατος του πατέρα της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς την ανάγκασε να αναβάλει για τρίτη φορά τον γάμο της με τον Κούμαρ. Κάποιος προληπτικός θα έλεγε ότι οι οιωνοί κάτι προσπαθούν να της πουν.

Οχι όμως η Θεοδώρα, η οποία δεν το βάζει κάτω και θα αποπειραθεί να παντρευτεί τον αγαπημένο της στις 28 Σεπτεμβρίου του 2024 - αυτή τη φορά στην Αθήνα. Παρότι ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο γάμος προγραμματίζεται για τη συγκεκριμένη ημερομηνία, την οποία έχουν ήδη αναπαραγάγει με δημοσιεύματά τους έντυπα-στυλοβάτες της ευρωπαϊκής μοναρχίας, όπως το βρετανικό «Tatler» και το γαλλικό «Point de Vue».

Το νυφικό

Εικάζεται μάλιστα πως ίσως η Θεοδώρα επιλέξει να αξιοποιήσει το νυφικό που φορούσε η μητέρα της Αννα-Μαρία στον γάμο της στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964, το οποίο το περασμένο φθινόπωρο βρέθηκε άθικτο μετά από δεκαετίες στο ανάκτορο του Τατοΐου. Αλλοι υποστηρίζουν πως ίσως το νυφικό φόρεμα της τέως βασίλισσας, το οποίο είχε δημιουργήσει ο Χόλγκερ Χολμ, έμπιστος σχεδιαστής της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, τροφοδοτήσει με έμπνευση το σχέδιο του νυφικού της Θεοδώρας.

Από την άλλη, βέβαιο θεωρείται πως η νύφη θα εμφανιστεί με την τιάρα Cartier, την οποία φορούσε τόσο η Αννα-Μαρία όσο και η μεγαλύτερη κόρη της Αλεξία στους γάμους τους. Αναμφίβολα πάντως οι επόμενες 100 ημέρες, όσες απομένουν δηλαδή για την τελετή, θα είναι κρίσιμες για τη Θεοδώρα και τον Μάθιου, στην επαγγελματική τρικυμία του οποίου κάποιοι αποδίδουν την καθυστέρηση του γάμου.

Τον περσινό Ιούνιο το ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνιας εξέδωσε απόφαση αφαίρεσης της άδειας ασκήσεως της δικηγορίας από τον Κούμαρ για ένα χρόνο με αναστολή εκτέλεσης της ποινής. Τελικά, ο 34χρονος δικηγόρος τέθηκε υπό επιτήρηση για ένα έτος, μια καταδίκη που αφορούσε παράτυπη χρήση κεφαλαίων πελατών του για την πληρωμή προσωπικών εξόδων του.

Οι πιο καχύποπτοι συνδέουν την εν λόγω υπόθεση με κάποιες φήμες χωρισμού της Θεοδώρας από τον αρραβωνιαστικό της, οι οποίες διακινούνταν έντονα πριν από λίγους μήνες. Ομως φαίνεται πως η αγάπη πάντα πρυτανεύει στο τέλος, αφού το ζευγάρι φτάνει τώρα στην εξώθυρα της εκκλησίας για τρίτη φορά. Με την ελπίδα πως δεν θα είναι -κατά το κοινώς λεγόμενο- και η φαρμακερή.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τον 59χρονο Αμερικανό που αγνοείται μετά από πεζοπορία στην Αμοργό: Το τελευταίο SMS που έστειλε

Από σήμερα το ισχυρότερο κύμα του καύσωνα: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, πού είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Με δάκρυα η εξομολόγηση του Κέβιν Σπέισι στον Πιρς Μόργκαν: Άπλωνα το χέρι μου παραπάνω - Έχω τεράστια χρέη, δεν ξέρω πού θα ζήσω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr