Βίκυ Διαμαντοπούλου, ένα ταλέντο για όλες τις εποχές

Με μια γοητεία που παραπέμπει στα 60s, η δημοφιλής ηθοποιός που ξεχωρίσαμε από επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές εποχής ετοιμάζεται για την περιοδεία με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» και έναν σπουδαίο θίασο σε όλη την Ελλάδα

Ανακάλυψε σχετικά μικρή ότι περνάει καλά όταν στήνει μόνη της μικρές παραστάσεις και υποδύεται ρόλους. Είχε ένα ενδιαφέρον μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο κι αν έκανε και δεν μπορούσε να το αγνοήσει. Ετσι, όταν μεγαλώνοντας έφτασε η ώρα της κρίσης, οι σπουδές στο θέατρο ήταν μονόδρομος. Αμέσως μόλις αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου Γιώργος Αρμένης, έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο. Ο ένας ρόλος έφερε τον άλλο μέχρι που βρέθηκε να συμμετέχει σε σπουδαίες τηλεοπτικές παραγωγές -«Αγριες Μέλισσες», «Πανθέοι»- και θεατρικά έργα, όπως ο «Πατέρας» και ο «Κήπος με τις αλήθειες». Σαν να λέμε ενζενί πρώτης γραμμής.

Πώς επιλέγει αλήθεια τις δουλειές όπου συμμετέχει; «Ποτέ δεν ήταν και δεν είναι ακόμη και σήμερα στόχος μου ό,τι μπορεί να θεωρείται πρώτο. Στόχος μου είναι οι όμορφες συνεργασίες. Να ξυπνάω το πρωί και να ανυπομονώ να πάω στη δουλειά μου. Δεν είναι καθόλου δεδομένο αυτό. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις την ενέργεια του άλλου να ταιριάζει με τη δική σου και τη δική σου με του άλλου. Χρειάζονται δύο για το τανγκό», επισημαίνει. Ταλαντούχα και εγκάρδια, η Βίκυ Διαμαντοπούλου είναι ένα πρόσωπο που δύσκολα ξεχνάς. Με μια ομορφιά αλλοτινή, θυμίζει Γαλλίδα ηθοποιό της δεκαετίας του ’60. Μήπως γι’ αυτό τη βλέπουμε σε σειρές εποχής;

Τοπ και σορτς Maje και ζακετάκι Sandro, όλα attica, The Department Store. Clutch Kooreloo, Aesthet


«Εχω την εντύπωση ότι έχει ανακαλυφθεί αυτό το είδος μυθοπλασίας και κάπως δεν το έχει χορτάσει ακόμα ο κόσμος, ούτε και οι καλλιτέχνες οι ίδιοι. Εχει σίγουρα ενδιαφέρον το ταξίδι σε άλλες εποχές, αλλά και οι σπουδαίες παραγωγές που έχουν στηθεί γύρω από αυτές τις σειρές». Η ίδια παθιάζεται και βουτάει σε κάθε ρόλο δίχως δεύτερη σκέψη, ομολογώντας πως «έχω άγνοια κινδύνου και έτσι είμαι πιο ελεύθερη». Πόσο ελεύθερος όμως μπορεί να νιώθει κανείς στο πιο ανασφαλές επάγγελμα του κόσμου; «Οντως η υποκριτική είναι ένα επάγγελμα που ενέχει μια αίσθηση πρόσκαιρου. Δημιουργείς για λίγο οικογένειες, τις ζεις και μετά γνωρίζεις νέες. Ισως κάποια στιγμή επιστρέψεις και στις προηγούμενες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει η χρονιά.

Αυτό έχει κάτι γοητευτικό από τη μία, από την άλλη όμως η οικονομική ανασφάλεια που ενέχει σίγουρα δεν είναι και το απόλυτο δέλεαρ. Ωστόσο όλα τα επαγγέλματα έχουν ρίσκο μέσα τους». Σε μια βόλτα στο Instagram της, θα τη δεις να ποζάρει για καμπάνια ρούχων. Αυτό πώς προέκυψε; «Μου αρέσει να βλέπω τους ανθρώπους να εκφράζονται. Είτε μέσα από τα ρούχα, είτε τη μουσική, είτε τη γραφή. Ετσι βλέπω λοιπόν τη μόδα, ως μέσο έκφρασης. Δεν θα έλεγα ότι ακολουθώ τις τάσεις, θα έλεγα όμως ότι ακολουθώ το ένστικτό μου. Μου αρέσει να νιώθω άνετα και όμορφα με αυτά που φοράω. Τα κορίτσια της “Dear Violet” για τα οποία πόζαρα δημιούργησαν ρούχα που με κάνουν να νιώθω ότι παίζω σε ταινία. Κάποιες μέρες λοιπόν θα ντυθώ έτσι και κάποιες άλλες με φόρμες και μια αντρική μπλούζα που μπορεί να μην έχω ιδέα πού τη βρήκα», χαριτολογεί.

Φόρεμα Dries Van Noten, attica, The Department Store. Mεταξωτό μαντίλι, Weekend Max Mara


Μετά τα γυρίσματα των «Πανθέων», το καλοκαίρι θα περιοδεύσει με την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» που σκηνοθετούν και διασκευάζουν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. «Στην προσωπική μου ζωή είμαι μια κωμωδία από μόνη μου. Λατρεύω το χιούμορ σε όλες σχεδόν τις περιστάσεις. Τώρα, μου δίνεται η ευκαιρία επιτέλους να το εκφράσω και θεατρικά. Με ιντριγκάρει ο τρόπος που έχουν αποφασίσει ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας να διαχειριστούν το έργο. Δημιουργείται ένας κόσμος αλλοπρόσαλλος και τρομερά αστείος. Ο ρόλος μου κατά συνέπεια δεν θα έχει σχέση με την κλασική προσέγγιση ενός νέου κοριτσιού στην commedia dell’arte, αλλά δεν θα αποκαλύψω κάτι παραπάνω για να μη χαθεί το στοιχείο της έκπληξης».

Στο έργο, η ηρωίδα βρίσκεται σε ένα δίλημμα καθώς ο πατέρας της θέλει να την παντρέψει με έναν γιατρό προκειμένου να εξασφαλίσει δωρεάν ιατρική φροντίδα, αλλά εκείνη είναι ερωτευμένη με άλλον. Στην αληθινή ζωή, η Βίκυ έχει κάνει θυσίες για τον έρωτα; «Δεν νιώθω την ανάγκη να κάνω θυσίες σε σχέσεις που συνάπτω με σκοπό να ομορφύνουν τη ζωή μου. Ή τουλάχιστον δεν τις αντιλαμβάνομαι ως θυσίες. Μου αρέσει οι φιλικές και οι ερωτικές μου σχέσεις να μη διαταράσσουν την ηρεμία μου. Υπάρχουν γύρω μας τόσα γεγονότα που θα σε στενοχωρήσουν, θα σε μαυρίσουν, θα σε αναγκάσουν να θυσιάσεις κάτι από εσένα. Οπότε η μεγαλύτερη θυσία μου σε μια σχέση είναι να βγάλω τις ελιές από τη σαλάτα επειδή ο άλλος δεν τις τρώει και αυτό με ανακουφίζει», μου λέει δίνοντας μια εξαιρετικά γειωμένη απάντηση.

Ολες οι ηρωίδες που έχει ενσαρκώσει πάντως μπλέκονται σε ερωτικά πάθη και σκάνδαλα. Η ίδια είναι περισσότερο ρομαντική ή παθιασμένη στην προσωπική της ζωή; «Και τα δύο έχω υπάρξει και θα υπάρξω. Είμαστε όλοι πολύπλευροι, οι συνθήκες είναι που μας μετακινούν κάθε φορά. Πάντα όμως μαζί με τη βάση μου. Με τον τρόπο δηλαδή που έχω επιλέξει να υπάρχω στον κόσμο». Εντάξει, ας το δεχτούμε. Μήπως άραγε, εντελώς συμπτωματικά με το έργο, τυγχάνει αρρωστοφοβική; «Η αλήθεια είναι ότι με το Ιντερνετ δεν θες πολύ για να καλπάσει η φαντασία σου. Το παθαίνω κυρίως με τα ζωάκια μου. Ενας βήχας, ένα βλεφάρισμα, ένα κούνημα του κεφαλιού είναι αρκετό για να γκουγκλάρω πριν τα πάω στον κτηνίατρο για χιλιοστή φορά. Είναι που δεν μπορούν να σου πουν μόνα τους τι τους συμβαίνει και ερευνάς κάθε πιθανότητα. Μια τρέλα».

Πουκάμισο Maje και φούστα Isabel Marant, attica, Τhe Department Store. Κάλτσες, Wigglesteps. Μary janes, Barbara Bui


Αρκετή τρέλα έχει και η συνεργασία της με τον Αιμίλιο Χειλάκη. Φέτος είναι ο άνθρωπος που βλέπει περισσότερο από κάθε άλλον, καθώς δουλεύουν μαζί τόσο τηλεοπτικά όσο και θεατρικά. «Η σχέση μας είναι υπέροχη. Γνωριστήκαμε καλύτερα μέσα από τους “Πανθέους” και με τον Αιμίλιο και με τη σύζυγό του Αθηνά Μαξίμου. Γνώρισα δύο ανθρώπους ταλαντούχους και ταυτόχρονα προσγειωμένους. Αυτό έχτισε πολύ γρήγορα την αίσθηση εμπιστοσύνης στη συνεργασία μας, που συνεχίζεται και θεατρικά. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί δουλεύω με καλούς ανθρώπους και καλλιτέχνες με τους οποίους μπορώ να επικοινωνώ». Μετά την πρεμιέρα στο Θέατρο Πέτρας, την 1η Ιουλίου, ο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» θα περιοδεύσει στην Ελλάδα. Θα περισσέψει χρόνος για διακοπές; «Ενα τριήμερο εδώ, ένα διήμερο εκεί, και θα περάσει και αυτό το καλοκαίρι. Επειδή όμως αυτή είναι η πρώτη μου περιοδεία, δεν σκέφτομαι τις διακοπές που θα χάσω, αλλά τις νέες εμπειρίες που θα αποκτήσω. Ανυπομονώ για τη συνέχεια!» .

Make-up/Hair: Δομινίκη Λυκούρη. Βοηθός styling: Ελένη Εξάρχου. Βοηθός Φωτογράφου: Μάριος Μπαμπούρης.
Ευχαριστούμε το «Art Lounge» του «New Hotel» (Ναυάρχου Νικοδήμου 1, Αθήνα. yeshotels.gr/newhotel) για τη φιλοξενία της φωτογράφησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr