Κουέντιν Ταραντίνο - Πολ Μέσκαλ: Θα τιμηθούν από το Μουσείο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών

Κουέντιν Ταραντίνο - Πολ Μέσκαλ: Θα τιμηθούν από το Μουσείο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών

Τιμώμενη θα είναι και η Ρίτα Μορένο

tarantino-mescal
Οι Πολ Μέσκαλ, Κουέντιν Ταραντίνο και Ρίτα Μορένο θα τιμηθούν στο τέταρτο ετήσιο γκαλά του Μουσείου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Το γκαλά θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακαδημίας, στο Λος Άντζελες. Συμπρόεδροι της εκδήλωσης είναι οι δρ. Έρικ Εσραϊλιάν, Σάλμα Χάγιεκ Πινό, Νικόλ Κίντμαν, Έβα Λονγκόρια και Τάιλερ Πέρι.

Τα τρία βραβεία που απονέμονται στο φετινό γκαλά του Μουσείου της Ακαδημίας δείχνουν τον στόχο του να προωθεί την κατανόηση και τη διαφύλαξη κινηματογραφικών έργων και προκλητικών αφηγήσεων.
Κλείσιμο
Στον Πολ Μέσκαλ θα απονεμηθεί με το βραβείο Υπεροχής, το οποίο τιμά έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη που συμβάλλει στη δημιουργία προκλητικών αφηγήσεων στον κινηματογράφο. Η Ρίτα Μορένο θα λάβει το βραβείο Ινδάλματος με το οποίο τιμώνται καλλιτέχνες με καριέρα με αξιοσημείωτο αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο. Ο Κουέντιν Ταραντίνο θα τιμηθεί με το βραβείο Αυθεντίας, το οποίο απονέμεται σε καλλιτέχνες το έργο των οποίων έχει διευρύνει τις δημιουργικές δυνατότητες στον κινηματογράφο.

«Με το γκαλά του Μουσείου της Ακαδημίας γιορτάζονται η δύναμη, ο παγκόσμιος αντίκτυπος και η ανεξίτηλη σημασία του κινηματογράφου και είμαι ενθουσιασμένος που μπορούμε να συγκεντρωθούμε για τέταρτη χρονιά και να τιμήσουμε αυτούς τους τρεις καταπληκτικούς καλλιτέχνες, τη Ρίτα Μορένο, τον Κουέντιν Ταραντίνο και τον Πολ Μέσκαλ των οποίων τα πρωτοποριακά επιτεύγματα, η επιρροή στον κινηματογράφο και η αποδεδειγμένη ευελιξία θα συνεχίσουν να εμπνέουν γενιές καλλιτεχνών και σκηνοθετών», δήλωσε η επερχόμενη διευθύντρια και πρόεδρος του Μουσείου της Ακαδημίας, Έιμι Χόμα, σύμφωνα με το Variety.

Η ετήσια εκδήλωση αποτελεί ευκαιρία για τη συγκέντρωση πόρων για την υποστήριξη εκθέσεων, εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, προγραμμάτων, προβολών και δράσεων πρόσβασης για το κοινό και την κοινότητα του Λος Άντζελες.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριο έγκλημα στη Ρωσία: 29χρονη και 37χρονη ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 63χρονο όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί τους

Αρχίζει ο τριήμερος καύσωνας - Με τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο το Δημόσιο, ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά 

Βίντεο: Ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους στις ΗΠΑ - Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης