Έλιοτ Πέιτζ: Αισθάνομαι τόσο τυχερός που έγινα τρανς

Μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο για τους άλλους, αλλά για μένα είναι τόσο συναρπαστικό, ανέφερε

Ο Έλιοτ Πέιτζ δήλωσε ευγνώμων, που έζησε την εμπειρία της  φυλομετάβασης. 

Μιλώντας στον τραγουδιστή Σαμ Σμιθ, με αφορμή το νέο τους podcast «The Pink House», ο Πέιτζ μίλησε με ειλικρίνεια για το πώς αισθάνεται τώρα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το δημόσιο outing ως τρανς άτομο.

«Μου αρέσει να είμαι τρανς επειδή αγαπώ τα τρανς άτομα» είπε και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι τόσο τυχερός που είχα αυτή την εμπειρία στη ζωή μου, για αυτό που μου προσέφερε και αυτό που μου έδωσε, αυτά που μου δίδαξε και την κοινότητα με την οποία μου επέτρεψε να συνδεθώ».

Τέλος, επισήμανε ότι: «Μπορώ να ζήσω αυτή την ολοκαίνουργια εμπειρία, που θα μπορούσε να είναι κάτι που θα ήταν ασήμαντο για τους ανθρώπους, αλλά για μένα είναι τόσο συναρπαστικό και συναρπαστικό».

Ο Πέιτζ έχει παίξει σε ταινίες όπως οι «Juno», «Inception» και η σειρά «X-Men». Ωστόσο, ο ρόλος του στο «Juno» είναι εκείνος που του έδωσε την υποψηφιότητα για Όσκαρ. Το κοινό τον ξέρει και από τη συμμετοχή του στη σειρά του Netflix «The Umbrella Academy». Τον Δεκέμβριο του 2020, αποκάλυψε δημοσίως ότι είναι τρανσέξουαλ και μοιράστηκε δημόσια το ταξίδι του στις επεμβάσεις που έκανε στο σώμα του, για να προσδιορίσει εκείνος το φύλο του.

Η ντροπή που αισθανόταν πριν τη φυλομετάβαση
Τον Μάιο του 2023, μοιράστηκε την ιστορία του άλλοτε καταπιεσμένου εαυτού του μέσα από τα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Pageboy».

Σε απόσπασμα που έφερε στη δημοσιότητα το People, ο ηθοποιός μιλούσε για την πρώτη του επίσκεψη σε ένα γκέι μπαρ. Ο 36χρονος καταπιάστηκε με το ταξίδι της αυτογνωσίας του και τη σημασία της ΛΟΑΤΚΙ+ κουλτούρας στη ζωή του.

Στο απόσπασμα ο Πέιτζ θυμήθηκε τη στιγμή που μπαίνει σε ένα γκέι μπαρ, όπου στη συνέχεια θα βιώσει μια βαθιά σύνδεση και θα δώσει το πρώτο του «ουσιαστικό», όπως έγραψε, φιλί με μια γυναίκα με το όνομα Πόλα.

Περιγράφοντας την ατμόσφαιρα του γκέι μπαρ, ο Πέιτζ έγραψε: «Χορεύοντας, ο ιδρώτας έσταζε στην πλάτη μου, στο στήθος μου. Παρακολουθούσα τα μαλλιά της Πόλα να στριφογυρίζουν και να αναπηδούν καθώς κινούνταν αβίαστα, χαοτικά αλλά ελεγχόμενα, αισθησιακά και δυνατά. Σε ένα queer μπαρ. Μπροστά σε όλους. Είχα αρχίσει να καταλαβαίνω τι ήταν όλα αυτά, προς τι όλη αυτή η φασαρία».

Το απόσπασμα εμβάθυνε επίσης στο βάρος της ντροπής που ο Πέιτζ κουβαλούσε μέσα του για χρόνια, όταν αισθανόταν παγιδευμένος στο σώμα μιας γυναίκας.

«Η ντροπή είχε τρυπήσει τα κόκκαλά μου από τότε που ήμουν μικρός και πάλευα να απαλλάξω το σώμα μου από αυτό το παλιό τοξικό και διαβρωτικό μεδούλι» έγραψε, αποκαλύπτοντας τον εσωτερικό αγώνα να αποβάλει το τοξικό βάρος των κοινωνικών στερεοτύπων.


Ειδήσεις σήμερα

«Φέρει κατάγματα, εκχυμώσεις και αίματα» - Η αναφορά-σοκ του γιατρού για τα τραύματα που προκάλεσε ο ποινικολόγος στη σύζυγό του

Δύσκολες στιγμές για τη Λένα Μαντά: Έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της

Βίντεο: Πελάτης πέταξε καφέ σε εργαζόμενη επειδή του φάνηκε ακριβός και εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr